Artikel top billede

Sjovt spil: Tag på skattejagt i Google Maps

Spillet GeoGuessr giver dig et blackout og flytter dig til et tilfældigt sted på Google Maps. Nu er det din opgave at lege detektiv og finde ud af, hvor pokker du er havnet. Simpelt, sjovt og vanedannende.

Det første, jeg ser, er en smadret væg. Jeg står bare og kigger ind i den. 

Da jeg drejer rundt, opdager jeg, at jeg befinder mig i et hus, der ikke længere har et tag. Murbrokker og bjælker ligger på gulvet.

Jeg har ingen idé om, hvor jeg er.

Hovedet drejer, og jeg får pludselig øje på en bjergkæde i horisonten. Øjnene kigger ned, og der er sne foran mine fødder og en stejl bakke. Hvor pokker er jeg henne?

Jeg går ud af det sammenstyrtede hus og befinder mig nu ved siden af en kæmpe metalkonstruktion, der er væltet. Muligvis en højspændingsmast.

To mænd står lidt derfra og snakker sammen. Men jeg kan ikke tale med dem, og jeg kan ikke høre, hvad de siger.

For jeg er midt i spillet GeoGuessr.

Slip din indre detektiv løs

Det er baseret på Google Maps og smider dig et tilfældigt sted hen på kloden, hvor du pludselig står i gadeplan i Google Street View.

Det er altså ligesom at få et blackout og vågne op midt i en trafikeret rundkørsel eller på en øde slette.

Herefter er det tid til at slippe din indre detektiv løs. Et kig på vejskilte kan afsløre noget om sproget og stedet. Det samme kan striberne på vejen, og den retning bilerne kører.

Når du har bevæget dig rundt i området et stykke tid, skal du markere på et kort, hvor i verden du er henne. Jo tættere, du er på den rigtige destination, desto flere point får du.

I GeoGuessr skal du gætte fem steder, hvorefter du kan udfordre dine venner.

Der kan naturligvis snydes, og du kan tage en tur forbi Google for få hjælp. Men det er nu sjovest selv at prøve at regne ud, hvor man er havnet.

Kan du gøre det bedre?

Tilbage til spillet og panoramaudsigten over enorm bjergkæde. Efter at have snuset rundt i området finder jeg skilte på russisk og ikke mindst nogle små, interimistiske huse - som egentlig ligner forvoksede metaldåser.

De er malet i samme farver som det russiske flag.

Jeg er på et slags skisportssted eller et samlingssted for bjergbestigere. Om sommeren.

Men hvor i Rusland er jeg henne? Der er hulens mange bjerge.

Jeg kan afsløre, at jeg langt fra ramte plet. Måske kan du gøre det bedre - prøv her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.