Artikel top billede

Microsoft-veteran skal få dansk it-komet tilbage på sporet

Efter millionunderskud skal der fokus på salget, siger nybagt direktør for dansk sikkerhedsfirma.

Efter stagnerende vækst og et regnskabsmæssigt hul i jorden på 20 millioner kroner har det danske sikkerhedsfirma Secunia hentet Microsoft- og Damgaard-veteranen Peter Colsted ind som redningsmand. Colsted starter sit nye job 1. juli.

Den nye Secunia-direktør kommer med 12 års erfaring fra Microsoft, hvor han senest har været chef for udvikling af nye forretningsområder - Incubation Organization - i EMEA-regionen. Han har desuden en fortid som blandt andet landechef hos Damgaard. Han afløser en anden tidligere Damgaard-medarbejder, Thomas Zeihlund, som i april blev lempet ud af døren.

"Jeg har egentlig altid haft en lille CEO-spire i maven, og så dukkede muligheden op hos Secunia. Grunden til, at jeg blev valgt, var, at ejerne gerne ville have en CEO med salgserfaring," siger Peter Colsted.

Op mod halvdelen af Secunias omsætning ligger på det amerikanske marked, og på produktsiden leverer man både til de helt store enterprisekunder og til SMB-markedet, ligesom Secunia også tilbyder en freeware-version til private brugere.

Secunia er siden opstarten i 2002 vokset eksplosivt til en årlig omsætning på knap 120 millioner kroner. I 2012 måtte man dog lægge ryg til et underskud på 20,6 millioner kroner og en beskeden vækst i omsætningen på knap fem procent. Allerede i foråret 2012 var selskabet gennem en fyringsrunde, hvor man skilte sig af med 13 ansatte.

"20 millioner kroner i underskud er jo også slags penge, især når man har været vant til, at det går godt. Hvis man kun har oplevet vækst, fra man startede i 2002, har man jo givetvis sat sine omkostninger efter, at væksten vil fortsætte. Derfor har man været nødt til at tilpasse omkostningerne. Vi har et fantastisk produkt, som er bredt anerkendt og har vundet flere priser. Men det er på salgssiden, at vi primært skal sætte ind for at komme på vækstsporet igen," siger Peter Colsted.

"I dag er vi baseret på telefonsalg, men spørgsmålet er, om vi skal kigge på, hvordan vores kanalstrategi skal være, og om vi kan sælge mere online i visse af vores markedssegmenter," uddyber han.

Secunia ejes af bred kreds af investorer med stifteren Niels Henrik Rasmussen som den mest prominente. Desuden har kapitalfonden Dansk Kapital Anlæg skudt penge i selskabet.

Læs mere:

Dansk sikkerhedsfirma fyrer hver 10. medarbejder
Dansk vækst-komet massehyrer efter rekordregnskab
It-millionær køber sig ind i dansk vækstkomet
Secunia får tilført ny kapital




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere