Artikel top billede

Blogger blev krigsekspert uden at forlade sin sofa

Bloggeren Eliot Higgins analyserer Syrien-krigen hjemme fra stuen. Nu er han en stjerne på nettet.

Han har aldrig været i Mellemøsten og kan ikke et ord arabisk. Men den engelske blogger Eliot Higgins - bedre kendt under hans blogger-navn Brown Moses - bliver nu brugt som ekspert i den syriske borgerkrig. Han sidder ikke i Damaskus eller Aleppo og rapporterer fra kampens hede. Han sidder i sin stue i Leiceister og analyserer YouTube-videoer fra begge sider i konflikten.

Den 30-årige arbejdsløse mand har opnået berømmelse ved at finkæmme omkring 500 YouTube-kanaler hver eneste dag for at finde nyt videomateriale fra borgerkrigen. Han analyserer hver video ned i mindste detalje. Er det soldater fra den syriske hær eller oprørerne? Hvor befinder de sig? Hvilke våben bruger de, og hvor kommer de fra?

Det hele startede for et års tid siden.

"Jeg var frustreret over mediedækningen om det Arabiske Forår. Der var så meget materiale på Twitter og YouTube, men ingen havde gjort sig den umage at analysere det, " siger Eliot Higgins til det tyske ugeblad Der Spiegel.

Han indrømmer, at hans viden om våben tidligere var begrænset til spillet Counter-Strike. Men nu har han hjulpet med at afsløre, at den syriske regering har brugt klyngebomber og andre forbudte våben.

Det største scoop kom i januar, da bloggeren fandt videoer med oprørere, der brugte kroatiske våben. Han gik sammen med avisen New York Times om at undersøge historien, og det viste sig, at Saudi-Arabien havde købt våbene fra Kroatien og smuglet dem til Syrien.

Eliot Higgins bliver nu inviteret til internationale konferencer om sociale medier i krigszoner, og flere mediehuse har tilbudt at købe hans blog.

Men han vil hellere bevare sin uafhængighed og bruger nu crowdfunding-tjenesten Indiegogo til at samle penge til sin blog. Her er der indtil videre samlet næsten 50.000 kroner.

Pengene skal dog ikke bruges til en rejse til det krigsplagede Syrien - Higgins vil hellere investere i et nyt skrivebord. For han er efterhånden træt af at sidde i sofaen og blogge fra krigen, der foregår 5.000 kilometer væk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere