Twitter forbedrer sikkerhed efter falsk nyhed om Obama-bombe

En hacket Twitter-konto for nyhedsbureauet Associated Press blev brugt til at sprede falsk nyhed om bombe i det Hvide Hus. Nu skal sikkerheden på det sociale netværk forbedres.

Tirsdag kunne man læse en chokerende historie om et bombeangreb i det Hvide Hus hos det kendte nyhedsbureau Associated Press (AP) på Twitter. Historien udløste omgående et kursdyk på det amerikanske aktiemarked. Ifølge historien var en bombe eksploderet i det Hvide Hus og havde såret præsident Barack Obama. Men allerede efter få minutter kunne AP fortælle, at meldingen var falsk.

En ukendt person eller gruppe havde hacket AP's Twitter-konto og spredt den falske nyhed til de 1,9 millioner personer, der følger nyhedsbureauet på det sociale netværk.

"Breaking: Two Explosions in the White House and Barack Obama is injured", lød overskriften på Twitter.

Det er første gang, at AP er blevet hacket på Twitter. I første omgang blev Twitter-kontoen deaktiveret, men den er nu tilbage til normal drift.

Det amerikanske børstilsyn SEC skal nu undersøge, om der kan være tale om et forsøg på kursmanipulation.

Der har været mange eksempler på Twitter-hacks i den seneste tid. I februar var det Burger King og Jeep, som blev hacket på Twitter, og selv den nordkoreanske regering mistede pludselig kontrollen over sin Twitter-konto. I stedet for de sædvanlige meldinger fra regeringen kunne brugerne pludselig finde en karikatur af Kim Jong Un.

For at forhindre lignende angreb i fremtiden arbejder Twitter på en ny login-løsning, hvor brugeren foruden sit sædvanlige password også skal indtaste en særlig kode, der f.eks. kan sendes per sms.

Twitter tester i øjeblikket to-faktor-autentificering internt, og det ventes, at den nye løsning bliver rullet ud til brugerne inden for kort tid.

De nøjagtige detaljer for løsningen kendes endnu ikke, men det kan f.eks. tænkes, at brugeren skal anvende en ekstra kode, hvis man logger ind med et ukendt enhed.

Der mangler også metoder til at tilbagekalde falske meldinger og slette tweets. Efter angrebet i Boston blev mange løse rygter og fejlagtige historier spredt på Twitter, og det var med til at skabe forvirring i timerne efter bombe-eksplosionerne.

Techcrunch kritiserer, at Twitter har været alt for langsom til at forbedre sin sikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.