Artikel top billede

Snart bliver det meget lettere at skifte mellem trådløse netværk

Nye standarder skal gøre det meget nemmere at roame mellem trådløse netværk. Samtidig kan de aflaste mobilnettet.

Som mobiltelefon-bruger kan man uden problemer skifte mellem forskellige celler, byer og endda lande uden at skulle foretage sig noget, men det er stadig meget sværere at skifte mellem trådløse netværk (Wi-Fi). Det kræver typisk, at man skal vælge det rigtige hotspot og logge sig på med brugernavn og adgangskode, hver gang man kommer til et nyt net.

Nu er der udsigt til, at det kan blive lige så nemt at skifte til et nyt trådløst netværk som at bevæge sig rundt mellem mobilceller. Det skriver CNET.

Det skyldes en række nye standarder for trådløse netværk. Wi-Fi Alliance har nu certificeret de første enheder under den såkaldte Passpoint-standard, også kaldet Hotspot 2.0.

Denne standard definerer, hvordan trådløse klienter og basestationer skal forhandle om at oprette en forbindelse automatisk.

Sammen med en anden ny standard fra Wireless Broadband Alliance, kaldet Next Generation Hotspot, skal den bane vejen for, at der kan etableres roaming-partnerskaber mellem mobiloperatører og Wi-Fi-udbydere.

Det betyder eksempelvis, at man kan starte en telefonsamtale på et 3G-net og så fortsætte samtalen på en anden udbyders Wi-Fi-netværk uden at afbryde den.

Flere af verdens største teleselskaber som AT&T, T-Mobile, NTT DoCoMo og BT har netop afsluttet forsøg med Next Generation Hotspot. Det ventes, at de første teleoperatører vil understøtte standarden fra næste år.

Det betyder reelt, at det enkelte Wi-Fi hotspot kommer til at fungere som endnu en mobilcelle. Roaming sker helt automatisk, og brugeren behøver ikke indtaste adgangsdata for at logge sig på.

For teleselskaberne betyder det, at de kan forbedre deres dækning i områder, hvor mobilsignalet er svagt - eksempelvis inde i bygninger. Det kan også bruges til at aflaste mobilnettet ved at flytte en del af trafikken over på Wi-Fi.

Den enkelte bruger mærker ikke, om man er koblet op med 3G/4G eller Wi-Fi. Det sker helt transparent i baggrunden.

De nye roaming-aftaler kan også betyde, at brugerne fremover kommer til at betale for trafikforbruget i trådløse netværk - ligesom det typisk sker i dagens mobilnet. Men det kan også tænkes, at de fleste Wi-Fi hotspots bliver finansieret ved at vise målrettede annoncer til brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.