Artikel top billede

Intel på banen med ny kampklar chip

En ny chip fra Intel kommer til at levere en endnu højere batterilevetid til tablets og hybrid-computere med en energibesparende teknologi. Særligt en producent gnider sig i hænderne over den udmelding.

Intel har ikke tænkt sig at kaste håndklædet i ringen, når det komme til at levere chips til tablets og hybrid-computere.

I tirsdags annoncerede Intel nemlig sit helt nye bud på fremtidens chip - Haswell 4.5-watt Core Y. 

Med den på trapperne kan tablets og hybrid-computere, der bruger mikrochips, se frem til at få en batterilevetid på mere end 9 timer ved aktiv brug. Det skriver IDG News Service.

Den kommende Core Y serie vil desuden bruge en såkaldt SDP (scenario design power), som måler det energiforbrug, der generes, når apps kører på tablets eller andre touch-enheder.

Ifølge Intel vil den nye chip give 50 procent længere batterilevetid og op til to gange bedre grafikydeevne end den tidligere Ivy Bridge. Og det er et markant skridt i den øgede konkurrence på tablet- og hybrid-computer-markedet, når det kommer til chips.

"Y-serien er helt vitalt for Intel, som har brug for at tage en større del af tablet-markedet, da pc-markedet er nedadgående," skriver IDG News Service blandt andet, og forklarer, at markedet i dag er domineret af ARM. 

Velkommen nyhed for Microsoft

Den nye energibesparende chip ser ud til at være en yderst velkommen nyhed for Microsoft, der har haft sine problemer med processorer i tablets.

Selv de laveste af lav-watts Ultrabook-chips bruger for meget energi, hvilket har tvunget producenterne til at fylde kabinetterne med blæsere - et kompromis der har efterladt Windows-tablets og -hybrider tykkere og mere larmende end de ARM-baserede tablet-konkurrenter.

Microsoft vil altså nu kunne se frem til at producere deres tablets uden en masse blæsere samtidig med en øget batterilevetid.  

Ifølge en analytiker vil chippen også sørge for en processorkraft, der kan slå benene væk under ARM-chips og Intels egne Atom CPU'er.

"Jeg tror, der er et reelt behov for tablets eller to-i-en-computere uden blæsere og med en ydevene på niveau med en pc. Netop her kommer Intels nye 4.5 watts-version i spil," udtaler Patrick Moorhead, præsident og ledende analytiker hos Moor Insights and Strategy.

Intels nye chip-kæledægge skulle i løbet af de næste par måneder blive leveret til diverse tablet- og hybrid-producenter. Intel oplyser dog, at der vil være begrænset mængder i de første partier, men analytikeren har et godt bud på, hvem der får fat på lige netop dem.

"Jeg bliver chokeret, hvis de chips undgår at dukke op i en Haswell-opdateret version af Microsofts Surface Pro-tablet," udtaler Patrick Moorhead til IDG News Service.

Læs også: 
Haswell skal sætte turbo på ultrabooks

Intels nye chip-line up: Så hurtige er de

Fem ting: Sådan kan Microsoft gøre Surface Pro bedre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.