Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Snart bliver det meget lettere at skifte mellem trådløse netværk

Nye standarder skal gøre det meget nemmere at roame mellem trådløse netværk. Samtidig kan de aflaste mobilnettet.

Som mobiltelefon-bruger kan man uden problemer skifte mellem forskellige celler, byer og endda lande uden at skulle foretage sig noget, men det er stadig meget sværere at skifte mellem trådløse netværk (Wi-Fi). Det kræver typisk, at man skal vælge det rigtige hotspot og logge sig på med brugernavn og adgangskode, hver gang man kommer til et nyt net.

Nu er der udsigt til, at det kan blive lige så nemt at skifte til et nyt trådløst netværk som at bevæge sig rundt mellem mobilceller. Det skriver CNET.

Det skyldes en række nye standarder for trådløse netværk. Wi-Fi Alliance har nu certificeret de første enheder under den såkaldte Passpoint-standard, også kaldet Hotspot 2.0.

Denne standard definerer, hvordan trådløse klienter og basestationer skal forhandle om at oprette en forbindelse automatisk.

Sammen med en anden ny standard fra Wireless Broadband Alliance, kaldet Next Generation Hotspot, skal den bane vejen for, at der kan etableres roaming-partnerskaber mellem mobiloperatører og Wi-Fi-udbydere.

Det betyder eksempelvis, at man kan starte en telefonsamtale på et 3G-net og så fortsætte samtalen på en anden udbyders Wi-Fi-netværk uden at afbryde den.

Flere af verdens største teleselskaber som AT&T, T-Mobile, NTT DoCoMo og BT har netop afsluttet forsøg med Next Generation Hotspot. Det ventes, at de første teleoperatører vil understøtte standarden fra næste år.

Det betyder reelt, at det enkelte Wi-Fi hotspot kommer til at fungere som endnu en mobilcelle. Roaming sker helt automatisk, og brugeren behøver ikke indtaste adgangsdata for at logge sig på.

For teleselskaberne betyder det, at de kan forbedre deres dækning i områder, hvor mobilsignalet er svagt - eksempelvis inde i bygninger. Det kan også bruges til at aflaste mobilnettet ved at flytte en del af trafikken over på Wi-Fi.

Den enkelte bruger mærker ikke, om man er koblet op med 3G/4G eller Wi-Fi. Det sker helt transparent i baggrunden.

De nye roaming-aftaler kan også betyde, at brugerne fremover kommer til at betale for trafikforbruget i trådløse netværk - ligesom det typisk sker i dagens mobilnet. Men det kan også tænkes, at de fleste Wi-Fi hotspots bliver finansieret ved at vise målrettede annoncer til brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere