Artikel top billede

CBC-chef: Krisen er forbi

Trods trusler kommer der altid nye muligheder, lyder det fra CBC-kæden, der fejrer jubilæum på chefkonference i Århus.

"I starten blev vi nok betragtet lidt som en gøgeunge, som fik bedre priser, end vi havde fortjent. Men i dag bliver vi betragtet som en troværdig partner," lyder det fra CBC-direktør Peder Hvejsel til CBC-kædens årlige Chefkonference, hvor man i år fejrer 20 års jubilæum.

Startskuddet kom, da Commodore Computer stoppede leveringen af computere i 1993. Her stod en række Commodore Business Partners i Danmark med et dilemma: Hvad skulle de nu sælge?

De tog tyret ved hornet og startede CBC, som i dag har en stor del af de tilbageværende små lokale it-forhandlere som medlemmer.

"Vi er jo dem, der har overlevet. Der er ikke mange andre tilbage derude i dag," konstaterer Peder Hvejsel til konferencen, hvor omkring 100 er mødt op.

Han indrømmer blankt over for de fremmødte forhandlere, at det ikke kun er et glansbillede.

"Den største trussel lige nu er det skifte, der er ved at ske til nye enheder som iPads og tablets. Der har vi ikke ikke samme marketshare, som vi har på pc'er," siger han og fortsætter:

"Derfor er vi nødt til at tænke på nye veje og nye forretningsområder."

Han mener dog, at CBC-kæden ved at overleve gennem 20 år har påvist sin værdi og evne til at overleve.

"Krisen er jo reelt forbi, og som Alexander Graham Bell har sagt: Hver gang der lukkes en dør, så åbnes der en ny. I stedet for at græde over den dør, der lukker, så skal vi se efter den dør, der åbner," slår Peder Hvejsel fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.