Artikel top billede

Betal hver måned for kendt fotoprogram

Adobe stopper nu udviklingen af sin Creative Suite pakke. Fremover satser selskabet udelukkende på en abonnements-baseret model.

Efter 10 år dropper Adobe sin store programpakke Creative Suite. Fremover er de nye versioner af programmerne kun tilgængelige som apps i den abonnements-baserede Creative Cloud. Der kommer ikke en efterfølger til den aktuelle Creative Suite 6. Det mest kendte program i pakken er nok Photoshop, som nu altså skal leve videre i skyen.

For 50 dollar om måneden får man adgang til Adobe-produkterne Photoshop CC, InDesign CC, Illustrator CC, Dreamweaver CC og Premiere Pro CC (hvor CC står for Creative Cloud). Man kan også betale 10 dollar om måneden for at få adgang til et enkelt program. Der er særlige priser for studerende og brugere med de seneste versioner af Adobes software.

Den normale månedlige pris på 50 dollar kræver, at man tegner abonnement for et år af gangen. Hvis man vil have mulighed for at sige op med en måneds varsel, stiger prisen til 70 dollar.

De forskellige tablet-apps som Photoshop Touch er også en del af Creative Cloud. Desuden er der online-lagerplads og adgang til træningsvideoer.

En oversigt over de nye funktioner i CC-versionerne findes her.

Adobe fortalte allerede i marts, at man ville stoppe salget af Creative Suite pakken som hyldeversion. Men meldingen var dengang, at Adobe fortsat ville tilbyde CS som download. Nu slutter det også.  

For softwarefirmaet betyder det, at selskabets indtægter bliver mere stabile. Frem for at sælge mange eksemplarer af programmerne lige efter lanceringen kommer der nu en jævn strøm af abonnements-indtægter hver måned.

Samtidig kan Adobe dermed også slå et slag mod den piratkopiering, der har plaget selskabet i mange år.

Desuden sparer Adobe angiveligt et større millionbeløb, som ellers skulle bruges til udviklingen af ny teknologi til Digital Rights Management (DRM).

Adobe har også præsenteret to nye hardware-projekter. Det første, Project Mighty, er en stift til touch-screens, der skal gøre papir overflødigt. Det andet, Project Napoleon, er en form for cyber-lineal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere