Artikel top billede

Ib Kunøe optager gigantlån i Atea

Nye virksomhedsobligationer for 300 millioner kroner kan både bruges til nye opkøb eller til at forkæle aktionærerne, lyder det fra it-investoren.

Trods en bugnende pengekasse planlægger it-giganten Atea at udstede virksomhedsobligationer for op mod 300 millioner kroner. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet til børsen i Oslo.

Med de nye obligationer sikrer Atea sig ifølge hovedaktionær og bestyrelsesformand Ib Kunøe adgang til finansiering til en lavere rente, end hvad han kan få hos sin faste bankforbindelse, Nordea. Kunøe peger dog på, at Atea i sine seneste tre regnskaber har været gældfri.

"Det er ikke sådan lige, fordi jeg behøver pengene, men det er jo billigt for øjeblikket, og vi vil gerne prøve, hvad det vil sige at udstede nogle virksomhedsobligationer. Man skal jo låne pengene, når man ikke har behov for dem, og lige for øjeblikket er det jo vældig billigt. Nu prøver vi at tage en lille slat ind og se, hvordan det virker," siger Ib Kunøe.

Han har dog efter eget udsagn ikke har øremærket, hvad de mange rare penge skal bruges til. Han peger dog på, at Atea hen over året optager kortfristede lån for at finansiere sine aktiviteter. Men han vil heller ikke udelukke større udbytte til aktionærerne eller nye opkøb.

"Midt på året har vi jo en forholdsvis stor gæld på et par milliarder eller sådan noget. Men man kan jo bruge pengene til mange ting: Opkøb eller man kan betale dem i udbytte. Man kan gøre alle mulige forskellige ting. Men det er også meget sjovt at se, hvordan markedet reagerer, og hvad kursen bliver," siger han.

"Vi er jo blevet en decideret udbytteaktie, som har betalt op til ni procent i udbytte. Det er den profil, vi går efter, da nu de her salgsforhandlinger gik i vasken sidste år. Så ændrer vi karakter og tiltrækker nogle andre typer investorer, som gerne vil have et stabilt udbytte," lyder det fra Ib Kunøe.

Læs også:

Kunøe forgylder Atea-aktionærer - og sig selv

Sådan har Ib Kunøe opbygget sit enorme imperium


Salget af Atea røget i vasken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.