Artikel top billede

Så enorm er koden bag Facebook

Det kræver masser af software for at vise din Facebook-profil. Faktisk er Facebooks kode nu så omfattende, at det kan sammenlignes med styresystemet Windows.

Det lyder måske som en underlig sammenligning. Men Facebook fortæller nu, at firmaets software har nået samme omfang som koden til Microsofts Windows. Det skriver Wired. Den software, der sørger for at vise din Facebook-profil og alle de andre ting, der foregår på det sociale netværk, er altså lige så stor og kompleks som et helt styresystem.

Facebook vil dog ikke afsløre, præcis hvor mange kodelinjer der er tale om. Microsoft har heller ikke et officielt tal for antallet af kodelinjer i sine softwareprodukter, men det anslås, at Windows 7 består af mindst 45 millioner kodelinjer.

Det er Facebooks egen udviklingschef Joel Pobar, der hævder, at koden nu har samme omfang som Windows, og han burde vide det. Pobar har tidligere arbejdet på forskellige programmerings-værktøjer hos Microsoft.

Sammenligningen illustrerer også, at Facebook efterhånden opfører sig som et operativsystem eller en "platform", som firmachef Mark Zuckerberg gerne vil kalde det. Der er allerede et meget stort antal applikationer, der kører på Facebook - alt fra spil til fotoprogrammer.

Tilbage i januar 2011 kunne en Facebook-udvikler fortælle, at softwaren havde nået 9,2 millioner kodelinjer. Men dette tal gælder kun for en del af softwaren, og det skulle være vokset betydeligt i de sidste to år.

Det menes, at Linux-kernelen har et omfang på omkring 15 millioner kodelinjer.

Selv om Facebook-koden har nået samme størrelse som et rigtigt styresystem, siger det ikke nødvendigvis noget om softwarens kvalitet.

"Facebook er optimeret til innovation. De er ikke nødvendigvis optimeret til at lave elegant kode. Det er deres hacker-vej. De vil bare have tingene gjort. Sandsynligvis kunne koden være så halvt så stor, hvis man havde brugt mere tid på at udvikle den," siger udviklingschef Sam Schillace fra Box.com.

Hvis man antager, at Facebook nu har 50 millioner kodelinjer, så svarer det til 500 tykke papirbøger fyldt med kode. Det betyder også, at det bliver sværere at vedligeholde og opdatere softwaren - og sværere at finde fejl i koden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.