Artikel top billede

Blogger blev krigsekspert uden at forlade sin sofa

Bloggeren Eliot Higgins analyserer Syrien-krigen hjemme fra stuen. Nu er han en stjerne på nettet.

Han har aldrig været i Mellemøsten og kan ikke et ord arabisk. Men den engelske blogger Eliot Higgins - bedre kendt under hans blogger-navn Brown Moses - bliver nu brugt som ekspert i den syriske borgerkrig. Han sidder ikke i Damaskus eller Aleppo og rapporterer fra kampens hede. Han sidder i sin stue i Leiceister og analyserer YouTube-videoer fra begge sider i konflikten.

Den 30-årige arbejdsløse mand har opnået berømmelse ved at finkæmme omkring 500 YouTube-kanaler hver eneste dag for at finde nyt videomateriale fra borgerkrigen. Han analyserer hver video ned i mindste detalje. Er det soldater fra den syriske hær eller oprørerne? Hvor befinder de sig? Hvilke våben bruger de, og hvor kommer de fra?

Det hele startede for et års tid siden.

"Jeg var frustreret over mediedækningen om det Arabiske Forår. Der var så meget materiale på Twitter og YouTube, men ingen havde gjort sig den umage at analysere det, " siger Eliot Higgins til det tyske ugeblad Der Spiegel.

Han indrømmer, at hans viden om våben tidligere var begrænset til spillet Counter-Strike. Men nu har han hjulpet med at afsløre, at den syriske regering har brugt klyngebomber og andre forbudte våben.

Det største scoop kom i januar, da bloggeren fandt videoer med oprørere, der brugte kroatiske våben. Han gik sammen med avisen New York Times om at undersøge historien, og det viste sig, at Saudi-Arabien havde købt våbene fra Kroatien og smuglet dem til Syrien.

Eliot Higgins bliver nu inviteret til internationale konferencer om sociale medier i krigszoner, og flere mediehuse har tilbudt at købe hans blog.

Men han vil hellere bevare sin uafhængighed og bruger nu crowdfunding-tjenesten Indiegogo til at samle penge til sin blog. Her er der indtil videre samlet næsten 50.000 kroner.

Pengene skal dog ikke bruges til en rejse til det krigsplagede Syrien - Higgins vil hellere investere i et nyt skrivebord. For han er efterhånden træt af at sidde i sofaen og blogge fra krigen, der foregår 5.000 kilometer væk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.