Artikel top billede

Danske venstreorienterede bag hacking mod højrefløjen

Syv anholdt og sigtet for at samle oplysninger om 6.000 personer på højrefløjen.

Syv personer er blevet tiltalt for hacking mod højrefløjen. Det oplyser statsadvokaten i København.

Nogle af personerne er også tiltalt for vold mod politiske modstandere.

De syv personer har tilknytning til det venstreorienterede researchkollektiv Redox, skriver Jyllands-Posten.

De tiltalte har angiveligt indsamlet oplysninger - blandt andet via hacking - om cirka 6.000 personer, der for de flestes vedkomne har en tilknytning til den politiske højrefløj i Danmark, som Redox har sat sig i verden for at undersøge og dokumentere.

Også vold og hærværk

"Det er en alvorlig sag, fordi den handler om systematisk overvågning og registrering af en masse mennesker - alene ud fra deres politiske tilhørsforhold. Desuden er de indsamlede oplysninger tilsyneladende i enkelte tilfælde blevet brugt til at udpege ofre for overfald og hærværk," siger statsadvokat for København Lise-Lotte Nilas i en pressemeddelelse.

Fire af de syv personer er tiltalt for hackingen. Sagen indeholder også tre tilfælde af vold eller hærværk.

Sagen stammer helt tilbage fra 2010, hvor de første anholdelser fandt sted blandt via Politiets Efterretningstjeneste. Siden dengang har der været rygter om, at gruppen måske kunne blive tiltalt for overtrædelser af terrorparagraffen, men det har efterforskningsarbejdet ikke kunnet finde bevis for.

Datatyveriet er angiveligt fundet sted over fire år, hvor de pågældende personer har skaffet sig adgang til kodeord, e-mail-korrespondancer og referater. De indsamlede informationer er så samlet i en database delt via en server.


LÆS OGSÅ:

15-årig sigtet for at stå bag Ddos-angreb mod KL
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.