Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Google-topchefen Sundar Pichai var på podiet onsdag aften dansk tid til et pressemøde for blandt andet at afsløre Android 4.3

Android 4.3 er super kedelig ... og det er helt fint

Google har netop frigivet den seneste version af Android-stysresystemet. Og det er en kedelig omgang uden smarte skrifttyper, fede baggrunde og gennemgribende ændringer i brugerfladen. Heldigvis, rapporterer Computerworlds søstermagasin.

Det er meget småt med synlige nyheder i den seneste aftapning af Googles mobile styresystem Android med tilnavnet 4.3, rapporterer Armando Rodriguez fra TechHive, som er et af Computerworlds søstermagasiner.

Til gengæld er der vigtige nyheder for udviklerne, som for eksempel understøttelse af Bluetooth 4.0 Low Energy og OpenGL ES 3.0.

Den almindelige bruger vil for eksempel blot opleve, at telefonopkalds-funktionen er blevet fornyet, sådan at den selv udfylder de manglende cifre i det nummer, man er ved at indtaste. Men, som Armando Rodriguez tørt konstaterer, så er der nok ikke mange, som bliver begejstret af den slags.

Angiveligt et reaktionstiden, når man betjener skærmen, også blevet forbedret, men det er i småtingsafdelingen, og de færreste vil bemærke det, mener anmelderen. Der er såmænd også mulighed for at bruge et nyt tastatur, som får tekstbeskedder til at ligne noget, en pige i teenagealderen kunne have sendt - hvis det var noget?

Flere brugerprofiler
Det mest brugbare er nok muligheden for at etablere nye brugerprofiler med forskellige begrænsninger. Forældre kan altså konstruerer en profil til ungerne, så de kun kan betjene det, der er beregnet for dem, og butikker kan etablere en profil, som sætter en stopper for stort set alt bortset fra det, der skal til for at demonstrere produktet.

Læs også:
Hvor meget ved du om Android? Test din viden her
10 gode gratis spil til Android
Android 5.0 kan nå at komme, før du får 4.1
[/b]

Det nye er gemt under kølerhjelmen

Alt i alt ligner den nye version af Android ganske meget den udgave, der har været i brug det seneste års tid. Men det skal man ikke være ked af, for Google har koncentreret sig om at gøre Android mere strømlinet under kølerhjelmen og om at give udviklerne de værktøjer, der skal til for at konstruere bedre apps.

Understøtter Bluetooth Low Energy
Understøttelsen af Bluetooth Low Energy giver eksempelvis mange flere Androidbrugere mulighed for at bruge den sværm af fitnessgadgets og andre hightech-enheder, som kan spændes på kroppen, og som allerede findes eller er på vej på markedet.

"På samme måde vil understøttelsen af OpenGL ES 3.0 i sidste ende give brugerne endnu bedre spil. Open GL er et interface, som udviklere bruger til at kontrollere visuelle effekter og til at skabe objekter i 3D, og med de nyeste versioner af OpenGL kan man kode sig til spil, som har samme grafiske kvalitet som konsolspil," skriver Armando Rodriguez.

Nogle Android-telefoner understøtter allerede OpenGL ES 3.0, men det skyldes som regel, at visse telefonproducenter koder egne drivere, så styresystemet kan arbejde med interfacet. De mange forskellige drivere gør til gengæld tilværelsen voldsomt bøvlet for udviklere, og det er en af grundene til, at spiludviklere først udvikler til Apples iOS, bemærker Armando Rodriguez.

Streaming i høj opløsning

Android 4.3 indeholder også nye såkaldte DRM API'er, som er vigtige for udbydere af streamingtjenester, og Netflix er det første firma, som udnytter den feature. En ny Netflix-app kan hentes i Google Play, og med den kan man se streamet indhold i 1080p på enheder, som kører med Android i seneste version.

"Android er blevet mere voksen, og Google er nu i færd med at polere og afrette kanterne. Vi har været vant til, at nye versioner havde fokus på en masse nye fancy features, men fra nu af er det udviklerne og deres arbejdsbetingelser, som er i fokus for Google. Udviklerne er livsvigtige for enhver mobil platform - se bare på Windows Phone 8 og den udtalte mangel på must have-apps," skriver Armando Rodriguez.

Læs også:
Hvor meget ved du om Android? Test din viden her
10 gode gratis spil til Android
Android 5.0 kan nå at komme, før du får 4.1
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.