Artikel top billede

Nu kan du flytte dine data i turbofart

Intel skruer op for hastigheden i sin Thunderbolt-teknologi.

Intel kommer nu med en ny generation af sin Thunderbolt-teknologi til hurtig dataoverførsel, hvor hastigheden er fordoblet til 20 gigabit i sekundet i begge retninger. På NAB-messen i Las Vegas har Intel præsenteret de første prototyper af de kommende Thunderbolt-controllere med kodenavnet Falcon Ridge.

Her skulle det være muligt at overføre videofiler med 4K-opløsning og sende skærmsignalet over det samme kabel. I en demonstration på NAB viste Intel en Thunderbolt-dataoverførsel med 1.200 MB i sekundet.

Den nye generation skulle være klar i 2014 og bagudkompatibel med de eksisterende Thunderbolt-kabler og -stik.

Men allerede senere i år kommer en lettere forbedret version af Thunderbolt, hvor energiforbruget er reduceret. Desuden er der nu understøttelse for DisplayPort 1.2.

Denne version lanceres samtidig med Intels Haswell-processorer. Det ser ud til, at Intel vil indbygge den nødvendige controller-chip i nogle af sine kommende fire-kerne-processorer.

En video fra Intels Thunderbolt-demo på NAB-messen kan ses hos Engadget.

Apple bruger Thunderbolt til Mac

Thunderbolt (det tidl. Light Peak) markedsføres som et USB-alternativ til stationære og bærbare computere. Den nuværende version af Thunderbolt bruger kobberkabler, men senere skal der også anvendes optiske kabler. Det skal gøre det muligt at øge hastigheden til 100 gigabit i sekundet og forlænge rækkevidden til 30 meter.

Thunderbolt skal gøre det lettere at forbinde ekstraudstyr til computeren og slippe for kabelrod under skrivebordet. Men bortset fra Apple, som allerede bruger Thunderbolt i sine MacBooks, har det været svært for teknologien at slå igennem. Apple har været en tidlig støtte og bruger Thunderbolt i mange af sine produkter.

Den store udfordring har været at få Thunderbolt ud til Windows-verdenen. Et af de store problemer for Thunderbolt er prisen. Den nødvendige controller-chip fra Intel koster fire gange mere end den tilsvarende komponent til FireWire.

Intel forventer alligevel, at de fleste pc'er vil have Thunderbolt inden for en periode på tre-fem år.

Foruden USB 3.0 og FireWire er der også konkurrenter som HDMI til video og det kommende PCI Cable. Dertil kommer, at en stor del af datakommunikationen efterhånden kører trådløst.

Men her har Thunderbolt den fordel, at det også er muligt at overføre strøm over kablerne. Det kan man ikke gøre trådløst - i hvert fald ikke endnu.

Læs også ComONs guide til Thunderbolt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere