Artikel top billede

Danske venstreorienterede bag hacking mod højrefløjen

Syv anholdt og sigtet for at samle oplysninger om 6.000 personer på højrefløjen.

Syv personer er blevet tiltalt for hacking mod højrefløjen. Det oplyser statsadvokaten i København.

Nogle af personerne er også tiltalt for vold mod politiske modstandere.

De syv personer har tilknytning til det venstreorienterede researchkollektiv Redox, skriver Jyllands-Posten.

De tiltalte har angiveligt indsamlet oplysninger - blandt andet via hacking - om cirka 6.000 personer, der for de flestes vedkomne har en tilknytning til den politiske højrefløj i Danmark, som Redox har sat sig i verden for at undersøge og dokumentere.

Også vold og hærværk

"Det er en alvorlig sag, fordi den handler om systematisk overvågning og registrering af en masse mennesker - alene ud fra deres politiske tilhørsforhold. Desuden er de indsamlede oplysninger tilsyneladende i enkelte tilfælde blevet brugt til at udpege ofre for overfald og hærværk," siger statsadvokat for København Lise-Lotte Nilas i en pressemeddelelse.

Fire af de syv personer er tiltalt for hackingen. Sagen indeholder også tre tilfælde af vold eller hærværk.

Sagen stammer helt tilbage fra 2010, hvor de første anholdelser fandt sted blandt via Politiets Efterretningstjeneste. Siden dengang har der været rygter om, at gruppen måske kunne blive tiltalt for overtrædelser af terrorparagraffen, men det har efterforskningsarbejdet ikke kunnet finde bevis for.

Datatyveriet er angiveligt fundet sted over fire år, hvor de pågældende personer har skaffet sig adgang til kodeord, e-mail-korrespondancer og referater. De indsamlede informationer er så samlet i en database delt via en server.


LÆS OGSÅ:

15-årig sigtet for at stå bag Ddos-angreb mod KL




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere