Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sony driller Microsoft med ny konsol-video

Kort tid inden præsentationen af den nye Xbox har Sony frigivet en video, der giver et smugkig på PlayStation 4-konsollens ydre.

Tilbage i februar kunne Sony fremlægge de tekniske specifikationer for sin næste konsol, PlayStation 4, og senere i dag er det så Microsofts tur til at vise sin næste Xbox-generation. Så kan det ikke undre, at Sony forsøger at stjæle showet med en ny video, hvor man kan se dele af PS4'ens ydre.

Sony mangler nemlig stadig at afsløre, hvordan den nye PS4 ser ud. Den japanske gigant har vist sin nye DualShock 4 Controller og en Kinect-lignende bevægelsesstyring kaldet Eye Motion Detect Camera, men først den 10. juni vil Sony vise selve konsollen på E3-messen.

Det første indtryk af den nye video er, at konsollen virker meget kantet og har mange luftåbninger.

En Jaguar i kassen

PlayStation 4 kommer sidst på året og bygger på pc-teknologi. Sony taler selv om en "supercharged pc" med en hurtig otte-kerne-processor (Jaguar) fra AMD, et high-end-grafikkort fra samme leverandør og hele 8 GB hukommelse. Sony har valgt at bruge den hurtige GDDR5 hukommelse til hele systemet, som normalt kun anvendes til grafikkort i pc-verdenen.

Det er et markant skifte i forhold til den gamle model, som brugte Cell-processoren fra IBM. Denne gang har man valgt at satse på en pc-arkitektur, og det betyder også, at det bliver lettere at skrive nye spil og portere eksisterende software til konsollen.

PlayStation 4 kommer også med en harddisk, men Sony ville ikke fortælle, hvor stor den er. Desuden er der et Blu-ray-drev med seksdobbelt hastighed, USB 3.0, WLAN og Bluetooth.

Sony fortæller, at grafikkortet kan overtage forskellige komplekse regneopgaver og dermed aflaste hovedprocessoren, og der er også indbygget en ekstra-processor, der skal overtage internet-opgaver og håndtere multitasking.

Spil kan streames fra nettet

Den nye controller indeholder en lille berøringsfølsom touchpad - ligesom det kendes fra bærbare computere - og der er forskellige sensorer, som skal registrere styreenhedens orientering og bevægelser. Et nyt stereo-kamera i PS4 registrerer controllerens position og sender disse styresignaler videre til spillet. Kameraet kan også bruges til at optage video med 1.280 x 800 billedpunkter.

De sociale funktioner spiller en stor rolle i den nye konsol. Den kan forbindes direkte med Facebook, Twitter og andre sociale netværk. Sony satser også på sin egen sociale platform for spillere.

Mange spil kan streames direkte fra nettet uden at skulle downloades først. Sony købte streaming-firmaet Gaikai i 2012, og denne teknologi bliver nu indbygget i den nye konsol. Det skal både bruges til at hente demoer og komplette spil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere