Artikel top billede

Køb mobil på det helt rigtige tidspunkt og spar penge

Skal du have ny topmobil, og vil du gerne spare flere tusinde kroner? Så gælder det om at købe på det helt optimale tidspunkt. Se her hvornår du skal slå til.

Der er nogle mennesker, som altid skal have det nyeste nye og er fuldkommen ligeglade med prisen.

Og så er der dem, der stadig gerne vil have nyt, men hvor det samtidig er vigtigt at gøre en god handel - den her artikel er til dem. 

Tommelfingerreglen for den snusfornuftige forbruger er, at det ofte er et godt tidspunkt at købe ny mobil, når modellen er et år gammel, og den er ved at blive afløst af et nyt produkt.

I øjeblikket er den typiske produktcyklus nemlig 12 måneder for mobiltelefoner.

Så skal butikslagrene tømmes for ældre modeller, og prisen går
hurtigt nedad for sidste års topmodel.
 
Men hvornår sker det typisk i løbet af året?

Android: Hold øje med forårskollektionen

Når det gælder Android-mobiltelefoner, har det længe været sådan, at der kommer nye topmodeller hvert forår.

Typisk er de første officielle lanceringer i begyndelsen af året ved CES-messen i Las Vegas i januar og især omkring samt lige efter Mobile World Congress, der finder sted i Barcelona i februar. 

Fra lanceringerne går der nogle måneder, før de nye mobiler ender i de danske butikker, og kalenderen er dermed gået over til forår. 

Den prisbevidste forbruger kigger derefter efter sidste års topmodeller og holder godt øje med priserne. 

Et eksempel er Samsung Galaxy S3, som kom på gaden i slutningen af sidste forår. Prisen var til at begynde med cirka 4.500 kroner. 

Men nu er efterfølgeren Galaxy S4 på vej ud i butikkerne, og derfor er prisen nedadgående for Galaxy S3, som i dag er udstyret med et prisskilt på cirka 3.000 kroner.

Det kan endda blive en smule lavere, når Galaxy S4 har været i butikkerne et stykke tid. 

Selv om der er gået et år, så Samsung Galaxy S3 ikke ligefrem blevet dybt forældet.

Den har måske ikke det nyeste nye, men det er stadig en ganske udmærket mobil, der er tætpakket med funktioner, og det er skåret 1.500 kroner af prisen i forhold til for et år siden. Læs vores test af Samsung Galaxy S3 her.

Køb ældre iPhone og spar penge

Apple lancerer cirka med et års mellemrum en ny iPhone, og det betyder, at priserne på de ældre modeller sættes ned. 

I forhold til Android-telefonerne er det lidt sværere at gennemskue det præcise tidspunkt for, hvornår der kommer en ny iPhone - og der dermed er penge at spare på en ældre model.

Historisk set blev iPhone 4 lanceret i juni 2010, mens iPhone 4S kom i oktober 2011, og den seneste iPhone 5 dukkede op i september 2012.

Derfor burde den næste iPhone - uanset om den kommer til at hedde 5S eller 6 - være klar i butikkerne, inden vi kommer alt for langt ind i efteråret 2013.

Og på det tidspunkt vil iPhone 5 få høvlet toppen af sin pris. Læs vores test af iPhone 5 her.

I øjeblikket fås en iPhone 5 til 4.900 kroner, mens den ældre iPhone 4S kan shoppes til 4.200 kroner. Det er dermed ikke så voldsomt et fald i pris, som der eksempelvis ses på Android-telefonerne.

Windows Phone: Vent til efteråret

Hvis du gerne vil have Nokia Lumia 920 med Windows Phone til en god pris, skal du formentlig vente til slutningen af efteråret med at slå til. Læs vores test af Lumia 920 her.

De seneste tre år har det nemlig været i denne periode af året, at der er blevet lanceret nye topmodeller med Windows Phone. 

Da Microsofts mobile styresystem endnu ikke har opnået stor udbredelse og ifølge tal fra analysevirksomheden IDC kun står for to procent af smartphone-markedet, kan det ikke udelukkes, at der kommer justeringer i lanceringstidspunktet. 

Men historisk set burde vi få en efterfølger til Lumia 920, Samsung Ativ S og HTC Windows Phone 8X, når vi nærmer os slutningen af 2013. 

Og derfor vil de ældre modeller få reduceret deres pris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital