Artikel top billede

BitTorrent klar med sin Dropbox-rival

BitTorrent starter nu den åbne alpha-test af sin Dropbox-konkurrent BitTorrent Sync.

Nu kan alle hente en alpha-version af den nye software BitTorrent Sync, som kan bruges til at synkronisere data mellem flere computere. Den nye Dropbox-konkurrent bruger BitTorrents egen P2P-protokol til at overføre filerne.

Der er én afgørende forskel i forhold til tjenester som Dropbox eller Microsofts SkyDrive: Filerne bliver ikke gemt på en server i skyen, men ligger kun på de computere, der skal synkroniseres.

Det betyder så også, at begge computere skal være online samtidig for at gennemføre synkroniseringen. Men til gengæld kan man være sikker på, at der ikke ligger en kopi af filerne gemt ude i skyen.

En anden fordel, at dataoverførslen skulle være meget hurtigere, og der er ingen begrænsninger på mængden af data, fordi man ikke optager plads på en server. Hele dataoverførslen er krypteret med AES256.

Siden januar har der været mulighed for at tilmelde sig og deltage i den lukkede alpha-test, men nu er softwaren for første gang frigivet som fri download.

Ifølge BitTorrent har 20.000 brugere allerede deltaget i den lukkede alpha-test, og de har overført mere end 200 terabyte data.

Softwaren kører under Windows, Mac OS X, Linux og NAS-enheder gennem et web-interface.

BitTorrent Sync minder om en anden ny tjeneste, AeroFS, der også bygger på peer-to-peer princippet. Her bliver filerne også kun gemt på den lokale computer og ikke i skyen.

Den nye software fra BitTorrent kan hentes på labs.bittorrent.com/experiments/sync.html.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere