Artikel top billede

Hjemmeside sendt i gulvet på årets vigtigste dag

Håbefulde ansøgere til de videregående-uddannelser fik tirsdag morgen hjemmesiden fivu.dk til at knække sammen på grund af et presset CMS-system.

Præcis klokken 00:00 natten til tirsdag offentliggjorde Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, hvem der var blevet optaget på de videregående uddannelser.

Derfor strømmede spændte ansøgere hjemmesiden, fivu.dk, for at kontrollere om optagelsen på drømmestudiet lykkedes.

Men de mange ansøgere var for meget for ministeriets servere, der ikke kunne følge med de mange forespørgsler.

Nedbruddet varede godt én time, hvorefter hjemmesiden igen svarede.

Ifølge ministeriet modtog hjemmesiden, i tidsrummet omkring nedbruddet, 44.046 besøgende, der samlet genererede 1.566.530 hits, hvoraf webserveren genererede 446.263 sidevisninger.

"Det er årets mest belastende dag for vores systemer, og det er selvfølgeligt ærgerligt, at de ikke kan håndtere trafikken," siger Mikael Larsen, der er webkoordinator i Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

CMS-systemet kunne ikke følge med

Ministeriets teknikere ved endnu ikke, hvor mange ansøgere, der forgæves forsøgte at komme ind på hjemmesiden.

Systemet, der håndterer hjemmesiden er opbygget af flere forskellige open-source applikationer, der i blandt Apache web-servere, Nginx og Varnish til cache-håndtering af CMS-systemet, Plone.

"Nu er hændelsen ikke analyseret til bunds endnu, men det ser ud til, at det var vores back-end, der i blandt Plone, der havde det lidt for hårdt," fortæller Mikael Larsen og fortsætter:

"Vores leverandørs umiddelbare bud er, at vi vil kunne håndtere trafikmængden ved at ændre opsætning af cache-serverne,"

Sidste år bragede siden også ned, da ansøgerne ville kontrollere siden.

"Sidste gang var det vores front-end servere, der ikke kunne følge med i en overgang, de har så ydet tilfredsstillende denne gang."

Selvom det konkrete besøgsantal for hjemmesiden i det ovennævnte tidsrum endnu er ukendt, må det formodes, at det drejer sig om en væsentlig del af de i alt 88.040 ansøgende, der forsøgte at læse informationerne omkring optaget.

Læs også:
Sådan fordeler de nye studerende sig på it-uddannelserne
Optag på it-uddannelser sætter ny rekord
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere