Artikel top billede

Til salg om få uger: Betjen din computer uden at røre noget

HP satser nu på, at bevægelses-styring skal genoplive pc-salget.

Hewlett-Packard har indgået en aftale med Leap Motion om at sælge firmaets innovative system til bevægelses-styring sammen med nogle af sine pc-modeller fra sommeren. Det skal puste nyt liv i pc-salget, der er faldet med 14 procent i årets første tre måneder - det største fald nogensinde, skriver Bloomberg.

Leap Motion har udviklet en Kinect-lignende teknologi med en lille boks, der lægges foran computeren og genkender dine bevægelser.

Den skal sørge for, at du kan betjene computeren uden at røre ved tastatur, mus eller skærm. Boksen skaber et slags usynligt interaktivt 3D-rum. Her bliver alle dine bevægelser registreret og konverteret til styresignaler.

Leap Motion hævder, at firmaets teknologi er 200 gange mere præcis end Kinect og andre systemer, som registrerer brugerens bevægelser. Nøjagtigheden skulle være helt ned til 1/100 millimeter.

Den lille boks er kun en del af tricket. Den anden del er en avanceret softwareplatform, der sørger for, at du f.eks. kan klemme med fingrene for at zoome eller vifte med hånden for at bladre i browseren.

Leap Motion mener, at teknologien blandt andet kan bruges til spil og til at underskrive dokumenter ved at skrive med en pen i luften.

Selskabet er også på vej med en app store, hvor brugerne kan finde programmer, der fungerer sammen med teknologien. Den skal nu forudinstalleres på HP-pc'erne.

HP fortæller også, at man vil indbygge teknologien i en helt ny type enheder, men afslører ikke, hvilke produkter der er tale om. Det kan være all-in-one-computere, hvor boksen er fast integreret.

Men det er ikke nødvendigt at købe en pc fra HP for at få fat i systemet fra Leap Motion. Det kan også købes som et selvstændigt produkt fra maj for 80 dollar eller omkring 450 kroner.

Teknologien skal også bruges til at styre tablet-pc'er, smartphones, fjernsyn og andre elektroniske enheder.

Der er store forventninger til Leap Motion, som har modtaget mere end 200 mio. kr. i investerings-kapital siden 2011.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.