Artikel top billede

Ny fidus for filmskabere: Få pirater til at finansiere din film

Lav en billig film og sagsøg et par pirater. Så er pengene tjent hjem igen.

For producenter af lav-budget-film kan det være en guldrandet forretning at trække formodede internet-pirater i retten. Faktisk kan de hurtigt få dækket alle omkostninger til filmens produktion blot ved at sagsøge nogle få pirater. Det viser en aktuel sag fra Tennessee i USA, hvor filmselskabet Dimensional Dead Productions har hevet 21 internet-brugere i retten.

De 21 personer anklages for at have delt skrækfilmen "Night of the Living Dead: Resurrection" på nettet.

Ifølge TorrentFreak har filmselskabet tilbudt at indgå et forlig mod en betaling på 5.000 dollar fra hver af de anklagede. Hvis de ikke svarer inden for et bestemt tidsrum, bliver beløbet fordoblet.

Den pågældende lav-budget-film blev produceret på blot tre uger, og det samlede budget var kun på 20.000 dollar.

Det betyder så, at filmselskabet kan få dækket alle sine omkostninger til filmen, hvis blot fire af de anklagede betaler beløbet på 5.000 dollar hver.

Hvis ti af dem betaler for sent - og altså skal aflevere 10.000 dollar - så har filmselskabet allerede hentet fem gange flere penge, end filmen har kostet.

Det er en sand gyser, som ifølge TorrentFreak viser, at de faktiske erstatningsbeløb ikke har nogen forbindelse til den skade, der kan være forvoldt.

I slutningen af marts blev en anden amerikansk internet-bruger dømt til at betale 151.000 dollar for at have delt en enkelt film. Den anklagede var ikke selv mødt op for at forsvare sig i retten.

"Night of the Living Dead: Resurrection" lyder selv som et plagiat af George Romeros zombie-klassiker "Night of the Living Dead" fra 1968. Det var også en lav-budget-film, der blev produceret for 114.000 dollar på seks måneder. Men dengang var det heller ikke muligt at tjene sine penge hjem igen ved at sagsøge internet-pirater.

Det er omstridt, hvorvidt internet-piratkopiering overhovedet skader filmselskaberne. To forskere kunne sidste år fortælle, at den globale biografomsætning er faldet efter lukningen af internet-tjenesten Megaupload. I sidste uge kom den tredje sæson af hitserien "Game of Thrones", der satte ny pirat-rekord på nettet, og det fik kabel-tv-selskabet HBO til at juble.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere