Samsung spurter fra Apple

Samsung har solgt over dobbelt så mange smartphones som konkurrenten Apple, der fortsætter med at tabe markedsandele til den koreanske teknologi-gigant.

Tal fra analysefirmaet Trendforce viser, at Samsung i andet kvartal af 2013 er begyndt et udbrud, der ser overordenlig svært ud for Apple at hente.

Således estimerer Trendforce, at Samsung fik shippet 71 millioner enheder fra deres smartphonekatalog på verdensplan i andet kvartal af 2013. Samme estimat for Apples iPhone-katalog nåede kun op på lidt over 31 millioner shippede iPhones.

Kigger vi på udviklingen fra første kvartal til andet kvartal af 2013, ser Apple også ud til at være slået markant.

Mens Samsung fik shippet godt 10 millioner flere enheder i andet kvartal, oplevede Apple et fald - fra at have nærmet sig de 40 millioner shippede enheder i første kvartal, til altså nu her i andet at lande på de godt 31 millioner.  

Derfor buldrer Samsung derud af
Samsungs øgede salgstal skyldes, at smartphones i det mellemste prisleje har fået noget af en opblomstring, hvilket så til gengæld går ud over salget af de high-end mobiltelefoner - heriblandt altså Apples iPhone.

Den øgede popularitet for smartphones, der ikke nødvendigvis behøves at være toppen af poppen, begrundes med, at brugere nu sagtens kan få opfyldt deres generelle smartphone-behov med en mobil til mellem 850 - 2.500 kroner (150 - 450 $). Derfor er efterspørgslen altså begyndt at stige markant på smartphones i et mellemliggende prisleje. Modsat ser det ud til, at efterspøgslen efter dyrere smartphones i den høje ende er på retræten.   

Og selvom Samsungs nyeste Galaxy S4 ikke kan betegnes som en smartphone i et mellemliggende prisleje, så er den koreanske producents produktkatalog så bredt, at de står ualmindeligt godt.

"Selvom Samsung ikke skulle kunne leve op til forventninger med dets nyeste flagskib (Galaxy S4), så vil de voksende salgstal på mellemliggende smartphones stadig sørge for en dominerende position på det globale smartphone-markedet," skriver Trendforce.   

Og som om det ikke skulle være nok, så har Samsung sat sig tungt på fremadstormende lande som Kina.

"Samsungs indsats med deres kanal- og brandmarketingskampagne har ind til videre betalt sig af, særlig godt i hurtigt udviklende markeder som Kina, hvor den koreanske virksomhed stadig er en af de mest kendte globale smartphone-mærker," skriver Trendforce blandt andet.  

Hvem vinder: iPhone 5 eller Galaxy S4? 
Selvom Samsungs mobiltelefoner samlet set har slået et stort hul ned til Apple, er der anderledes mere konkurrence, når man sammenligner hver producents nyeste smartphone.

Her ligger virksomhederne stort set side om side. Ifølge Trendforces estimater, vinder Samsung dog med 23 millioner shippede Galaxy S4-enheder, mens Apple kommer lige i hældende med 22 millioner styks iPhone 5-enheder.

Ifølge Trendforce steg shippingen af smartphones på globalt plan med lidt over 30 procent i andet kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i 2012.

Det forventes desuden, at der komme til at blive shippet 928 millioner smartphone-enheder i hele 2013 verden over. 

Hårde tider for Apple
Apple taber ikke bare markedsandele på smartphone-fronten, som nu er nede på 12,1 procent på verdensplan. Også salget af iPads ser noget foruroligende ud for giganten.

Ifølge IDG News Service måtte Apple i andet kvartal af 2013 også lægge ryg til et fald i salget af iPads. Det er første gang, det sker siden iPad'ens lancering tilbage i 2010.

Samsungs succes kan på længere sigt vise sig alvorlig for Apple, som i andet kvartal af 2013 henter 70 procent af sit samlede salg fra iphones og iPads.

Læs også:
Samsung jubler: Så mange Galaxy S4 har vi solgt på blot en måned

Samsung hånes af konkurrenterne: "Galaxy S4 er et flop!"

Dette smartphone-firma er nu verdens tredjestørste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.