Artikel top billede

Twitter forbedrer sikkerhed efter falsk nyhed om Obama-bombe

En hacket Twitter-konto for nyhedsbureauet Associated Press blev brugt til at sprede falsk nyhed om bombe i det Hvide Hus. Nu skal sikkerheden på det sociale netværk forbedres.

Tirsdag kunne man læse en chokerende historie om et bombeangreb i det Hvide Hus hos det kendte nyhedsbureau Associated Press (AP) på Twitter. Historien udløste omgående et kursdyk på det amerikanske aktiemarked. Ifølge historien var en bombe eksploderet i det Hvide Hus og havde såret præsident Barack Obama. Men allerede efter få minutter kunne AP fortælle, at meldingen var falsk.

En ukendt person eller gruppe havde hacket AP's Twitter-konto og spredt den falske nyhed til de 1,9 millioner personer, der følger nyhedsbureauet på det sociale netværk.

"Breaking: Two Explosions in the White House and Barack Obama is injured", lød overskriften på Twitter.

Det er første gang, at AP er blevet hacket på Twitter. I første omgang blev Twitter-kontoen deaktiveret, men den er nu tilbage til normal drift.

Det amerikanske børstilsyn SEC skal nu undersøge, om der kan være tale om et forsøg på kursmanipulation.

Der har været mange eksempler på Twitter-hacks i den seneste tid. I februar var det Burger King og Jeep, som blev hacket på Twitter, og selv den nordkoreanske regering mistede pludselig kontrollen over sin Twitter-konto. I stedet for de sædvanlige meldinger fra regeringen kunne brugerne pludselig finde en karikatur af Kim Jong Un.

For at forhindre lignende angreb i fremtiden arbejder Twitter på en ny login-løsning, hvor brugeren foruden sit sædvanlige password også skal indtaste en særlig kode, der f.eks. kan sendes per sms.

Twitter tester i øjeblikket to-faktor-autentificering internt, og det ventes, at den nye løsning bliver rullet ud til brugerne inden for kort tid.

De nøjagtige detaljer for løsningen kendes endnu ikke, men det kan f.eks. tænkes, at brugeren skal anvende en ekstra kode, hvis man logger ind med et ukendt enhed.

Der mangler også metoder til at tilbagekalde falske meldinger og slette tweets. Efter angrebet i Boston blev mange løse rygter og fejlagtige historier spredt på Twitter, og det var med til at skabe forvirring i timerne efter bombe-eksplosionerne.

Techcrunch kritiserer, at Twitter har været alt for langsom til at forbedre sin sikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere