Artikel top billede

Ny fidus for filmskabere: Få pirater til at finansiere din film

Lav en billig film og sagsøg et par pirater. Så er pengene tjent hjem igen.

For producenter af lav-budget-film kan det være en guldrandet forretning at trække formodede internet-pirater i retten. Faktisk kan de hurtigt få dækket alle omkostninger til filmens produktion blot ved at sagsøge nogle få pirater. Det viser en aktuel sag fra Tennessee i USA, hvor filmselskabet Dimensional Dead Productions har hevet 21 internet-brugere i retten.

De 21 personer anklages for at have delt skrækfilmen "Night of the Living Dead: Resurrection" på nettet.

Ifølge TorrentFreak har filmselskabet tilbudt at indgå et forlig mod en betaling på 5.000 dollar fra hver af de anklagede. Hvis de ikke svarer inden for et bestemt tidsrum, bliver beløbet fordoblet.

Den pågældende lav-budget-film blev produceret på blot tre uger, og det samlede budget var kun på 20.000 dollar.

Det betyder så, at filmselskabet kan få dækket alle sine omkostninger til filmen, hvis blot fire af de anklagede betaler beløbet på 5.000 dollar hver.

Hvis ti af dem betaler for sent - og altså skal aflevere 10.000 dollar - så har filmselskabet allerede hentet fem gange flere penge, end filmen har kostet.

Det er en sand gyser, som ifølge TorrentFreak viser, at de faktiske erstatningsbeløb ikke har nogen forbindelse til den skade, der kan være forvoldt.

I slutningen af marts blev en anden amerikansk internet-bruger dømt til at betale 151.000 dollar for at have delt en enkelt film. Den anklagede var ikke selv mødt op for at forsvare sig i retten.

"Night of the Living Dead: Resurrection" lyder selv som et plagiat af George Romeros zombie-klassiker "Night of the Living Dead" fra 1968. Det var også en lav-budget-film, der blev produceret for 114.000 dollar på seks måneder. Men dengang var det heller ikke muligt at tjene sine penge hjem igen ved at sagsøge internet-pirater.

Det er omstridt, hvorvidt internet-piratkopiering overhovedet skader filmselskaberne. To forskere kunne sidste år fortælle, at den globale biografomsætning er faldet efter lukningen af internet-tjenesten Megaupload. I sidste uge kom den tredje sæson af hitserien "Game of Thrones", der satte ny pirat-rekord på nettet, og det fik kabel-tv-selskabet HBO til at juble.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.