Artikel top billede

De lækre og lette ultrabooks vil skifte udseende både over og under motorhjelmen.

Nye krav: Sådan skal din nye ultrabook se ud

Der er kommet ti nye krav til producenter af ultrabooks. Her kan du se, hvordan din næste ultra-maskine kommer til at se ud.

I forbindelse med lanceringen af den nye generation af Core-processorer, der går under navnet Haswell, har chip-giganten Intel både strammet og blødt op for de krav, der er til, at pc-producenterne må kalde deres computere for ultrabooks.

Ultrabooks er kendetegnet ved at være fuldfede pc'er, som er klemt ned i et ultratyndt design og ved at indeholde energibesparende chips fra Intel, der også definerer en række krav til eksempelvis størrelse og ydelse.

Krav som altså nu ændres markant.

Intels nye krav vil blandt andet betyde, at ultrabooks i fremtiden bliver tykkere og tungere, men også, at du vil have glæde af dem i længere tid uden at være afhængig af et strømstik.

Desuden opfordrer Intel producenterne til at bygge flere hybrid-maskiner, der kombinerer tablet og laptop i en maskine.

Det skriver Computerworlds norske søsterside.

Læs også:
Fem fede ultrabooks: Så meget får du for pengene

Ti nye krav til din ultrabook

Der er ti elementer på Intels liste med basiskrav til pc-producenter, som vil kalde deres computere for ultrabooks.

WiFi og Wireless Display

Ultrabooks skal bruge et trådløst netværkskort fra Intel. Desuden skal Intels Wireless Display-teknologi understøttes. Det er en teknologi til trådløs overførsel af skærmens indhold til et tv, en skærm eller projektor. Det er en teknologi, som nogle producenter allerede har understøttet i et par år. Og inden for det sidste år er tv-producenterne også begyndt at bygge teknologien ind deres fjernsyn.

Stemmestyring

Computeren skal være forberedt til en stemmestyret brugerflade. Det betyder blandt andet krav til mikrofoner, der er monteret på maskinerne. Der er dog ikke krav til software.

Trykfølsom skærm

Den trykfølsomme skærm, som mange maskiner efterhånden er blevet forsynet med i forbindelse med Windows 8, bliver nu et krav i ultrabook-specifikationerne.

Opstartstid

Intel strammer opstartstiden fra strømbesparende-tilstand. Tidligere var kravet syv sekunder, men det reduceres nu kraftigt til blot tre sekunder. Det kan i praksis komme til at betyde, at flere producenter vil satse helt og holdent på de hurtigere SSD-lagermedier i stedet for hybridmodeller bestående af en traditionel harddisk og en lille SSD-disk som buffer, hvilket der er mange eksempler på i øjeblikket.

Standby-tid

På et fuldt opladt batteri skal en ultrabook overleve i syv dage, uden at den går tør for strøm og samtidig starter på de tre sekunder, der er blevet opstartskravet.

Læs også:
Ny tablet eller bærbar? Så se dig ekstra godt for lige nu

Tyk levemand

Batterilevetid

En batterilevetid på mindst fem timer er blevet afløst af et krav om en levetid på ni timer. Intel har dog ikke opgivet et krav til skærmens lysstyrke, og de ni timer skal udregnes med en Windows 8-installation uden belastning, hvilket i praksis betyder, at de ni timer fungerer i teorien, men bliver en del kortere i praksis.

Seks timers HD-video

Et krav om seks timers uafbrudt HD-video uden at koble strømkablet til bliver dog en udfordring for mange batterier.

Sikkerhed

I dag er kravet til en ultrabook, at den understøtter Intels antityveri-teknologi, hvor man via et abonnement kan spore, låse eller slette maskinens indhold, hvis den bliver stjålet. Nu skal en ultrabook også være forsynet med et program, der forhindrer virus og anden skadelig kode. Dette krav kommer nok næppe til at ændre det store, da de fleste computere i dag allerede er forsynet med en tidsbegrænset sikkerhedsløsning.

Identitetsbeskyttelse

Intels antityveri-teknologi skal nu suppleres med en identitetsbeskyttende funktion.

Vægt og tykkelse

Intel slækker på kravene til tykkelsen på en ultrabook. Tidligere har der været en begrænsning på 18 millimeter for 13,3-tommer skærme eller mindre og 21 millimeter for 14-tommer skærme eller større. Nu skal en ultrabook blot være under 23 millimeter. Intel stiller intet krav om vægt på maskinen eller på strømforsyningen, hvilket utvivlsomt vil betyde tungere maskiner.

Læs også:
En sværm af ultrabooks klar til at knuse Macbook Air

Haswell skal sætte turbo på ultrabooks

Ultrabooks bliver billigere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere