Artikel top billede

Xbox One ved alt hvad der sker i din stue

For at bruge den nye spilkonsol skal Kinect være tændt hele tiden, og mikrofonen er aktiv, selv når konsollen er på stand-by.

I denne uge har Microsoft langt om længe løftet sløret for sin nye spilkonsol, Xbox One, der er proppet med ny teknologi. Microsoft har også videreudviklet sit Kinect-system, der opfanger meget af det, som sker i stuen. Kamera, mikrofon, forskellige sensorer - Xbox One samler flere data end nogen anden konsol. Dermed kan databeskyttelse også blive et vigtigt tema for konsollens brugere.

Microsoft har allerede fortalt, at konsollen kan aktiveres blot ved at sige "Xbox tænd" ud i rummet. Det betyder også, at konsollens fire mikrofoner altid er aktive - også i standby-tilstand - og opfanger det, der bliver sagt i rummet.

Det ser ud til, at Xbox One kun fungerer, hvis Kinect også er koblet til og tændt. Det betyder så, at Xbox-brugere ikke længere kan fravælge Kinect, hvis man er utryg ved at have et kamera i stuen.

Det nye Kinect-kamera er også meget mere avanceret end det gamle; Kinect er nu i stand til at følge op til seks personer samtidig og kan registrere deres ansigtsudtryk og selv hjerterytmen, hvis man skal tro Microsoft.

Hver eneste sekund producerer systemet omkring 2 Gbit data - men de fleste af disse data lander kun på den lokale konsol, selvom en større del af spiloplevelsen fremover skal foregå i skyen. Der er ganske enkelt alt for mange data til at overføre over en almindelig internet-forbindelse. Men spørgsmålet er alligevel, hvilke data der sendes tilbage til Microsoft.

Softwarefirmaet fortæller selv, at Kinect kan bruges til at registrere, hvad personerne i stuen foretager sig. Det er data, som kunne være meget værdifulde for annoncører.

Det minder om Sonys præsentation af PlayStation 4 i februar, hvor man også fortalte, at konsollen altid er klar over, hvad der foregår i rummet.

En lidt ældre patentansøgning fra Microsoft beskriver en metode til at tælle antallet af personer foran fjernsynet og også vurdere deres alder.

I det mest ekstreme scenarie kunne man forestille sig, at konsollen spærrer film eller spil med voksen-indhold, hvis den kan registrere, at der befinder sig mindreårige i rummet. Men der er ingen tegn på, at Microsoft faktisk har tænkt sig at lave en sådan blokering.

Xbox One fungerer også uden en permanent internet-forbindelse til Microsofts servere, men den skal være i kontakt med serverne mindst én gang i døgnet.

Microsoft har solgt omkring 25 millioner eksemplarer af Kinect-udvidelsen til Xbox 360 - det skal sammenlignes med, at konsollen er solgt i 75 millioner enheder. Det er altså hver tredje Xbox 360, der er udstyret med teknologien. Nu bliver Kinect 2.0 en fast del af Xbox One og inkluderet i grundpakken.

Mens den første version af Kinect var baseret på teknologi fra israelske PrimeSense, har Microsoft selv bygget den nye udgave med FullHD-understøttelse og vidvinkel-objektiv. Selv i et helt mørkt rum skulle Kinect nu være i stand til at følge alle objekter.

Hvis den totale overvågning af stuen lyder lidt for uhyggelig, er der mulighed for at deaktivere kameraet med en funktion i menuen. Men her er man selvfølgelig nødt til at stole på, at kameraet faktisk er slukket.

Ligesom den nye PlayStation 4 er Xbox One ikke bagudkompatibel med spil, der er skrevet til forgængeren. Den gamle Xbox 360 bygger på PowerPC-teknologi, mens Xbox One har en x86-baseret 64-bit processor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.