Artikel top billede

Ny luksus-ultrabook med Retina-opløsning angriber Apple

Med denne nye serie af luksus-bærbare går Toshiba direkte til angreb på Apple.

Toshiba har lanceret en ny produktserie i luksus-klassen med navnet Kira. Det første produkt under det nye navn er en high-end-ultrabook, der har en 13,3-tommers skærm med 2.560 x 1.400 pixel. Det minder om Apples Retina-skærm, men Toshiba har sit eget navn for teknologien: PixelPure.

Skærmen i den nye ultrabook har en pixel-tæthed på 220 ppi (pixel per tomme), og det er lidt mindre end MacBook Pro Retina (226 ppi) og Chromebook Pixel (240 ppi).

Men det er ikke kun skærmopløsningen, der minder om Apples top-modeller. Den nye Kirabook har et stærkt Apple-inspireret design med et magnesium-aluminium-kabinet og sorte taster.

Ifølge Toshiba er denne særlige legering i en bikube-struktur op til ti gange hårdere end almindelig aluminium.

Med en tykkelse på 19 millimeter og en vægt på 1,17 kilo er den nye Kirabook en smule tyndere og lettere end MacBook Pro.

Kirabook skal både sælges med og uden touch-skærm. I touch-modellerne er der anvendt Cornings Concore Glass, der skal beskytte skærmen mod ridser.

Toshiba har indbygget Harman Kardon-højtalere, 8 GB hukommelse, 256 GB SSD og en tredje-generations Intel-Core-processor.

Ligesom i Apples MacBook Pro Retina er batteriet fast integreret og kan ikke uden videre skiftes ud. Toshiba fortæller, at det holder i omkring seks timer mellem opladninger.

Windows 8 Pro er installeret på computeren, og der er to års såkaldt platin-support.

I USA skal den nye luksus-ultrabook koste 1.599 dollar i en version med Core i5 og uden touch-skærm, mens den dyreste model med Core i7 og touch koster 1.999 dollar.

Til sammenligning koster MacBook Pro Retina 1.699 dollar med 13-tommers skærm og 2,6 GHz processor på det amerikanske marked (13.200 kr. i Danmark).

Kirabook kan købes fra begyndelsen af maj i USA, men Toshiba har ikke afsløret, hvornår den kommer til Europa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.