Artikel top billede

Så enorm er koden bag Facebook

Det kræver masser af software for at vise din Facebook-profil. Faktisk er Facebooks kode nu så omfattende, at det kan sammenlignes med styresystemet Windows.

Det lyder måske som en underlig sammenligning. Men Facebook fortæller nu, at firmaets software har nået samme omfang som koden til Microsofts Windows. Det skriver Wired. Den software, der sørger for at vise din Facebook-profil og alle de andre ting, der foregår på det sociale netværk, er altså lige så stor og kompleks som et helt styresystem.

Facebook vil dog ikke afsløre, præcis hvor mange kodelinjer der er tale om. Microsoft har heller ikke et officielt tal for antallet af kodelinjer i sine softwareprodukter, men det anslås, at Windows 7 består af mindst 45 millioner kodelinjer.

Det er Facebooks egen udviklingschef Joel Pobar, der hævder, at koden nu har samme omfang som Windows, og han burde vide det. Pobar har tidligere arbejdet på forskellige programmerings-værktøjer hos Microsoft.

Sammenligningen illustrerer også, at Facebook efterhånden opfører sig som et operativsystem eller en "platform", som firmachef Mark Zuckerberg gerne vil kalde det. Der er allerede et meget stort antal applikationer, der kører på Facebook - alt fra spil til fotoprogrammer.

Tilbage i januar 2011 kunne en Facebook-udvikler fortælle, at softwaren havde nået 9,2 millioner kodelinjer. Men dette tal gælder kun for en del af softwaren, og det skulle være vokset betydeligt i de sidste to år.

Det menes, at Linux-kernelen har et omfang på omkring 15 millioner kodelinjer.

Selv om Facebook-koden har nået samme størrelse som et rigtigt styresystem, siger det ikke nødvendigvis noget om softwarens kvalitet.

"Facebook er optimeret til innovation. De er ikke nødvendigvis optimeret til at lave elegant kode. Det er deres hacker-vej. De vil bare have tingene gjort. Sandsynligvis kunne koden være så halvt så stor, hvis man havde brugt mere tid på at udvikle den," siger udviklingschef Sam Schillace fra Box.com.

Hvis man antager, at Facebook nu har 50 millioner kodelinjer, så svarer det til 500 tykke papirbøger fyldt med kode. Det betyder også, at det bliver sværere at vedligeholde og opdatere softwaren - og sværere at finde fejl i koden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?