Artikel top billede

Intel varsler billige Android-notebooks

Intel forventer en ny bølge af billige bærbare med den mobile platform Android fra Google.

I flere årtier har kombinationen af Intel-hardware og Microsoft-software domineret pc-branchen. Det gamle "Wintel" monopol har været en god forretning for de to selskaber. Men Intel har svært ved at klare sig på mobile enheder som smartphones og tablet-pc'er, hvor ARM stadig har en meget stor markedsandel.

Intel starter nu et nyt fremstød for sin mobile Atom-processor, der også skal bruges i billige bærbare computere. Produktchef Dadi Perlmutter siger til CNET, at der kommer en ny bølge af Atom-notebooks til 200 dollar eller lidt under 1.200 kroner.

Til dén pris er det ikke muligt at installere Windows - de skal i stedet køre med Googles mobile operativsystem Android, som er gratis for producenterne.

Der er sandsynligvis tale om produkter med aftagelig tastatur, der både kan anvendes som en tablet og som en bærbar.

Perlmutter forventer også, at der kommer modeller med Intels Core-processorer for mellem 399 og 499 dollar. Core er noget hurtigere end Atom, men bruger også mere strøm.

Intel vil ikke helt afvise, at der også kommer billige Atom-notebooks med Windows 8, men det kræver at Microsoft sænker sine licenspriser for softwaren.

Han fortæller, at Intel kommer med en mobilchip med integreret 4G (LTE) i 2014.

Der findes allerede flere smartphone-modeller med Atom, men Intel har stadig en meget lille markedsandel på det mobile område.

Intels kernemarked er fortsat pc'er, men her er salget faldet drastisk i de seneste måneder. Heller ikke introduktionen af Windows 8 har genoplivet pc-markedet.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.