Artikel top billede

Foto: Snre /CC BY 2.0 (Foto: Foto: Snre /CC BY 2.0)

Her er seks Google Labs-funktioner, som du skal slå til med det samme

Gmail Labs giver dig adgang til en masse smarte funktioner, som Googles ingeniører leger med i øjeblikket.

En af de bedste ting ved Google er, at virksomheden ikke tøver med at give os adgang til alle de funktioner, som de mange Google-ansatte sidder og leger med. 

En del af de funktioner kan du som Google-bruger få adgang til via den såkaldte Gmail Labs-sektion, som du finder i indstillingensmenuen på din Gmail-konto.

Google betegner selv 'labs' som en legeplads, hvor ingeniørerne kan afprøve nye funktioner.

Nogle af dem resulterer i lidt mere gennemgribende ændringer af Gmail-oplevelsen, som ikke vil falde i alles smag. Men mange af dem er blot små nye funktioner, som de færreste vil opleve som andet end forbedringer.

Vi har fundet seks Google Labs-funktioner, som vi vil anbefale, at du slår til.

1. Tag et smugkig på mail

Gmail Labs-funktionen "smugkig på beskeder" gør det muligt for dig at læse en mail uden at åbne den.

Når du har slået funktionen til, skal du blot højreklikke på mailen i indbakken, og herefter popper der et vindue op, hvor du kan læse indholdet i mailen.

2. Få Google Maps i din mail

Med funktionen "Google Maps-eksempler" på din mail kan du få Gmail til automatisk at vise et udsnit af et kort, hvis du modtager et link via mail.

I beskrivelsen af Labs-tilføjelsen kunne man dog få det indtryk, at den indsætter et kort, hver gang der bliver nævnt en adresse i en mail. Men det er såvidt vi kan se desværre ikke tilfældet.

I stedet kræver det, at du modtager et direkte link til en adresse i Google Maps, hvilket nok sker relativt sjældent. Men på trods af det kan vi ikke se nogen grund til, at du ikke skal slå denne lille fikse funktion til.

Undgå pinlige mails med denne funktion

3. Se restaurant-anmeldelser uden at klikke

Modtager du et link til en restaurant-anmeldelser på Yelp, behøver du ikke at klikke på linket for at se restaurantens karakter-bedømmelse. 

I stedet bliver der automatisk tilføjet et preview i bunden af mailen, hvor du hurtigt kan se, hvilket karaktergennemsnit restauranten, der bliver linket til, har fået. 

Desværre virker Google Labs-tilføjelsen kun med links til Yelp.com - og dermed ikke til den danske udgave af Yelp, der ligger på et selvstændigt dk-domæne. 

4. Få vist billeder i din indbakke

Modtager du et link til et foto på billedtjenesten Picasa eller Flickr, kan du få vist billederne direkte i mailen. 

Det gør du ved at slå de to funktioner 'Flickr eksempelvisning' og 'Picasa-eksempelvisning' til. 

5. Fortryd sendte beskeder

De fleste af os prøvet at sige noget, hvor vi umiddelbart efter ville ønske, at vi kunne sluge vores ord igen. 

På samme måde har mange af os sikkert haft det med e-mails, hvor vi kom til at lave en dum stavefejl, vedhæfte et forkert dokument eller kom til at formulere os i en uheldig tone. 

Det kan du ændre på ved at slå funktion "Fortryd send" til. Med den bliver afsendendelsen af en e-mail udskudt i nogle få sekunder, efter at du har trukket på send-knappen, hvilket giver dig mulighed for at annullere afsendelsen. 

6. Se ulæste mails i fanebladet 
Med funktionen "Ikon for ulæste beskeder" vil Google og Firefox-brugere hele tiden kunne holde øje med antallet af ulæste mails i deres indbakker, hvis de blot sørger for at have Gmail til at ligge i en åben browser-fane. 

Funktionen tilføjer et lille ikon på toppen af browserfanen, hvor et tal angiver antallet af ulæste mails i din indbakke.

Læs også:

Gmail-tip: Sådan kan du pimpe din mail-signatur

Her er 13 fantastiske trick til din Macs trackpad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital