Artikel top billede

Martin Jølnov har efter 25 år måttet dreje nøglen om i Struer Data.

Konkurs i jysk it-butik

Svigtende salg og dyr husleje tager livet af vestjysk it-forhandler.

Efter 25 år i branchen har indehaveren af Struer Data A/S, Martin Jølnov, opgivet ævred og har bedt skifteretten i Holstebro om at erklære selskabet konkurs.

Svigtende salg hen over foråret og sommeren har betydet, at pengekassen ved det seneste månedsskifte var tom, og Martin Jølnov måtte derfor sende de tre ansatte hjem uden løn.

"Det er svært at drive en computer-butik med de priser, der er på varerne i dag. Vi har fået en ordentlig en over trynen og har samtidig haft store faste udgifter, som vi ikke kunne komme ud af. Vi har også kæmpet med underskud i de sidste fire år, og nu var der ikke flere penge i kassen," fortæller Martin Jølnov.

Op til konkursen lå underskuddet for 2013 på omkring en halv million kroner, uden udsigt til at den lokale bankforbindelse ville udvide selskabets kassekredit, fortæller han.

"Når der ikke længere er kredit at hente i banken, er der ikke så meget andet at gøre," siger Martin Jølnov.

Medvirkende til nedturen har også været en uopsigelig huslejekontrakt, som har drænet virksomheden for likviditet.

Så sent som i december i fjor vinkede Martin Jølnov farvel til sin mangeårige partner Preben Næsgaard og satte sig selv i spidsen for selskabet, som altså nu lukker ned.

Martin Jølnov fortæller, at Struer Data i sin storhedstid var oppe på ti ansatte, og han har da heller ikke opgivet håbet om at bygge en ny forretning baseret på sine gamle kunder.

"Jeg har ladet mig momsregistrere igen og vil se, om jeg kan holde fast i nogen af de gamle erhvervskunder," siger han.

Læs også:

Struer Data tager røde tal med ro

Klippekorts-ordning sikrer loyale kunder i Lemvig Data

Små forhandlere under pres: Regninger bliver ikke betalt til tiden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere