Artikel top billede

Hjemmeside sendt i gulvet på årets vigtigste dag

Håbefulde ansøgere til de videregående-uddannelser fik tirsdag morgen hjemmesiden fivu.dk til at knække sammen på grund af et presset CMS-system.

Præcis klokken 00:00 natten til tirsdag offentliggjorde Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, hvem der var blevet optaget på de videregående uddannelser.

Derfor strømmede spændte ansøgere hjemmesiden, fivu.dk, for at kontrollere om optagelsen på drømmestudiet lykkedes.

Men de mange ansøgere var for meget for ministeriets servere, der ikke kunne følge med de mange forespørgsler.

Nedbruddet varede godt én time, hvorefter hjemmesiden igen svarede.

Ifølge ministeriet modtog hjemmesiden, i tidsrummet omkring nedbruddet, 44.046 besøgende, der samlet genererede 1.566.530 hits, hvoraf webserveren genererede 446.263 sidevisninger.

"Det er årets mest belastende dag for vores systemer, og det er selvfølgeligt ærgerligt, at de ikke kan håndtere trafikken," siger Mikael Larsen, der er webkoordinator i Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

CMS-systemet kunne ikke følge med

Ministeriets teknikere ved endnu ikke, hvor mange ansøgere, der forgæves forsøgte at komme ind på hjemmesiden.

Systemet, der håndterer hjemmesiden er opbygget af flere forskellige open-source applikationer, der i blandt Apache web-servere, Nginx og Varnish til cache-håndtering af CMS-systemet, Plone.

"Nu er hændelsen ikke analyseret til bunds endnu, men det ser ud til, at det var vores back-end, der i blandt Plone, der havde det lidt for hårdt," fortæller Mikael Larsen og fortsætter:

"Vores leverandørs umiddelbare bud er, at vi vil kunne håndtere trafikmængden ved at ændre opsætning af cache-serverne,"

Sidste år bragede siden også ned, da ansøgerne ville kontrollere siden.

"Sidste gang var det vores front-end servere, der ikke kunne følge med i en overgang, de har så ydet tilfredsstillende denne gang."

Selvom det konkrete besøgsantal for hjemmesiden i det ovennævnte tidsrum endnu er ukendt, må det formodes, at det drejer sig om en væsentlig del af de i alt 88.040 ansøgende, der forsøgte at læse informationerne omkring optaget.

Læs også:
Sådan fordeler de nye studerende sig på it-uddannelserne
Optag på it-uddannelser sætter ny rekord
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.