Artikel top billede

Sms-beskeden er ved at dø: Så meget koster det teleselskaberne

Sms-beskeden er netop blevet af overhalet af de gratis besked-apps.

For knap halvandet år siden skrev vi her i spalterne, at sms-beskedens storhedstid formodentligt er ved at rinde ud.

Og mere og mere tyder nu på, at det ser ud til at holde stik.

Ifølge britiske BBC viser en ny undersøgelse, at der i dag bliver afsendt flere beskeder fra besked-apps som What's App, Snapchat og iMessage end via traditionelle sms-beskeder.

Det er analysefirmaet Informa, der står bag undersøgelsen, som viser, at der i øjeblikket bliver afsendt 19 milliarder beskeder hver dag fra besked-apps, mens der til sammenligning bliver sendt 17,6 milliarder sms-beskeder.

Teleselskaber taber kassen

Informa vurderer ifølge BBC, at visse teleselskaber i øjeblikket er ramt af en nedgang i sms-indtjeningen som følge af udviklingen. Det understøttes af en anden undersøgelse foretaget af analysevirksomheden Ovum, som ifølge BBC viser at verdens teleselskaber i 2012 mistede en omsætning på cirka 130 milliarder kroner (23 milliarder dollar) som følge af de nye chat-apps.

Ifølge BBC forventes det, at besked-apps vil vinde endnu større udbredelse i de kommende år, hvor det vurderes, at der i 2014 vil blive afsendt 50 milliarder beskeder hver dag fra besked-apps, men der til sammenligning forventes dagligt at blive afsendt 21 milliarder sms-beskeder.

Der vil dog sandsynligvis gå længe før sms-beskeden helt uddør. Det skyldes at den stadigvæk står utroligt stærkt i udviklingslandende, hvor smartphones og data-abonnementer endnu ikke er særligt udbredte.

En ny udvikling er i gang

I de kommende år vil vi formodentlig se en tendens, hvor de traditionelle tele-tjenester bliver flytter væk fra teleselskaberne og over i særlige apps.

Senest har vi eksempelvis set Facebook lancere en såkaldt Ring-gratis-tjeneste.

I stedet bliver det teleselskabernes opgave at sikre stabile og hurtige data-forbindelser, der gør det muligt at bruge tjenester.

"Det er en udvikling, som vi gennem længere tid har forventet at se, og i fremtiden forventer vi, at data overtager forbruget fra de klassiske tjenester. Derfor hilser vi også teletjenester som Facebooks velkommen, hvis det ellers er noget, kunderne ønsker at benytte sig af," sagde Christoph Nørgaard, privatkunde-direktør hos teleselskabet Telia, til ComON tidligere på året.

Læs også:
Teleselskaber: Vi frygter ikke ny ring-gratis-tjeneste fra Facebook

Farvel til sms-beskeden: Her er de gratis afløsere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.