Artikel top billede

Surface kommer i mini-format

Microsoft udvikler angiveligt en mindre version af sin Surface tablet-pc.

Salget af Surface-produkterne har været skuffende indtil nu, men Microsoft arbejder på en ny serie af Surface tablet-pc'er, herunder en mindre version med 7-tommers skærm. Det melder Wall Street Journal. Den nye mini-Surface skulle gå i produktion senere i år.

Dermed følger Microsoft den samme strategi som Apple, der også har suppleret sin normale iPad med en iPad Mini, hvor skærmen er på 7,9 tommer.

En kilde med kendskab til Microsofts produktplaner siger til avisen, at selskabet så sent som sidste år ikke havde planer om at producere en 7-tommers tablet-pc, men ledelsen har erkendt, at man er nødt til at reagere på den stigende popularitet af mindre tablet-produkter som den lille Google Nexus og iPad Mini.

Faktisk er det halvdelen af alle solgte tablet-pc'er i fjerde kvartal, der havde en skærmstørrelse på mindre end otte tommer, ifølge IDC.

Microsofts udvidede tablet-ambitioner kommer, samtidig med at pc-salget falder drastisk. Ifølge IDC er pc-salget reduceret med 14 procent i første kvartal, mens Gartner melder om et fald på 11 pct.

Det var ventet, at Microsofts lancering af Windows 8 sidste år ville genoplive pc-salget, men det er tilsyneladende ikke sket.

Det menes, at Microsoft har solgt omkring 1,5 millioner Surface-computere, herunder en million eksemplarer af Surface og en halv million Surface Pro-enheder. Det er langt under det forventede salg.

Surface RT kører med en ARM-baseret version af operativsystemet, Windows RT, mens Surface Pro har en Intel-chip og det normale Windows 8 Pro. Disse tablet-pc'er skal samtidig fungere som en slags flagskibe for teknologien, ligesom Googles Nexus-enheder.

Wall Street Journal skriver også, at Microsoft fortsat tester sin egen smartphone, men det er ikke sikkert, om den kommer på markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.