Artikel top billede

Nyt værktøj gemmer Spotify-musik som mp3-filer

Spotify tillader ikke downloads af musik, men en ny browser-udvidelse udnytter et hul i selskabets webklient.

Den hollandske softwareudvikler Robin Alderhoven har skabt en udvidelse til Googles Chrome-browser, som automatisk henter musikken, der streames fra Spotify, og gemmer den som mp3-filer på harddisken. Hos Spotify kan man streame musik ubegrænset, men det er ikke muligt at downloade musikken og f.eks. høre den uden internet-forbindelse.

Den nye Chrome-udvidelse Downloadify klarer denne opgave og bruger Spotifys webklient, hvor musikken sendes i ukrypteret form. Den kan altså uden videre opfanges og lagres lokalt. Downloadify åbner automatisk en dialogboks med mulighed for at gemme filen, så snart musikken starter med at spille.

Der er bare et lille problem - det er ikke tilladt. Spotify skriver i sine licensvilkår, at man hverken må kopiere, rippe eller gemme musikken.

Google har da også reageret og fjernet Alderhovens program fra sin Chrome Webstore. Googles egne retningslinier betyder, at webbutikken ikke må bruges til at distribuere programmer, der krænker andre personers rettigheder eller kan anvendes til ulovlig download af streaming-indhold.

Men det ændrer ikke ved, at Downloadify stadig fungerer og kan hentes på Github. Robin Alderhoven mener, at ansvaret ligger hos Spotify, som bør sørge for at beskytte musikken i stedet for at sende DRM-fri streams til brugerne.

Han foreslår, at Spotify uden videre kunne kryptere musikken og bruge JavaScript til at afkode den i browseren - hvis man faktisk havde et ønske om at blokere for downloads.

Koden til Downloadify er også tilgængelig på Github, og dermed kan der hurtigt komme et stort antal lignende programmer.

Sagen kan blive et problem for Spotify, som skal genforhandle sine aftaler med de tre største musikudgivere senere i år. Spotify forsøger at forhandle sig frem til mere favorable vilkår. Men det kan blive svært, hvis tjenesten bliver brugt til piratkopiering. Spotify har nu mere end seks millioner betalende brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere