Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Intel varsler billige Android-notebooks

Intel forventer en ny bølge af billige bærbare med den mobile platform Android fra Google.

I flere årtier har kombinationen af Intel-hardware og Microsoft-software domineret pc-branchen. Det gamle "Wintel" monopol har været en god forretning for de to selskaber. Men Intel har svært ved at klare sig på mobile enheder som smartphones og tablet-pc'er, hvor ARM stadig har en meget stor markedsandel.

Intel starter nu et nyt fremstød for sin mobile Atom-processor, der også skal bruges i billige bærbare computere. Produktchef Dadi Perlmutter siger til CNET, at der kommer en ny bølge af Atom-notebooks til 200 dollar eller lidt under 1.200 kroner.

Til dén pris er det ikke muligt at installere Windows - de skal i stedet køre med Googles mobile operativsystem Android, som er gratis for producenterne.

Der er sandsynligvis tale om produkter med aftagelig tastatur, der både kan anvendes som en tablet og som en bærbar.

Perlmutter forventer også, at der kommer modeller med Intels Core-processorer for mellem 399 og 499 dollar. Core er noget hurtigere end Atom, men bruger også mere strøm.

Intel vil ikke helt afvise, at der også kommer billige Atom-notebooks med Windows 8, men det kræver at Microsoft sænker sine licenspriser for softwaren.

Han fortæller, at Intel kommer med en mobilchip med integreret 4G (LTE) i 2014.

Der findes allerede flere smartphone-modeller med Atom, men Intel har stadig en meget lille markedsandel på det mobile område.

Intels kernemarked er fortsat pc'er, men her er salget faldet drastisk i de seneste måneder. Heller ikke introduktionen af Windows 8 har genoplivet pc-markedet.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere