Artikel top billede

Direktør: Sådan vil jeg transformere Netdesign

Interview: For godt et halvt år siden fik Netdesign ny administrerende direktør. Her fortæller Steen Hagengaard, hvordan fremtiden ser ud for Netdesign, og han erkender samtidig, at der vist er en græsplæne, der nok skal slås.

Den danske virksomhed NetDesign, der er et datterselskab under TDC Erhverv, har siden årsskiftet været ledet af administrerende direktør, Steen Hagengaard.

I forbindelse med at den nye direktør satte sig for bordenden, annoncerede TDC, at NetDesign skulle videreudvikle og dyrke konsulent- og rådgivningsdisciplinen indenfor TDC-koncernen.

Og det kan godt se ud som om, de har fundet den rigtige mand til det job - Steen Hagengaard er blevet hentet ind fra lige præcis den verden, man vil styre endnu mere over mod.

Med godt ni år som direktør i it-virksomheden Columbus IT har han således god erfaring med at drive konsulentvirksomheder.

"Jeg har jo været i konsulentverdenen i meget lang tid, så det er det, jeg i høj grad kender til. Det sidste halve år har jeg været med til at transformere virksomheden til at være mere projekt- og konsulentdrevet - selvfølgelig oven på de teknologier, vi leverer i forvejen," siger Steen Hagengaard.

Denne vej går Netdesign

Og direktøren synes helt klar over, hvad hans opgave bliver - kort sagt skal visionen om teknologisk rådgivning og sparring med kunderne føres helt ud i livet.

"Den her branche går i retningen af at blive endnu mere konsulent- og rådgivningstung fremfor 'bare' at levere teknologien. Vi er og skal være virksomheden, der kan tale it ind mod forretningen og skabe værdi for kunden i alle de faser, hvor vi er med på holdet," siger direktøren.

NetDesign har i dag en række centrale fokusområder, der inkluderer Sikkerhed, Netværk/datacenter, Infrastruktur, Unified Communication (UC) og Service & Outsourcing.

Direktøren fortæller, at halvdelen af forretningen i dag omhandler serviceaftaler, og det er altså også her, man fortsat vil forsøge at stå meget stærkt kombineret med en solid rådgivning.

Stadig en masse der skal gøres

På kundekartoteket står allerede adskillige top 500-virksomheder og offentlige institutioner i Danmark, og det er noget, direktøren fremhæver som en klar styrke ved NetDesign.

Læs også: 
TDC: Her er planen med Netdesign og TDC Hosting

Ny topchef: Derfor sagde jeg ja til NetDesign

Fiasko: Derfor tabte NetDesign kæmpeaftale på gulvet

Vi skal være endnu mere offensive

"Netdesign har et bredt fundament og mange års erfaring - vi har faktisk 25 års jubilæum i år. Vi er med på nogle af de største virksomheders nye projekter, og her får vi selvfølgelig en masse spændende erfaring, som vi kan bygge videre på," siger Steen Hagengaard.

I de første seks måneders tid har Steen Hagengaard fokuseret på at få styr på de organisatoriske strukturændringer, der fulgte med ved hans ansættelse. 

Nu er ændringer ved at bundfælde sig i virksomheden, der har omkring 350 ansatte.

"Ændringerne skal lige have tid til at virke, men det ser fornuftigt ud," siger han og fortsætter:

"Der er stadig en masse, der skal gøres, før vi kommer til at se det store potentiale, der er i at benytte de sammenhængende løsninger med TDC Erhverv, TDC Hosting og os selv - udfolde sig helt."

Nu sætter vi sejlene 

Han fortæller videre, at der kun er gennemført ganske få reduktioner i 2013, og at planen faktisk er at ansætte endnu flere medarbejdere med kompetenceområder inden for især sikkerhed, netværk/datacenter og hele UC-området.

For der skal sættes tryk på nu, påpeger direktøren.

"Vi har sat skibet i søen, og nu skal det til at sejle og høste gevinsterne. Vi skal offensivt ud i markedet og markere os," pointerer Steen Hagengaard.

Det skal der dog lige samles kræfter. For efter godt seks måneders hårdt arbejde hos NetDesign, primært i København, er der også brug for at koble lidt af.

"Jeg er netop gået på sommerferie. Jeg bor i Silkeborg, og jeg befinder mig jo dagligt i København - så det bliver godt at komme hjem og sidde tre uger på terrassen og være sammen med min familie - det er tiltrængt," siger han og medgiver, at der nok også er en græsplæne, der skal slås.

Læs også: 
TDC: Sådan vil nyt NetDesign tæske konkurrenterne

Keld Jersild efter exit: Sådan efterlader jeg NetDesign

Dansk rival slår Netdesign i Danmarks største netværksaftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.