Artikel top billede

Apple iPhone 5s splittet i atomer: Så svær er den at reparere

Er det sværere at reparere Phone 5s i forhold til tidligere iPhone-modeller? De fingerfærdige gutter fra Ifixit.com har splittet Apples nye mobil ad og giver svaret.

Det er efterhånden blevet en tradition, at folkene bag hjemmesiden Ifixit.com nænsomt skiller nye mobiltelefoner ad for at se, hvilke komponenter som er brugt. 

Samtidig gives et bud på, hvor svært det vil være at reparere telefonen, hvis der opstår et problem med hardwaren i maskinrummet.

Senest har Ifixit.com haft fingre i iPhone 5s, som har fået et it-kirurgisk indgreb.

På en skala fra 1 til 10, hvor 1 er sværest eller nærmest umuligt at reparere telefonen, tildeles Apples nye model karakteren 6.

Pas på kablet til fingeraftrykslæseren

Det er forholdsvis nemt at få adgang til batteriet, hvis det skal skiftes, men det vil formentlig kræve professionel assistance at få operationen til at foregå succesfuldt.

Ligesom med iPhone 5 er skærmen den første komponent, der går løs, når telefonen åbnes. Det er naturligvis en fordel i forhold til skærmreparationer.

Til gengæld vurderer Ifixit.com, at det er blevet sværere at fjerne batteriet på iPhone 5s i forhold til version 5. Det kræver nu varme og ihærdighed at få løs.

Desuden kan kablet til fingeraftrykslæseren meget let blive revet ud af sit stik, hvis man ikke passer på, når telefonen åbnes. Ligesom sine forgængere bruges der specielle Pentalobe-skruer, der gør det vanskeligt at åbne telefonen, medmindre man har det rette værktøj.

I øvrigt er det forreste stykke glas, den trykfølsomme plade og LCD én komponent, og derved øges omkostningerne for reparation.

Nemmere at reparere iPhone 5

Folkene bag Ifixit.com når frem til, at det er vanskeligere at reparere iPhone 5s end iPhone 5.

Den ældre iPhone fik en score med 7, mens iPhone 5s må nøjes med 6. Det er i øvrigt samme niveau som iPhone 4s.

Du kan se masser af nærbilleder af indmaden af iPhone 5s her.
Og her følger en video, der kort gennemgår, hvordan iPhone 5s ser ud på indersiden:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.