Artikel top billede

Betal hver måned for kendt fotoprogram

Adobe stopper nu udviklingen af sin Creative Suite pakke. Fremover satser selskabet udelukkende på en abonnements-baseret model.

Efter 10 år dropper Adobe sin store programpakke Creative Suite. Fremover er de nye versioner af programmerne kun tilgængelige som apps i den abonnements-baserede Creative Cloud. Der kommer ikke en efterfølger til den aktuelle Creative Suite 6. Det mest kendte program i pakken er nok Photoshop, som nu altså skal leve videre i skyen.

For 50 dollar om måneden får man adgang til Adobe-produkterne Photoshop CC, InDesign CC, Illustrator CC, Dreamweaver CC og Premiere Pro CC (hvor CC står for Creative Cloud). Man kan også betale 10 dollar om måneden for at få adgang til et enkelt program. Der er særlige priser for studerende og brugere med de seneste versioner af Adobes software.

Den normale månedlige pris på 50 dollar kræver, at man tegner abonnement for et år af gangen. Hvis man vil have mulighed for at sige op med en måneds varsel, stiger prisen til 70 dollar.

De forskellige tablet-apps som Photoshop Touch er også en del af Creative Cloud. Desuden er der online-lagerplads og adgang til træningsvideoer.

En oversigt over de nye funktioner i CC-versionerne findes her.

Adobe fortalte allerede i marts, at man ville stoppe salget af Creative Suite pakken som hyldeversion. Men meldingen var dengang, at Adobe fortsat ville tilbyde CS som download. Nu slutter det også.  

For softwarefirmaet betyder det, at selskabets indtægter bliver mere stabile. Frem for at sælge mange eksemplarer af programmerne lige efter lanceringen kommer der nu en jævn strøm af abonnements-indtægter hver måned.

Samtidig kan Adobe dermed også slå et slag mod den piratkopiering, der har plaget selskabet i mange år.

Desuden sparer Adobe angiveligt et større millionbeløb, som ellers skulle bruges til udviklingen af ny teknologi til Digital Rights Management (DRM).

Adobe har også præsenteret to nye hardware-projekter. Det første, Project Mighty, er en stift til touch-screens, der skal gøre papir overflødigt. Det andet, Project Napoleon, er en form for cyber-lineal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere