Artikel top billede

(Foto: Anatoliy Babiy)

Ny tablet eller bærbar? Så se dig ekstra godt for lige nu

Din næste bærbare computer og tablet-pc får solid ydeevne, bedre grafik og markant længere batterilevetid - hvis du vælger den rigtige model. Undgå at blive bøffet og få mest for pengene.

Du kender formentlig allerede Intels Core-processorer, som har været dominerende de seneste par år til både desktop og mobile enheder.

Nu er Intel klar med sin fjerde Core-generation, der byder på markante forbedringer.

Kodenavnet er Haswell, og der kommer i alt 10 nye, mobile processorer fra Intel i 2013.

De sørger for solid ydeevne, men måske mere vigtigt: Batterilevetiden forbedres markant.

Derfor skal du være særlig opmærksom, hvis du skal købe ny tablet eller bærbar den kommende tid, hvor de første maskiner med Haswell-processorer ruller ud i butikkerne.

For du vil stadig kunne købe produkter, som er udstyret med den ældre tredjegenerations Core-processor, som går under kodenavnet Ivy Bridge.

Forskellen på batterilevetiden er dog voldsom. Ifølge Intel kan en tredjegenerations Core i7-3667U afspille HD-video i seks timer, mens en fjerde generation Core i7-4650U klarer 9,1 time, før strømmen er brugt.

Samtidig er standby-tiden forbedret. Mens den ældre processor kan holde til 4,5 dage, så kan den nye Core-version klare 10 til 13 dage.

Desuden er ydeevnen en smule bedre med de nye Core-processorer.

Sådan tager du det rette valg

Ligesom den tidligere generation vil de nye Haswell-processorer være udstyret med en integreret grafikløsning, så bærbare computere og tablet-pc'er ikke er tvunget til at benytte et dedikeret grafikkort. 

Intel har også forbedret denne del, og de nye mobile processorer er udstyret med forskellige grafikløsninger.

Den basale er Intel HD Graphics 5000, mens der er mere spark i Iris og Iris Pro.

De skulle ifølge Intel kunne levere mere flydende spiloplevelser i krævende 3D-spil som Call of Duty Modern Warfare 3. Her skulle det være muligt i fuld HD-opløsning at få 60 FPS (frames per second), og dermed et acceptabelt billede uden hak.

Det kræver dog, at spillets grafikkrav er indstillet til medium og ikke høj.

Hvad skal du vælge?

Her i juni skulle de første tablet-pc'er og bærbare computere være klar med Haswell-processorer, og derfor er det en god idé at kigge godt efter, hvis du skal investere i en ny tablet-pc eller bærbar pc.

Læg derfor mærke til, om processoren i din udvalgte maskine er markeret som tredje eller fjerde Intel Core-generation. 

Faktisk er selv helt nye maskiner i dag udstyret med Ivy Bridge-processorer, eksempelvis den spritnye Microsoft Surface Pro som kom ud i de danske butikker den 30. maj. 

Og alle de nye computere, som vises frem i dette web-tv indslag, benytter den ældre processorteknologi.  

Der kan naturligvis være en del at spare på at vælge bærbare computere og tablet-pc'er med tredjegenerations Core-processorer, og de vil formentlig falde i pris den kommende tid.

Så det vil måske være det rette valg for din pengepung.

Men hvis du er på jagt efter den bedste batterilevetid og ydeevne, skal du gå efter bærbare og tablet-pc'er med Haswell-processorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere