Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Samsung spurter fra Apple

Samsung har solgt over dobbelt så mange smartphones som konkurrenten Apple, der fortsætter med at tabe markedsandele til den koreanske teknologi-gigant.

Tal fra analysefirmaet Trendforce viser, at Samsung i andet kvartal af 2013 er begyndt et udbrud, der ser overordenlig svært ud for Apple at hente.

Således estimerer Trendforce, at Samsung fik shippet 71 millioner enheder fra deres smartphonekatalog på verdensplan i andet kvartal af 2013. Samme estimat for Apples iPhone-katalog nåede kun op på lidt over 31 millioner shippede iPhones.

Kigger vi på udviklingen fra første kvartal til andet kvartal af 2013, ser Apple også ud til at være slået markant.

Mens Samsung fik shippet godt 10 millioner flere enheder i andet kvartal, oplevede Apple et fald - fra at have nærmet sig de 40 millioner shippede enheder i første kvartal, til altså nu her i andet at lande på de godt 31 millioner.  

Derfor buldrer Samsung derud af

Samsungs øgede salgstal skyldes, at smartphones i det mellemste prisleje har fået noget af en opblomstring, hvilket så til gengæld går ud over salget af de high-end mobiltelefoner - heriblandt altså Apples iPhone.

Den øgede popularitet for smartphones, der ikke nødvendigvis behøves at være toppen af poppen, begrundes med, at brugere nu sagtens kan få opfyldt deres generelle smartphone-behov med en mobil til mellem 850 - 2.500 kroner (150 - 450 $). Derfor er efterspørgslen altså begyndt at stige markant på smartphones i et mellemliggende prisleje. Modsat ser det ud til, at efterspøgslen efter dyrere smartphones i den høje ende er på retræten.   

Og selvom Samsungs nyeste Galaxy S4 ikke kan betegnes som en smartphone i et mellemliggende prisleje, så er den koreanske producents produktkatalog så bredt, at de står ualmindeligt godt.

"Selvom Samsung ikke skulle kunne leve op til forventninger med dets nyeste flagskib (Galaxy S4), så vil de voksende salgstal på mellemliggende smartphones stadig sørge for en dominerende position på det globale smartphone-markedet," skriver Trendforce.   

Og som om det ikke skulle være nok, så har Samsung sat sig tungt på fremadstormende lande som Kina.

"Samsungs indsats med deres kanal- og brandmarketingskampagne har ind til videre betalt sig af, særlig godt i hurtigt udviklende markeder som Kina, hvor den koreanske virksomhed stadig er en af de mest kendte globale smartphone-mærker," skriver Trendforce blandt andet.  

Hvem vinder: iPhone 5 eller Galaxy S4? 
Selvom Samsungs mobiltelefoner samlet set har slået et stort hul ned til Apple, er der anderledes mere konkurrence, når man sammenligner hver producents nyeste smartphone.

Her ligger virksomhederne stort set side om side. Ifølge Trendforces estimater, vinder Samsung dog med 23 millioner shippede Galaxy S4-enheder, mens Apple kommer lige i hældende med 22 millioner styks iPhone 5-enheder.

Ifølge Trendforce steg shippingen af smartphones på globalt plan med lidt over 30 procent i andet kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i 2012.

Det forventes desuden, at der komme til at blive shippet 928 millioner smartphone-enheder i hele 2013 verden over. 

Hårde tider for Apple

Apple taber ikke bare markedsandele på smartphone-fronten, som nu er nede på 12,1 procent på verdensplan. Også salget af iPads ser noget foruroligende ud for giganten.

Ifølge IDG News Service måtte Apple i andet kvartal af 2013 også lægge ryg til et fald i salget af iPads. Det er første gang, det sker siden iPad'ens lancering tilbage i 2010.

Samsungs succes kan på længere sigt vise sig alvorlig for Apple, som i andet kvartal af 2013 henter 70 procent af sit samlede salg fra iphones og iPads.

Læs også:
Samsung jubler: Så mange Galaxy S4 har vi solgt på blot en måned

Samsung hånes af konkurrenterne: "Galaxy S4 er et flop!"

Dette smartphone-firma er nu verdens tredjestørste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.