Artikel top billede

Her er de bedste besked-apps til din mobil

Brug dit WiFi eller mobilt internet og log på en af disse apps til at sende tekst, lyd eller videobeskeder.

Macworld har samlet seks bud på de bedste apps til at sende beskeder og meget andet over WiFi eller mobilt internet.

1. Whatsapp

Førstepladsen går til den populære Whatsapp.

Ikke mindst fordi, app'en er særdeles nem at finde ud af og har en stor udbredelse, er denne app en af de bedste på markedet. I 2012 nåede brugerne af Whatsapp op på 10 milliarder digitale beskeder på en enkelt dag.

Du får altså her en særdeles populær app, der ikke blot favoriserer ét mærke - Whatsapp fås således til IOS, Android, Symbian, Nokia og Windows.

Du har mulighed for at sende tekstbeskeder, video, billeder og lyd. Sender du store filer, er det klart, at dit dataforbrug vil stige kraftigt, men er du på wi-fi eller holder dig til almindelige tekstbeskeder, så er du sikret en billige telefonregning med denne app.

Vurdering: 5 stjerner fra Macworld.

2. Skype

Andenpladsen, Skype, behøver vel ikke megen introduktion. Produktet, der har danske rødder, er et af de mest udbredte software-produkter til kommunikation. Derudover er det helt underordnet, om du sidder på din computer, tablet, mobiltelefon eller sågar dit tv - bare du har din Skype-konto klar, så er du sådan set forbundet med resten af omverden.

I en erhvervssammenhæng kan det også nævens, at Skype og Lync er begyndt at tale sammen, hvilket på forskellige måder kan gøre dit professionelle liv noget nemmere.

Det tidligere så populære instant messaging-program, Microsoft Messenger (MSN), er nu også blevet skrottet for givetvist at maksimere brugerne og indsatsen fuldt ud på Skype, hvorfor du altså får et produkt, der nok ligger højt på Microsofts prioritetsliste.

Så med Skype får du - ud over at mange af dine venner sikkert har en konto - mulighed for at videochatte, skrive beskeder eller dele filer. Vælger du at betale, kan du derudover eksempelvis foretage billige opkald eller sende beskeder til telefoner i hele verden.  

Hvis du ikke skal blive alt for irriteret over lyd- og videokvalitet samt at opkaldet hele tiden afbrydes, så er en god og hurtig forbindelse et must. 

Vurdering: 4 stjerne fra Macworld.

Læs også:

10 gadgets der kan gøre dig sund

10 gadgets du burde have købt inden ferien

3 og 4

3. Klik

Med Klik får du en velfungerende besked-app, der kan det, du forventer, den skal kunne. App'en fås desuden til de fleste mobile platforme.

Der er ingen dikkedarer, du kan det, du har brug for - som eksempelvis at sende beskeder og tilføje indhold som billeder, lydfiler eller faktisk også YouTube-klip. 

Beskederne kan endvidere tilgås offline, og du kan også sende gruppebeskeder til op til 12 kontakter.

App'en understøtter de fleste mobile platforme, dog får du nogle problemer, hvis du bruger Blackberry.

Vurdering: 4 stjerner fra Macworld.com.

4. Facebook
Ja, du har jo nok Facebook på mobilen i forvejen, hvorfor du måske allerede har benyttet beskedfunktionen. Men bruger du Facebook, får du nok den mest udbredte app på hele listen. Derfor er det nok er de fleste af dine kontakter, du rent faktisk kan få fat på.

Du får en god og flydende oplevelse i et univers, du jo nok også kender i forvejen.

Selv om du måske kan få fat på alle dine venner, egner Facebook sig jo heller ikke til alt. Umiddelbart er det for eksempel ikke her, du foretager dine forretningssamtaler, ligesom det heller ikke er sikkert, at de ældre generationer kan lokkes til at oprette en profil, bare fordi du gerne vil chatte lidt med dem, mens du sidder på den anden side af jorden.

Men du kan stadig ikke komme uden om, at stort set alle har Facebook, og når du nu også selv har en konto, er du ikke langt fra at erstatte SMS'erne med den blå F-app.

Vurdering: 3 stjerne fra Macworld.

Læs også:

Helt seriøst: Hvorfor udvikler I gratis apps?

10 geniale apps til din sommerferie

5 og 6

5. Messages/iMessages
Apple får også en app med på listen fra Macworld. Apples eget bidrag, Messages eller iMessages, følger som standard med til din iOS-enhed og lader dig meget simpelt sende beskeder med alle, du er forbundet med. 

Designet og funktionerne ligner selvfølgelig Apples andre produkter, hvorfor brugeroplevelsen er ganske fin og nem at finde ud af. 

Dog er et stort minus, at appen kun kan sende beskeder mellem Apple-produkter, hvilket jo klart kan begrænse ens omgangskreds. Løsningen er enten at droppe bekendtskaber, der ikke har en iTing eller vælge en anden app på listen.

Vurdering: 3 stjerner fra Macworld.

6. Tango

Når du har installeret Tango, søger den igennem din telefonbog for at finde kontakter, der også bruger app'en. Du tilføjer herefter folk med enten deres telefonnummer eller e-mailadresse, og så er du klar til at slå dig løs på enten din iOS- eller Android-enhed.

Efter sigende kan videoopkald give nogle problemer for brugerne, hvis man altså ikke har en tip-top forbindelse. Dog burde normale opkald fungere upåklageligt, ligesom funktionen at skifte mellem forskellige kommunikations-måder også er helt i orden.

Er du typen, der sender en smileys efter hvert tredje ord, er det helt sikkert denne app, du skal have fat på - som en lille bonus får du nemlig en hel række forskellige smileys, og du kan tilmed købe ekstra, hvis du ikke kan få nok af dem.

En fin app, der dog halter lidt på videokvaliteten og forbindelsestid.

Vurdering: 3 stjerner fra Macworld.

Mangler der apps på listen, så kom selv med dine forslag i kommentarfeltet.

Læs også:

Find det bedste sommervejr: Hvilken vejr-app er din favorit?

Disse gratis apps kan gøre Windows Phone 8 til et rigtigt it-værktøj
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere