Artikel top billede

Martin Jølnov har efter 25 år måttet dreje nøglen om i Struer Data.

Konkurs i jysk it-butik

Svigtende salg og dyr husleje tager livet af vestjysk it-forhandler.

Efter 25 år i branchen har indehaveren af Struer Data A/S, Martin Jølnov, opgivet ævred og har bedt skifteretten i Holstebro om at erklære selskabet konkurs.

Svigtende salg hen over foråret og sommeren har betydet, at pengekassen ved det seneste månedsskifte var tom, og Martin Jølnov måtte derfor sende de tre ansatte hjem uden løn.

"Det er svært at drive en computer-butik med de priser, der er på varerne i dag. Vi har fået en ordentlig en over trynen og har samtidig haft store faste udgifter, som vi ikke kunne komme ud af. Vi har også kæmpet med underskud i de sidste fire år, og nu var der ikke flere penge i kassen," fortæller Martin Jølnov.

Op til konkursen lå underskuddet for 2013 på omkring en halv million kroner, uden udsigt til at den lokale bankforbindelse ville udvide selskabets kassekredit, fortæller han.

"Når der ikke længere er kredit at hente i banken, er der ikke så meget andet at gøre," siger Martin Jølnov.

Medvirkende til nedturen har også været en uopsigelig huslejekontrakt, som har drænet virksomheden for likviditet.

Så sent som i december i fjor vinkede Martin Jølnov farvel til sin mangeårige partner Preben Næsgaard og satte sig selv i spidsen for selskabet, som altså nu lukker ned.

Martin Jølnov fortæller, at Struer Data i sin storhedstid var oppe på ti ansatte, og han har da heller ikke opgivet håbet om at bygge en ny forretning baseret på sine gamle kunder.

"Jeg har ladet mig momsregistrere igen og vil se, om jeg kan holde fast i nogen af de gamle erhvervskunder," siger han.

Læs også:

Struer Data tager røde tal med ro

Klippekorts-ordning sikrer loyale kunder i Lemvig Data

Små forhandlere under pres: Regninger bliver ikke betalt til tiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere