Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Microsoft overgiver sig: Boot til skrivebordet i Windows 8

Med den næste store Windows-opdatering kommer muligheden for at springe startskærmen over og gå direkte til skrivebordet.

Her på ComON har vi tidligere skrevet om, hvordan du kan boote direkte til skrivebordet i Windows 8 med et lille smart trick. En af de mest markante nyskabelser i Windows 8 er, at systemet starter direkte op i den mobil-inspirerede brugerflade, der tidligere var kendt under navnet Metro. Her er en masse firkantede fliser, og det kræver tilvænning, hvis man er vant til det sædvanlige Windows-skrivebord.

Nu har Microsoft bøjet sig og besluttet at indbygge en officiel mulighed for at boote direkte til det traditionelle skrivebord i den næste store opdatering til Windows 8 med kodenavnet "Blue". Denne opdatering, der også kendes under navnet Windows 8.1, kommer senere i år.

Det er nyhedstjenesten The Verge, der har afsløret, at brugerne nu får mulighed for at springe direkte til desktoppen. Denne mulighed er dog deaktiveret som standard, men brugeren kan selv vælge at slå den til og dermed slippe helt for den sædvanlige startskærm.

Microsoft har været under pres fra både private og firmabrugere, som savner den sædvanlige startmenu og startknap i Windows 8. The Verge mener dog ikke, at Microsoft har tænkt sig at genoplive startmenuen. Den nye funktion skal blot tilfredstille alle de desktop-brugere, som helst vil undgå startskærmen.

Mere end bare en Service Pack

Foruden muligheden for at boote direkte til skrivebordet indeholder Windows 8.1 også flere helt nye apps, herunder en alarm, regnemaskine, lydoptager og Movie Moments. Desuden indeholder Blue en ny version 11 af browseren Internet Explorer, og der er tættere integration med cloud-tjenesten Skydrive.

Det ventes også, at der kommer flere muligheder for at tilpasse brugerfladens udseende og en "slide to shut down" funktion. Windows 8.1 er mere end bare en Service Pack, men det er ikke en komplet ny Windows-generation.

Microsofts beslutning om at føre brugerne tilbage til skrivebordet kan også være en reaktion på den skuffende modtagelse af Windows 8. Pc-salget faldt med 14 procent i årets første kvartal i forhold til sidste år, viser friske tal fra IDC, og Windows 8 nævnes som en del af forklaringen.

De radikale ændringer i brugerfladen og den manglende startknap har skræmt kunderne væk, konstaterer IDC. Nu ser det ud til, at Microsoft forsøger at vinde disse brugere tilbage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere