Artikel top billede

Hands-on: Canon EOS 70D kamera til entusiaster

Nyt Canon DSLR-kamera tilbyder avanceret autofokus baseret på 40 millioner fotodioder. Vi fik lov til at prøve funktionen til lanceringen. Se vores første indtryk her.

I rammerne af den imponerende National Geographic-baserede fotoudstilling i Øksnehallen lancerede Canon tirsdag sit digitale spejlreflekskamera for entusiaster, Canon EOS 70D.

Kameraet, som kommer i butikkerne sidst i august til en vejledende udsalgspris på 10.900 kroner for et kit med et 18-55 mm objektiv, kommer med hele 20 megapixel og forskellige avancerede funktioner.

Noget af et skift fra det første Canon EOS DCS3, som i 1996 kostede lidt over 111.000 kroner for sølle 1,3 megapixel.

"Muligvis det mest avancerede mid-range kamera vi har produceret"

70D er udstyret med moderne funktioner som touchskærm, 19 punkters autofokus, sports-mode med op til 7 billeder i sekundet, indbygget HDR-mode og et ISO-spænd der går fra 100 til 12.800. I Canons temmelig store udbud af EOS-kameraer placerer 70D sig lige efter 7D og afløser forgængeren 60D.

Læs også: Sådan snyder du dig til flottere billeder med HDR 

Du får desuden indbygget Wi-Fi, så du via en smartphone eller en tablet kan fjernstyre kameraet, sende billeder ud i verden eller printe.

Avanceret autofokus er nyskabelsen

Kameraets primære eksistensberettigelse er dog den avancerede autofokus, som Canon har udstyret 70D med.

Canon selv kalder det "muligvis det mest avancerede mid-range kamera vi har produceret", og skærer man lidt af selvrosen væk, er nyskabelsen ret interessant.

Teknologien kalder Canon selv for Dual Pixel CMOS AF, og det dækker over, at hver pixel er delt op i to fotodioder på en måde, så kameraet reelt har 40,3 millioner pixel. Du får dog stadig kun et billede på 20 megapixel, for kameraet bruger de dobbelte pixels til at drive en avanceret autofokus-funktion - som samtidig gør især film taget med DSLR-kameraers videofunktion skarpere.

Vi fik efter lanceringen en kort mulighed for at prøve 70D i de dunkle udstillingslokaler i Øksnehallen. Og mens kameraet både er smart og proppet med funktioner, så er det den nye autofokus, som imponerede mest.

For selvom lyset ikke var optimalt, fik 70D hurtigt stillet skapt, og ved et tryk på den vip-bare touchskærm fik vi nemt flyttet fokuspunktet - hvilket 70D fulgte uden at anstrenge sig synderligt. Var der desuden personer i billedet, ville 70D's ansigtsgenkendelse finde dem og give sig til at tracke dem, så fokus blev på dem.

Alene den nyskabelse gør 70D interessant for folk, som ønsker at filme i høj kvalitet med deres DSLR-kamera, men som har manglet nogle af de funktioner, man finder i flere traditionelle videokameraer. 70D understøtter i øvrigt video op til 1080 og film i 50 fps i op til 720p.

Læs også: Sådan undgår du slørede billeder 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.