Artikel top billede

Direktør: Sådan vil jeg transformere Netdesign

Interview: For godt et halvt år siden fik Netdesign ny administrerende direktør. Her fortæller Steen Hagengaard, hvordan fremtiden ser ud for Netdesign, og han erkender samtidig, at der vist er en græsplæne, der nok skal slås.

Den danske virksomhed NetDesign, der er et datterselskab under TDC Erhverv, har siden årsskiftet været ledet af administrerende direktør, Steen Hagengaard.

I forbindelse med at den nye direktør satte sig for bordenden, annoncerede TDC, at NetDesign skulle videreudvikle og dyrke konsulent- og rådgivningsdisciplinen indenfor TDC-koncernen.

Og det kan godt se ud som om, de har fundet den rigtige mand til det job - Steen Hagengaard er blevet hentet ind fra lige præcis den verden, man vil styre endnu mere over mod.

Med godt ni år som direktør i it-virksomheden Columbus IT har han således god erfaring med at drive konsulentvirksomheder.

"Jeg har jo været i konsulentverdenen i meget lang tid, så det er det, jeg i høj grad kender til. Det sidste halve år har jeg været med til at transformere virksomheden til at være mere projekt- og konsulentdrevet - selvfølgelig oven på de teknologier, vi leverer i forvejen," siger Steen Hagengaard.

Denne vej går Netdesign

Og direktøren synes helt klar over, hvad hans opgave bliver - kort sagt skal visionen om teknologisk rådgivning og sparring med kunderne føres helt ud i livet.

"Den her branche går i retningen af at blive endnu mere konsulent- og rådgivningstung fremfor 'bare' at levere teknologien. Vi er og skal være virksomheden, der kan tale it ind mod forretningen og skabe værdi for kunden i alle de faser, hvor vi er med på holdet," siger direktøren.

NetDesign har i dag en række centrale fokusområder, der inkluderer Sikkerhed, Netværk/datacenter, Infrastruktur, Unified Communication (UC) og Service & Outsourcing.

Direktøren fortæller, at halvdelen af forretningen i dag omhandler serviceaftaler, og det er altså også her, man fortsat vil forsøge at stå meget stærkt kombineret med en solid rådgivning.

Stadig en masse der skal gøres

På kundekartoteket står allerede adskillige top 500-virksomheder og offentlige institutioner i Danmark, og det er noget, direktøren fremhæver som en klar styrke ved NetDesign.

Læs også: 
TDC: Her er planen med Netdesign og TDC Hosting

Ny topchef: Derfor sagde jeg ja til NetDesign

Fiasko: Derfor tabte NetDesign kæmpeaftale på gulvet

Vi skal være endnu mere offensive

"Netdesign har et bredt fundament og mange års erfaring - vi har faktisk 25 års jubilæum i år. Vi er med på nogle af de største virksomheders nye projekter, og her får vi selvfølgelig en masse spændende erfaring, som vi kan bygge videre på," siger Steen Hagengaard.

I de første seks måneders tid har Steen Hagengaard fokuseret på at få styr på de organisatoriske strukturændringer, der fulgte med ved hans ansættelse. 

Nu er ændringer ved at bundfælde sig i virksomheden, der har omkring 350 ansatte.

"Ændringerne skal lige have tid til at virke, men det ser fornuftigt ud," siger han og fortsætter:

"Der er stadig en masse, der skal gøres, før vi kommer til at se det store potentiale, der er i at benytte de sammenhængende løsninger med TDC Erhverv, TDC Hosting og os selv - udfolde sig helt."

Nu sætter vi sejlene 

Han fortæller videre, at der kun er gennemført ganske få reduktioner i 2013, og at planen faktisk er at ansætte endnu flere medarbejdere med kompetenceområder inden for især sikkerhed, netværk/datacenter og hele UC-området.

For der skal sættes tryk på nu, påpeger direktøren.

"Vi har sat skibet i søen, og nu skal det til at sejle og høste gevinsterne. Vi skal offensivt ud i markedet og markere os," pointerer Steen Hagengaard.

Det skal der dog lige samles kræfter. For efter godt seks måneders hårdt arbejde hos NetDesign, primært i København, er der også brug for at koble lidt af.

"Jeg er netop gået på sommerferie. Jeg bor i Silkeborg, og jeg befinder mig jo dagligt i København - så det bliver godt at komme hjem og sidde tre uger på terrassen og være sammen med min familie - det er tiltrængt," siger han og medgiver, at der nok også er en græsplæne, der skal slås.

Læs også: 
TDC: Sådan vil nyt NetDesign tæske konkurrenterne

Keld Jersild efter exit: Sådan efterlader jeg NetDesign

Dansk rival slår Netdesign i Danmarks største netværksaftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere