Artikel top billede

Twitter forbedrer sikkerhed efter falsk nyhed om Obama-bombe

En hacket Twitter-konto for nyhedsbureauet Associated Press blev brugt til at sprede falsk nyhed om bombe i det Hvide Hus. Nu skal sikkerheden på det sociale netværk forbedres.

Tirsdag kunne man læse en chokerende historie om et bombeangreb i det Hvide Hus hos det kendte nyhedsbureau Associated Press (AP) på Twitter. Historien udløste omgående et kursdyk på det amerikanske aktiemarked. Ifølge historien var en bombe eksploderet i det Hvide Hus og havde såret præsident Barack Obama. Men allerede efter få minutter kunne AP fortælle, at meldingen var falsk.

En ukendt person eller gruppe havde hacket AP's Twitter-konto og spredt den falske nyhed til de 1,9 millioner personer, der følger nyhedsbureauet på det sociale netværk.

"Breaking: Two Explosions in the White House and Barack Obama is injured", lød overskriften på Twitter.

Det er første gang, at AP er blevet hacket på Twitter. I første omgang blev Twitter-kontoen deaktiveret, men den er nu tilbage til normal drift.

Det amerikanske børstilsyn SEC skal nu undersøge, om der kan være tale om et forsøg på kursmanipulation.

Der har været mange eksempler på Twitter-hacks i den seneste tid. I februar var det Burger King og Jeep, som blev hacket på Twitter, og selv den nordkoreanske regering mistede pludselig kontrollen over sin Twitter-konto. I stedet for de sædvanlige meldinger fra regeringen kunne brugerne pludselig finde en karikatur af Kim Jong Un.

For at forhindre lignende angreb i fremtiden arbejder Twitter på en ny login-løsning, hvor brugeren foruden sit sædvanlige password også skal indtaste en særlig kode, der f.eks. kan sendes per sms.

Twitter tester i øjeblikket to-faktor-autentificering internt, og det ventes, at den nye løsning bliver rullet ud til brugerne inden for kort tid.

De nøjagtige detaljer for løsningen kendes endnu ikke, men det kan f.eks. tænkes, at brugeren skal anvende en ekstra kode, hvis man logger ind med et ukendt enhed.

Der mangler også metoder til at tilbagekalde falske meldinger og slette tweets. Efter angrebet i Boston blev mange løse rygter og fejlagtige historier spredt på Twitter, og det var med til at skabe forvirring i timerne efter bombe-eksplosionerne.

Techcrunch kritiserer, at Twitter har været alt for langsom til at forbedre sin sikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere