Artikel top billede

Italienske brille-designere udfordrer mægtige Google

Hvis du ikke lige synes, at Google Glass passer til din stil, står et hold italienske designere nu klar til at hjælpe dig.

En gruppe italienske designere er i gang med at udvikle, hvad de selv kalder et mere enkelt, billigt og stilfuldt alternativ til Googles Glass-briller. Det skriver Computerworlds amerikanske søstermedie PC World.

De italienske designere har valgt at lave to forskellige brillestel, der er kaldt henholdsvis Sporty Look og Classic Look, der angiveligt kommer til at koste omkring 1.700 danske kroner. Det er langt under Googles alternativ, der rygtes at komme til at koste omkring 8.500 danske kroner.

"I stedet for projektering af information på kanten af den ene side af glasset med en projektor, vil GlassUp i stedet bruge en dedikeret linse indlejret i selve glasset," siger Francesco Giartosio, der er administrerende direktør for GlassUp-projektet, om forskellen på GlassUp og Google Glass.

Sådan adskiller GlassUp sig fra Google Glass
Produktet skal dog indeholde næsten identisk funktionalitet med Google-produktet.

Men modsat Google Glass er GlassUp brillen kun i stand til at modtage data, hvilke ifølge producenten sikrer, at brugerne ikke behøver at bekymre sig de samme privacy-spørgsmål, der i øjeblikket forfølger Google Glass' billede og optage-funktionalitet.

Vægten på brillerne bliver 65 gram, og udviklerne har valgt at bygge brillens styresystem op omkring Googles Android.

Her vil alt data, der bliver vist i glasset, blive leveret direkte fra din smartphone.

Investorerne er på plads
Holdet bag den alternative Google-brille forsøger i øjeblikket at skrabe 850.000 danske kroner sammen til produktionen via crowdfunding-siden IndieGogo, hvoraf omkring 230.000 danske kroner allerede er tikket ind.

Producenten lover samtidig, at brillerne kommer på markedet uanset, hvad der sker. Det er nemlig lykkedes at finde investorer, som er villige til at spytte penge i kassen.

Tilbage i januar demonstrerede holdet bag GlassUp en prototype af brillen, og en endelig model skal angiveligt være klar til kunderne februar 2014.

Læs også:

Anmeldernes dom over Google Glass: Kæmpe potentiale ligesom iPhone 1

Komikere gør grin med Google Glass

Se Googles mystiske computer-briller i aktion her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.