Artikel top billede

Apple iPhone 5s splittet i atomer: Så svær er den at reparere

Er det sværere at reparere Phone 5s i forhold til tidligere iPhone-modeller? De fingerfærdige gutter fra Ifixit.com har splittet Apples nye mobil ad og giver svaret.

Det er efterhånden blevet en tradition, at folkene bag hjemmesiden Ifixit.com nænsomt skiller nye mobiltelefoner ad for at se, hvilke komponenter som er brugt. 

Samtidig gives et bud på, hvor svært det vil være at reparere telefonen, hvis der opstår et problem med hardwaren i maskinrummet.

Senest har Ifixit.com haft fingre i iPhone 5s, som har fået et it-kirurgisk indgreb.

På en skala fra 1 til 10, hvor 1 er sværest eller nærmest umuligt at reparere telefonen, tildeles Apples nye model karakteren 6.

Pas på kablet til fingeraftrykslæseren

Det er forholdsvis nemt at få adgang til batteriet, hvis det skal skiftes, men det vil formentlig kræve professionel assistance at få operationen til at foregå succesfuldt.

Ligesom med iPhone 5 er skærmen den første komponent, der går løs, når telefonen åbnes. Det er naturligvis en fordel i forhold til skærmreparationer.

Til gengæld vurderer Ifixit.com, at det er blevet sværere at fjerne batteriet på iPhone 5s i forhold til version 5. Det kræver nu varme og ihærdighed at få løs.

Desuden kan kablet til fingeraftrykslæseren meget let blive revet ud af sit stik, hvis man ikke passer på, når telefonen åbnes. Ligesom sine forgængere bruges der specielle Pentalobe-skruer, der gør det vanskeligt at åbne telefonen, medmindre man har det rette værktøj.

I øvrigt er det forreste stykke glas, den trykfølsomme plade og LCD én komponent, og derved øges omkostningerne for reparation.

Nemmere at reparere iPhone 5

Folkene bag Ifixit.com når frem til, at det er vanskeligere at reparere iPhone 5s end iPhone 5.

Den ældre iPhone fik en score med 7, mens iPhone 5s må nøjes med 6. Det er i øvrigt samme niveau som iPhone 4s.

Du kan se masser af nærbilleder af indmaden af iPhone 5s her.
Og her følger en video, der kort gennemgår, hvordan iPhone 5s ser ud på indersiden:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere