Artikel top billede

Flere års fængsel til LulzSec-medlemmer

Nu falder straffen for angreb mod CIA, Sony og det amerikanske Pentagon.

En domstol i London har afsagt dom over fire medlemmer af gruppen LulzSec. Tre af mændene skal nu i fængsel. De er dømt for at stå bag en serie af hacker-angreb i 2011, skriver The Guardian. De har blandt andet angrebet CIA, Sony Pictures, spilfirmaet EA, News International og det britiske Serious Organized Crime Agency.

Gruppen har fået fat i e-mails, adgangskoder og kortinformationer, som senere er spredt i ukrypteret form på Pirate Bay og andre fildelingstjenester.

De fire dømte mænd er Ryan Cleary, Jake Davis, Mustafa al-Bassam og Ryan Ackroyd. Den 26-årige tidligere soldat Ackroyd (med kaldenavnet "Kayla") menes at være gruppens leder. Han blev anholdt for et år siden og er nu idømt en fængselsstraf på to år og seks måneder.

Ackroyd har indrømmet, at han har stjålet data fra Sony og sendt besøgende hos avisen Suns websted videre til en falsk historie om mediemogulen Rupert Murdochs selvmord.

Den 21-årige Ryan Cleary, også kendt som ViraL, skal afsone en straf på to år og otte måneder. Han afventer også stadig dom i en anden sag om besiddelse af børneporno, som politiet fandt på hans harddisk.

Jake Davis fungerede som talsmand for gruppen og han fik 24 måneders fængsel. Mustafa al-Bassam slap med en betinget dom på 20 måneder samt 300 timers samfundstjeneste.

"De ville more sig og skabe kaos og ødelæggelse. De var helt ligeglade med andres privatsfære, men skjulte deres egen identitet," hedder det i dommerens begrundelse.

Gruppens medlemmer var spredt over et stort område - en af dem boede på Shetland-øerne - og de mødte aldrig hinanden fysisk inden politiet fik fat i dem.

Navnet LulzSec er en kombination af flertalsformen af "lol" (laughing out loud) og en forkortelse for "Security". På Twitter beskriver gruppen sig selv som "verdens ledere inden for høj-kvalitets underholdning på din bekostning".

Statsanklageren betegner gruppens aktioner som "feje og hævngerrige" i et interview med BBC og understreger samtidig, at dommen skal ses som en advarsel til andre cyberkriminelle.

Sidste år kom det frem, at LulzSec-anføreren Hector Xavier Monsegur - bedre kendt som Sabu - har arbejdet for politiet og udleveret informationer om de andre medlemmer til myndighederne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.