Artikel top billede

Thomas Grønne er administrerende direktør for den nyskabte Credocom-koncern.

Forhandlerfusion giver pote: Millionbonus på vej

Sammenlægning af storageforhandler og netværkshus er en succeshistorie. Den nye koncern forventer en fordobling af millionresultatet næste år.

Det er sjældent, at en fusion rent faktisk ender med, at 1+1 giver et facit større end 2. Derfor var det angiveligt en god beslutning, da storageforhandleren Credocom og netværkskonsulent-forhandleren Respektit sidste sommer valgte, at de to virksomheder skulle slås sammen.

"Fusionen mellem Credocom og Respektit er ikke en nødfusion. Vi var faktisk fuldstændig uden overlappende job-funktioner. Respektit er udelukkende en konsulentforretning, mens Credocom primært er en hardwareforretning," fortæller administrerende direktør Thomas Grønne.

Han kan nu præsentere et samlet overskud for de to virksomheder, der er betydeligt bedre, end hvad de tilsammen præsterede i 2011.

Overskuddet efter skat samlet for de to selskaber endte i 2012 på 2,7 millioner kroner før skat ud af en omsætning på 136 millioner kroner. Det er bedre end 2011, hvor det samlede resultat blev på 2,5 millioner kroner.

"Vi er rimeligt tilfredse. Især når man tænker på, at der har været en masse distraktion og en del omkostninger i forbindelse med sammenlægningen. Samtidig har vi også haft omkostninger til at etablere et hostingcenter. På trods af de engangsudgifter kommer vi ud med et fornuftigt resultat," siger Thomas Grønne.

De to virksomheder er blevet endeligt fusioneret her i foråret, og nu er der fuld damp på forretningen. Derfor er forventningerne til næste regnskab også ganske store.

"Vi regner med, at vi næsten kommer til at fordoble resultatet næste år," slår Thomas Grønne fast.

Han fortæller, at når fusionen mellem Credocom og Repektit indtil videre er gået så godt, så handler det om, at fusionen ikke betyder, at der skulle fyres folk. De to virksomheders behov har nemlig matchet hinanden utrolig godt.

"Faktisk har vi ansat fem mand, siden vi besluttede at fusionere. Credocom stod og manglede konsulenter, og vi stod over for at skulle etablere en større salgsafdeling," fortæller Thomas Grønne.

Da Respektit ikke havde den store backofficefunktion, var der heller ikke nogle administrative overlap, hvor der skulle skæres folk fra.

Omkring ledelsen var der heller ikke problemer i den nyfusionerede Credocom-koncern, da Credocom alligevel stod over for at skulle hyre en administrerende direktør til at håndtere den fortsatte vækst.

Den stilling overtog Thomas Grønne, da de to selskaber sidste sommer etablerede en fælles direktion bestående af Rene Bukrinsky fra Credocom og Thomas Grønne fra Respektit.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere