Artikel top billede

Sony driller Microsoft med ny konsol-video

Kort tid inden præsentationen af den nye Xbox har Sony frigivet en video, der giver et smugkig på PlayStation 4-konsollens ydre.

Tilbage i februar kunne Sony fremlægge de tekniske specifikationer for sin næste konsol, PlayStation 4, og senere i dag er det så Microsofts tur til at vise sin næste Xbox-generation. Så kan det ikke undre, at Sony forsøger at stjæle showet med en ny video, hvor man kan se dele af PS4'ens ydre.

Sony mangler nemlig stadig at afsløre, hvordan den nye PS4 ser ud. Den japanske gigant har vist sin nye DualShock 4 Controller og en Kinect-lignende bevægelsesstyring kaldet Eye Motion Detect Camera, men først den 10. juni vil Sony vise selve konsollen på E3-messen.

Det første indtryk af den nye video er, at konsollen virker meget kantet og har mange luftåbninger.

En Jaguar i kassen

PlayStation 4 kommer sidst på året og bygger på pc-teknologi. Sony taler selv om en "supercharged pc" med en hurtig otte-kerne-processor (Jaguar) fra AMD, et high-end-grafikkort fra samme leverandør og hele 8 GB hukommelse. Sony har valgt at bruge den hurtige GDDR5 hukommelse til hele systemet, som normalt kun anvendes til grafikkort i pc-verdenen.

Det er et markant skifte i forhold til den gamle model, som brugte Cell-processoren fra IBM. Denne gang har man valgt at satse på en pc-arkitektur, og det betyder også, at det bliver lettere at skrive nye spil og portere eksisterende software til konsollen.

PlayStation 4 kommer også med en harddisk, men Sony ville ikke fortælle, hvor stor den er. Desuden er der et Blu-ray-drev med seksdobbelt hastighed, USB 3.0, WLAN og Bluetooth.

Sony fortæller, at grafikkortet kan overtage forskellige komplekse regneopgaver og dermed aflaste hovedprocessoren, og der er også indbygget en ekstra-processor, der skal overtage internet-opgaver og håndtere multitasking.

Spil kan streames fra nettet

Den nye controller indeholder en lille berøringsfølsom touchpad - ligesom det kendes fra bærbare computere - og der er forskellige sensorer, som skal registrere styreenhedens orientering og bevægelser. Et nyt stereo-kamera i PS4 registrerer controllerens position og sender disse styresignaler videre til spillet. Kameraet kan også bruges til at optage video med 1.280 x 800 billedpunkter.

De sociale funktioner spiller en stor rolle i den nye konsol. Den kan forbindes direkte med Facebook, Twitter og andre sociale netværk. Sony satser også på sin egen sociale platform for spillere.

Mange spil kan streames direkte fra nettet uden at skulle downloades først. Sony købte streaming-firmaet Gaikai i 2012, og denne teknologi bliver nu indbygget i den nye konsol. Det skal både bruges til at hente demoer og komplette spil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere