Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Microsoft-veteran skal få dansk it-komet tilbage på sporet

Efter millionunderskud skal der fokus på salget, siger nybagt direktør for dansk sikkerhedsfirma.

Efter stagnerende vækst og et regnskabsmæssigt hul i jorden på 20 millioner kroner har det danske sikkerhedsfirma Secunia hentet Microsoft- og Damgaard-veteranen Peter Colsted ind som redningsmand. Colsted starter sit nye job 1. juli.

Den nye Secunia-direktør kommer med 12 års erfaring fra Microsoft, hvor han senest har været chef for udvikling af nye forretningsområder - Incubation Organization - i EMEA-regionen. Han har desuden en fortid som blandt andet landechef hos Damgaard. Han afløser en anden tidligere Damgaard-medarbejder, Thomas Zeihlund, som i april blev lempet ud af døren.

"Jeg har egentlig altid haft en lille CEO-spire i maven, og så dukkede muligheden op hos Secunia. Grunden til, at jeg blev valgt, var, at ejerne gerne ville have en CEO med salgserfaring," siger Peter Colsted.

Op mod halvdelen af Secunias omsætning ligger på det amerikanske marked, og på produktsiden leverer man både til de helt store enterprisekunder og til SMB-markedet, ligesom Secunia også tilbyder en freeware-version til private brugere.

Secunia er siden opstarten i 2002 vokset eksplosivt til en årlig omsætning på knap 120 millioner kroner. I 2012 måtte man dog lægge ryg til et underskud på 20,6 millioner kroner og en beskeden vækst i omsætningen på knap fem procent. Allerede i foråret 2012 var selskabet gennem en fyringsrunde, hvor man skilte sig af med 13 ansatte.

"20 millioner kroner i underskud er jo også slags penge, især når man har været vant til, at det går godt. Hvis man kun har oplevet vækst, fra man startede i 2002, har man jo givetvis sat sine omkostninger efter, at væksten vil fortsætte. Derfor har man været nødt til at tilpasse omkostningerne. Vi har et fantastisk produkt, som er bredt anerkendt og har vundet flere priser. Men det er på salgssiden, at vi primært skal sætte ind for at komme på vækstsporet igen," siger Peter Colsted.

"I dag er vi baseret på telefonsalg, men spørgsmålet er, om vi skal kigge på, hvordan vores kanalstrategi skal være, og om vi kan sælge mere online i visse af vores markedssegmenter," uddyber han.

Secunia ejes af bred kreds af investorer med stifteren Niels Henrik Rasmussen som den mest prominente. Desuden har kapitalfonden Dansk Kapital Anlæg skudt penge i selskabet.

Læs mere:

Dansk sikkerhedsfirma fyrer hver 10. medarbejder
Dansk vækst-komet massehyrer efter rekordregnskab
It-millionær køber sig ind i dansk vækstkomet
Secunia får tilført ny kapital
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere