Artikel top billede

Martin Jølnov har efter 25 år måttet dreje nøglen om i Struer Data.

Konkurs i jysk it-butik

Svigtende salg og dyr husleje tager livet af vestjysk it-forhandler.

Efter 25 år i branchen har indehaveren af Struer Data A/S, Martin Jølnov, opgivet ævred og har bedt skifteretten i Holstebro om at erklære selskabet konkurs.

Svigtende salg hen over foråret og sommeren har betydet, at pengekassen ved det seneste månedsskifte var tom, og Martin Jølnov måtte derfor sende de tre ansatte hjem uden løn.

"Det er svært at drive en computer-butik med de priser, der er på varerne i dag. Vi har fået en ordentlig en over trynen og har samtidig haft store faste udgifter, som vi ikke kunne komme ud af. Vi har også kæmpet med underskud i de sidste fire år, og nu var der ikke flere penge i kassen," fortæller Martin Jølnov.

Op til konkursen lå underskuddet for 2013 på omkring en halv million kroner, uden udsigt til at den lokale bankforbindelse ville udvide selskabets kassekredit, fortæller han.

"Når der ikke længere er kredit at hente i banken, er der ikke så meget andet at gøre," siger Martin Jølnov.

Medvirkende til nedturen har også været en uopsigelig huslejekontrakt, som har drænet virksomheden for likviditet.

Så sent som i december i fjor vinkede Martin Jølnov farvel til sin mangeårige partner Preben Næsgaard og satte sig selv i spidsen for selskabet, som altså nu lukker ned.

Martin Jølnov fortæller, at Struer Data i sin storhedstid var oppe på ti ansatte, og han har da heller ikke opgivet håbet om at bygge en ny forretning baseret på sine gamle kunder.

"Jeg har ladet mig momsregistrere igen og vil se, om jeg kan holde fast i nogen af de gamle erhvervskunder," siger han.

Læs også:

Struer Data tager røde tal med ro

Klippekorts-ordning sikrer loyale kunder i Lemvig Data

Små forhandlere under pres: Regninger bliver ikke betalt til tiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.