Artikel top billede

Ib Kunøe optager gigantlån i Atea

Nye virksomhedsobligationer for 300 millioner kroner kan både bruges til nye opkøb eller til at forkæle aktionærerne, lyder det fra it-investoren.

Trods en bugnende pengekasse planlægger it-giganten Atea at udstede virksomhedsobligationer for op mod 300 millioner kroner. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet til børsen i Oslo.

Med de nye obligationer sikrer Atea sig ifølge hovedaktionær og bestyrelsesformand Ib Kunøe adgang til finansiering til en lavere rente, end hvad han kan få hos sin faste bankforbindelse, Nordea. Kunøe peger dog på, at Atea i sine seneste tre regnskaber har været gældfri.

"Det er ikke sådan lige, fordi jeg behøver pengene, men det er jo billigt for øjeblikket, og vi vil gerne prøve, hvad det vil sige at udstede nogle virksomhedsobligationer. Man skal jo låne pengene, når man ikke har behov for dem, og lige for øjeblikket er det jo vældig billigt. Nu prøver vi at tage en lille slat ind og se, hvordan det virker," siger Ib Kunøe.

Han har dog efter eget udsagn ikke har øremærket, hvad de mange rare penge skal bruges til. Han peger dog på, at Atea hen over året optager kortfristede lån for at finansiere sine aktiviteter. Men han vil heller ikke udelukke større udbytte til aktionærerne eller nye opkøb.

"Midt på året har vi jo en forholdsvis stor gæld på et par milliarder eller sådan noget. Men man kan jo bruge pengene til mange ting: Opkøb eller man kan betale dem i udbytte. Man kan gøre alle mulige forskellige ting. Men det er også meget sjovt at se, hvordan markedet reagerer, og hvad kursen bliver," siger han.

"Vi er jo blevet en decideret udbytteaktie, som har betalt op til ni procent i udbytte. Det er den profil, vi går efter, da nu de her salgsforhandlinger gik i vasken sidste år. Så ændrer vi karakter og tiltrækker nogle andre typer investorer, som gerne vil have et stabilt udbytte," lyder det fra Ib Kunøe.

Læs også:

Kunøe forgylder Atea-aktionærer - og sig selv

Sådan har Ib Kunøe opbygget sit enorme imperium


Salget af Atea røget i vasken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere