Artikel top billede

Nu kommer Windows 8 også i en mini-tablet

Den nye mini-tablet med Windows 8 blev afsløret for tidligt hos Amazon.com.

Fredag kom Amazon.com til at afsløre informationer om en ny og mindre tablet-pc med Windows 8 fra Acer. Det bliver tolket som et tegn på, at Microsoft fremover vil satse på mindre og billigere tablet-modeller.

Den nye Acer Iconia W3-810-1600 med 8,1-tommers skærm forsvandt igen allerede efter få timer fra Amazon.com, skriver Computerworld.com.

Ifølge produktbeskrivelsen har den en dual-core Atom-processor, 32 GB lagerplads og kører med Windows 8 (ikke det ARM-baserede Windows RT9).  

Billedopløsningen er på 1.280 x 800 pixels - det er 30 procent mere end iPad Mini.

Acer Iconia vejer et halvt kilo, og prisen er angivet til 380 dollar hos Amazon.com. Til sammenligning koster iPad Mini 429 dollar med 32 GB og vejer omkring 300 gram.

Disse oplysninger om lagerpladsen skal dog læses med forbehold. En stor del af pladsen på Acer Iconia går sandsynligvis til Windows. Der er formentlig kun omkring 16 GB tilbage til brugerens egne data.

Microsoft baner vejen for mini-tablets

Hvis informationerne om Acer Iconia er korrekte, kan det være den første i en ny bølge af billige Windows 8 tablet-pc'er.

Microsoft har tidligere krævet, at tablet-produkter med Windows 8 mindst skulle have en opløsning på 1.024 x 768 pixels, men dette krav blev droppet i marts.

Dermed er vejen banet for, at Windows 8 kan bruges på tablet-pc'er med skærme på 8 tommer eller mindre.

En analyse fra IDC forudsiger, at mere end halvdelen af alle solgte tablet-pc'er i 2012 ligger i denne størrelsesklasse.

Den nye Acer Iconia har ikke en indstikplads til hukommelseskort, men der er en USB-port, som kunne bruges til at udvide hukommelsen med en ekstern lagerenhed.

Acer satser ikke kun på Windows. Den taiwanesiske producent har også introduceret en ny model med Android, Iconia A1, hvor prisen starter ved 169 dollar. Den har en 7,9-tommers skærm.

Ifølge de seneste oplysninger fra DisplaySearch kommer Apple med en ny iPad Mini Retina med højere opløsning senere i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?