Artikel top billede

Bygger Amazon en tv-boks?

Amazon kommer måske snart med sin egen tv-boks.

Amazon sælger allerede e-læsere og tablet-pc'er og der er vedholdende rygter om, at internet-giganten snart kommer med sin egen Android-smartphone. Nu ser det ud til, at Amazon udvikler en internet-opkoblet tv-boks.

Det skriver Bloomberg Businessweek, som har snakket med tre unavngivne personer der er involveret i projektet.

Den nye boks minder om Apple TV og Roku. Den skal bruges til at streame video ned fra nettet og vise det på fjernsynet.

Amazon har allerede en Instant Video-tjeneste, der er gratis for abonnenter af selskabets Prime-tjeneste, og der er også en Video on Demand butik, hvor man kan leje film. I Danmark tilbyder Amazon streaming af film gennem sit datterselskab Lovefilm.

Mange andre tv-bokse og konsoller giver allerede adgang til Amazons video-tjenester, men nu kommer selskabet altså med sit eget produkt. Det ventes at Amazon også vil tilbyde adgang til en app-store og streaming-tjenester fra andre udbydere.

I Apple TV-boksen er der stadig ikke adgang til en app store, og udviklere kan dermed heller ikke skabe applikationer til boksen.

Det er Amazons Lab126 division i Cupertino, der bygger den nye tv-boks. Projektet bliver ledet af Malachy Moynihan, der tidligere har stået i spidsen for videoprodukter hos Cisco. Han har også tidligere arbejdet for Apple i ni år.

Amazon har også hyret udviklere fra TiVO og Replaytv, der er kendt for deres digitale videooptagere.

Navnet for den nye boks kendes endnu ikke, men et godt gæt kunne være "Kindle TV".

Wired har allerede lavet en ønskeseddel til den nye boks. På listen er blandt andet en indstikplads til kabel-tv-kort, muligheden for at optage digital video og en meget lav pris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere