Artikel top billede

Twitter forbedrer sikkerhed efter falsk nyhed om Obama-bombe

En hacket Twitter-konto for nyhedsbureauet Associated Press blev brugt til at sprede falsk nyhed om bombe i det Hvide Hus. Nu skal sikkerheden på det sociale netværk forbedres.

Tirsdag kunne man læse en chokerende historie om et bombeangreb i det Hvide Hus hos det kendte nyhedsbureau Associated Press (AP) på Twitter. Historien udløste omgående et kursdyk på det amerikanske aktiemarked. Ifølge historien var en bombe eksploderet i det Hvide Hus og havde såret præsident Barack Obama. Men allerede efter få minutter kunne AP fortælle, at meldingen var falsk.

En ukendt person eller gruppe havde hacket AP's Twitter-konto og spredt den falske nyhed til de 1,9 millioner personer, der følger nyhedsbureauet på det sociale netværk.

"Breaking: Two Explosions in the White House and Barack Obama is injured", lød overskriften på Twitter.

Det er første gang, at AP er blevet hacket på Twitter. I første omgang blev Twitter-kontoen deaktiveret, men den er nu tilbage til normal drift.

Det amerikanske børstilsyn SEC skal nu undersøge, om der kan være tale om et forsøg på kursmanipulation.

Der har været mange eksempler på Twitter-hacks i den seneste tid. I februar var det Burger King og Jeep, som blev hacket på Twitter, og selv den nordkoreanske regering mistede pludselig kontrollen over sin Twitter-konto. I stedet for de sædvanlige meldinger fra regeringen kunne brugerne pludselig finde en karikatur af Kim Jong Un.

For at forhindre lignende angreb i fremtiden arbejder Twitter på en ny login-løsning, hvor brugeren foruden sit sædvanlige password også skal indtaste en særlig kode, der f.eks. kan sendes per sms.

Twitter tester i øjeblikket to-faktor-autentificering internt, og det ventes, at den nye løsning bliver rullet ud til brugerne inden for kort tid.

De nøjagtige detaljer for løsningen kendes endnu ikke, men det kan f.eks. tænkes, at brugeren skal anvende en ekstra kode, hvis man logger ind med et ukendt enhed.

Der mangler også metoder til at tilbagekalde falske meldinger og slette tweets. Efter angrebet i Boston blev mange løse rygter og fejlagtige historier spredt på Twitter, og det var med til at skabe forvirring i timerne efter bombe-eksplosionerne.

Techcrunch kritiserer, at Twitter har været alt for langsom til at forbedre sin sikkerhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere