Artikel top billede

Dansk netboghandel: Så meget sparer vi på det lavere dankort-gebyr

Den danske internetboghandel Saxo lover, at kunderne kommer til at mærke det lavere dankort-gebyr.

Der var glæde at spore hos den danske internetboghandel Saxo, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i går afgjorde, at gebyret for dankortbetalinger på nettet skal nedsættes med 70 øre fra 1,90 kroner til 1,20 kroner.

"Vi er super-glade for afgørelsen, og vores økonomichef vurderer, at det sandsynligvis vil give os en besparelse på 300.000 kroner alene i år," siger Jørgen Balle Olesen, der er administrerende direktør for internetboghandlen Saxo.

Saxo rykkede tidligere på året sit salg af digitale produkter, der primært består af ebøger og digitale lydbøger, til Luxemborg, mens salget af fysiske produkter stadigvæk foregår med udgangspunkt i Danmark.

Kunder, der handler med Saxo i Luxemborg, betaler med Visa og ikke med Dankort og bliver derfor ikke ramt af gebyret.

"Men vores fysiske salg udgør stadigvæk 90 procent af vores forretning, og derfor har dankortgebyret stadigvæk stor betydning for os," siger Jørgen Balle Olesen.

Dobbelt så dyrt

Indtil gebyrnedsættelsen træder i kraft, betaler de fleste netbutikker et dankort-gebyr, der er dobbelt så stort, som det der betales i en fysisk butik.

En del af forklaringen på det høje gebyr er, at gebyret har været med til at betale for opbygningen af den digitale infrastruktur, der blev etableret, da det i 1999 blev gjort muligt at betale med dankort på nettet. 

Jørgen Balle Olesen har derfor også en forventning om, at dankort-gebyret på nettet med tiden vil blive sat yderligere ned.

"Udgifterne til tjenesten må jo efterhånden være afskrevet, og eftersom volumen for brug af dankort på nettet stiger, så mener jeg også, at det hele tiden er nødvendigt at kigge på, om gebyrprisen er rigtig," siger Jørgen Balle Olesen.

Saxo: Nets bør tilbagebetale gebyr
Gebyrnedsættelsen kommer, efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sidste år afgjorde, at Nets, der har monopol på dankortbetalingerne, har misbrugt sin markedsposition til at kræve for høje gebyrer.

Derfor er Jørgen Balle Olesen skuffet over, at Nets ikke også er blevet pålagt at skulle tilbagebetale nogle af de penge, som der igennem de seneste år er blevet indbetalt i gebyrer.

"Der er jo tale om mange penge, som butikkerne gennem årerne har indbetalt for meget. Det drejer sig om millioner af kroner, der også vil kunne komme kunderne til gode," siger han.

Nu siger du, at det kunne komme kunderne til gode. Men tror du helt alvorligt, at kunderne vil komme til at mærke gebyrnedsættelsen?

"Det vil kunderne helt sikkert, fordi konkurrencen på nettet er så hård, at alt, hvad der på den ene eller anden måde kan spares, bliver givet videre til kunderne," siger Jørgen Balle Olesen.

Læs også:

Nets skal sænke gebyret: Nu bliver det (lidt) billigere at handle på nettet 

Netbutikker: Vi er malkekvæg for Nets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.