Artikel top billede

Nu kommer Windows 8 også i en mini-tablet

Den nye mini-tablet med Windows 8 blev afsløret for tidligt hos Amazon.com.

Fredag kom Amazon.com til at afsløre informationer om en ny og mindre tablet-pc med Windows 8 fra Acer. Det bliver tolket som et tegn på, at Microsoft fremover vil satse på mindre og billigere tablet-modeller.

Den nye Acer Iconia W3-810-1600 med 8,1-tommers skærm forsvandt igen allerede efter få timer fra Amazon.com, skriver Computerworld.com.

Ifølge produktbeskrivelsen har den en dual-core Atom-processor, 32 GB lagerplads og kører med Windows 8 (ikke det ARM-baserede Windows RT9).  

Billedopløsningen er på 1.280 x 800 pixels - det er 30 procent mere end iPad Mini.

Acer Iconia vejer et halvt kilo, og prisen er angivet til 380 dollar hos Amazon.com. Til sammenligning koster iPad Mini 429 dollar med 32 GB og vejer omkring 300 gram.

Disse oplysninger om lagerpladsen skal dog læses med forbehold. En stor del af pladsen på Acer Iconia går sandsynligvis til Windows. Der er formentlig kun omkring 16 GB tilbage til brugerens egne data.

Microsoft baner vejen for mini-tablets

Hvis informationerne om Acer Iconia er korrekte, kan det være den første i en ny bølge af billige Windows 8 tablet-pc'er.

Microsoft har tidligere krævet, at tablet-produkter med Windows 8 mindst skulle have en opløsning på 1.024 x 768 pixels, men dette krav blev droppet i marts.

Dermed er vejen banet for, at Windows 8 kan bruges på tablet-pc'er med skærme på 8 tommer eller mindre.

En analyse fra IDC forudsiger, at mere end halvdelen af alle solgte tablet-pc'er i 2012 ligger i denne størrelsesklasse.

Den nye Acer Iconia har ikke en indstikplads til hukommelseskort, men der er en USB-port, som kunne bruges til at udvide hukommelsen med en ekstern lagerenhed.

Acer satser ikke kun på Windows. Den taiwanesiske producent har også introduceret en ny model med Android, Iconia A1, hvor prisen starter ved 169 dollar. Den har en 7,9-tommers skærm.

Ifølge de seneste oplysninger fra DisplaySearch kommer Apple med en ny iPad Mini Retina med højere opløsning senere i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.