Artikel top billede

Direktør: Sådan vil jeg transformere Netdesign

Interview: For godt et halvt år siden fik Netdesign ny administrerende direktør. Her fortæller Steen Hagengaard, hvordan fremtiden ser ud for Netdesign, og han erkender samtidig, at der vist er en græsplæne, der nok skal slås.

Den danske virksomhed NetDesign, der er et datterselskab under TDC Erhverv, har siden årsskiftet været ledet af administrerende direktør, Steen Hagengaard.

I forbindelse med at den nye direktør satte sig for bordenden, annoncerede TDC, at NetDesign skulle videreudvikle og dyrke konsulent- og rådgivningsdisciplinen indenfor TDC-koncernen.

Og det kan godt se ud som om, de har fundet den rigtige mand til det job - Steen Hagengaard er blevet hentet ind fra lige præcis den verden, man vil styre endnu mere over mod.

Med godt ni år som direktør i it-virksomheden Columbus IT har han således god erfaring med at drive konsulentvirksomheder.

"Jeg har jo været i konsulentverdenen i meget lang tid, så det er det, jeg i høj grad kender til. Det sidste halve år har jeg været med til at transformere virksomheden til at være mere projekt- og konsulentdrevet - selvfølgelig oven på de teknologier, vi leverer i forvejen," siger Steen Hagengaard.

Denne vej går Netdesign

Og direktøren synes helt klar over, hvad hans opgave bliver - kort sagt skal visionen om teknologisk rådgivning og sparring med kunderne føres helt ud i livet.

"Den her branche går i retningen af at blive endnu mere konsulent- og rådgivningstung fremfor 'bare' at levere teknologien. Vi er og skal være virksomheden, der kan tale it ind mod forretningen og skabe værdi for kunden i alle de faser, hvor vi er med på holdet," siger direktøren.

NetDesign har i dag en række centrale fokusområder, der inkluderer Sikkerhed, Netværk/datacenter, Infrastruktur, Unified Communication (UC) og Service & Outsourcing.

Direktøren fortæller, at halvdelen af forretningen i dag omhandler serviceaftaler, og det er altså også her, man fortsat vil forsøge at stå meget stærkt kombineret med en solid rådgivning.

Stadig en masse der skal gøres

På kundekartoteket står allerede adskillige top 500-virksomheder og offentlige institutioner i Danmark, og det er noget, direktøren fremhæver som en klar styrke ved NetDesign.

Læs også: 
TDC: Her er planen med Netdesign og TDC Hosting

Ny topchef: Derfor sagde jeg ja til NetDesign

Fiasko: Derfor tabte NetDesign kæmpeaftale på gulvet

Vi skal være endnu mere offensive

"Netdesign har et bredt fundament og mange års erfaring - vi har faktisk 25 års jubilæum i år. Vi er med på nogle af de største virksomheders nye projekter, og her får vi selvfølgelig en masse spændende erfaring, som vi kan bygge videre på," siger Steen Hagengaard.

I de første seks måneders tid har Steen Hagengaard fokuseret på at få styr på de organisatoriske strukturændringer, der fulgte med ved hans ansættelse. 

Nu er ændringer ved at bundfælde sig i virksomheden, der har omkring 350 ansatte.

"Ændringerne skal lige have tid til at virke, men det ser fornuftigt ud," siger han og fortsætter:

"Der er stadig en masse, der skal gøres, før vi kommer til at se det store potentiale, der er i at benytte de sammenhængende løsninger med TDC Erhverv, TDC Hosting og os selv - udfolde sig helt."

Nu sætter vi sejlene 

Han fortæller videre, at der kun er gennemført ganske få reduktioner i 2013, og at planen faktisk er at ansætte endnu flere medarbejdere med kompetenceområder inden for især sikkerhed, netværk/datacenter og hele UC-området.

For der skal sættes tryk på nu, påpeger direktøren.

"Vi har sat skibet i søen, og nu skal det til at sejle og høste gevinsterne. Vi skal offensivt ud i markedet og markere os," pointerer Steen Hagengaard.

Det skal der dog lige samles kræfter. For efter godt seks måneders hårdt arbejde hos NetDesign, primært i København, er der også brug for at koble lidt af.

"Jeg er netop gået på sommerferie. Jeg bor i Silkeborg, og jeg befinder mig jo dagligt i København - så det bliver godt at komme hjem og sidde tre uger på terrassen og være sammen med min familie - det er tiltrængt," siger han og medgiver, at der nok også er en græsplæne, der skal slås.

Læs også: 
TDC: Sådan vil nyt NetDesign tæske konkurrenterne

Keld Jersild efter exit: Sådan efterlader jeg NetDesign

Dansk rival slår Netdesign i Danmarks største netværksaftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere