Artikel top billede

Thomas Grønne er administrerende direktør for den nyskabte Credocom-koncern.

Forhandlerfusion giver pote: Millionbonus på vej

Sammenlægning af storageforhandler og netværkshus er en succeshistorie. Den nye koncern forventer en fordobling af millionresultatet næste år.

Det er sjældent, at en fusion rent faktisk ender med, at 1+1 giver et facit større end 2. Derfor var det angiveligt en god beslutning, da storageforhandleren Credocom og netværkskonsulent-forhandleren Respektit sidste sommer valgte, at de to virksomheder skulle slås sammen.

"Fusionen mellem Credocom og Respektit er ikke en nødfusion. Vi var faktisk fuldstændig uden overlappende job-funktioner. Respektit er udelukkende en konsulentforretning, mens Credocom primært er en hardwareforretning," fortæller administrerende direktør Thomas Grønne.

Han kan nu præsentere et samlet overskud for de to virksomheder, der er betydeligt bedre, end hvad de tilsammen præsterede i 2011.

Overskuddet efter skat samlet for de to selskaber endte i 2012 på 2,7 millioner kroner før skat ud af en omsætning på 136 millioner kroner. Det er bedre end 2011, hvor det samlede resultat blev på 2,5 millioner kroner.

"Vi er rimeligt tilfredse. Især når man tænker på, at der har været en masse distraktion og en del omkostninger i forbindelse med sammenlægningen. Samtidig har vi også haft omkostninger til at etablere et hostingcenter. På trods af de engangsudgifter kommer vi ud med et fornuftigt resultat," siger Thomas Grønne.

De to virksomheder er blevet endeligt fusioneret her i foråret, og nu er der fuld damp på forretningen. Derfor er forventningerne til næste regnskab også ganske store.

"Vi regner med, at vi næsten kommer til at fordoble resultatet næste år," slår Thomas Grønne fast.

Han fortæller, at når fusionen mellem Credocom og Repektit indtil videre er gået så godt, så handler det om, at fusionen ikke betyder, at der skulle fyres folk. De to virksomheders behov har nemlig matchet hinanden utrolig godt.

"Faktisk har vi ansat fem mand, siden vi besluttede at fusionere. Credocom stod og manglede konsulenter, og vi stod over for at skulle etablere en større salgsafdeling," fortæller Thomas Grønne.

Da Respektit ikke havde den store backofficefunktion, var der heller ikke nogle administrative overlap, hvor der skulle skæres folk fra.

Omkring ledelsen var der heller ikke problemer i den nyfusionerede Credocom-koncern, da Credocom alligevel stod over for at skulle hyre en administrerende direktør til at håndtere den fortsatte vækst.

Den stilling overtog Thomas Grønne, da de to selskaber sidste sommer etablerede en fælles direktion bestående af Rene Bukrinsky fra Credocom og Thomas Grønne fra Respektit.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere