Artikel top billede

Ib Kunøe optager gigantlån i Atea

Nye virksomhedsobligationer for 300 millioner kroner kan både bruges til nye opkøb eller til at forkæle aktionærerne, lyder det fra it-investoren.

Trods en bugnende pengekasse planlægger it-giganten Atea at udstede virksomhedsobligationer for op mod 300 millioner kroner. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet til børsen i Oslo.

Med de nye obligationer sikrer Atea sig ifølge hovedaktionær og bestyrelsesformand Ib Kunøe adgang til finansiering til en lavere rente, end hvad han kan få hos sin faste bankforbindelse, Nordea. Kunøe peger dog på, at Atea i sine seneste tre regnskaber har været gældfri.

"Det er ikke sådan lige, fordi jeg behøver pengene, men det er jo billigt for øjeblikket, og vi vil gerne prøve, hvad det vil sige at udstede nogle virksomhedsobligationer. Man skal jo låne pengene, når man ikke har behov for dem, og lige for øjeblikket er det jo vældig billigt. Nu prøver vi at tage en lille slat ind og se, hvordan det virker," siger Ib Kunøe.

Han har dog efter eget udsagn ikke har øremærket, hvad de mange rare penge skal bruges til. Han peger dog på, at Atea hen over året optager kortfristede lån for at finansiere sine aktiviteter. Men han vil heller ikke udelukke større udbytte til aktionærerne eller nye opkøb.

"Midt på året har vi jo en forholdsvis stor gæld på et par milliarder eller sådan noget. Men man kan jo bruge pengene til mange ting: Opkøb eller man kan betale dem i udbytte. Man kan gøre alle mulige forskellige ting. Men det er også meget sjovt at se, hvordan markedet reagerer, og hvad kursen bliver," siger han.

"Vi er jo blevet en decideret udbytteaktie, som har betalt op til ni procent i udbytte. Det er den profil, vi går efter, da nu de her salgsforhandlinger gik i vasken sidste år. Så ændrer vi karakter og tiltrækker nogle andre typer investorer, som gerne vil have et stabilt udbytte," lyder det fra Ib Kunøe.

Læs også:

Kunøe forgylder Atea-aktionærer - og sig selv

Sådan har Ib Kunøe opbygget sit enorme imperium


Salget af Atea røget i vasken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere