Artikel top billede

Microsoft overgiver sig: Boot til skrivebordet i Windows 8

Med den næste store Windows-opdatering kommer muligheden for at springe startskærmen over og gå direkte til skrivebordet.

Her på ComON har vi tidligere skrevet om, hvordan du kan boote direkte til skrivebordet i Windows 8 med et lille smart trick. En af de mest markante nyskabelser i Windows 8 er, at systemet starter direkte op i den mobil-inspirerede brugerflade, der tidligere var kendt under navnet Metro. Her er en masse firkantede fliser, og det kræver tilvænning, hvis man er vant til det sædvanlige Windows-skrivebord.

Nu har Microsoft bøjet sig og besluttet at indbygge en officiel mulighed for at boote direkte til det traditionelle skrivebord i den næste store opdatering til Windows 8 med kodenavnet "Blue". Denne opdatering, der også kendes under navnet Windows 8.1, kommer senere i år.

Det er nyhedstjenesten The Verge, der har afsløret, at brugerne nu får mulighed for at springe direkte til desktoppen. Denne mulighed er dog deaktiveret som standard, men brugeren kan selv vælge at slå den til og dermed slippe helt for den sædvanlige startskærm.

Microsoft har været under pres fra både private og firmabrugere, som savner den sædvanlige startmenu og startknap i Windows 8. The Verge mener dog ikke, at Microsoft har tænkt sig at genoplive startmenuen. Den nye funktion skal blot tilfredstille alle de desktop-brugere, som helst vil undgå startskærmen.

Mere end bare en Service Pack

Foruden muligheden for at boote direkte til skrivebordet indeholder Windows 8.1 også flere helt nye apps, herunder en alarm, regnemaskine, lydoptager og Movie Moments. Desuden indeholder Blue en ny version 11 af browseren Internet Explorer, og der er tættere integration med cloud-tjenesten Skydrive.

Det ventes også, at der kommer flere muligheder for at tilpasse brugerfladens udseende og en "slide to shut down" funktion. Windows 8.1 er mere end bare en Service Pack, men det er ikke en komplet ny Windows-generation.

Microsofts beslutning om at føre brugerne tilbage til skrivebordet kan også være en reaktion på den skuffende modtagelse af Windows 8. Pc-salget faldt med 14 procent i årets første kvartal i forhold til sidste år, viser friske tal fra IDC, og Windows 8 nævnes som en del af forklaringen.

De radikale ændringer i brugerfladen og den manglende startknap har skræmt kunderne væk, konstaterer IDC. Nu ser det ud til, at Microsoft forsøger at vinde disse brugere tilbage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”