Artikel top billede

Sådan sporer du din forsvundne eller stjålne Android-mobil

Få din forsvundne mobil til at ringe på fuld lydstyrke, spor den via Google Maps, lås den og slet indholdet på den. Det hele kan klares med et par klik på nettet, og du behøver ikke installere apps.

Har du sporingssoftware på din mobil? Hvis du har en nyere Android-model, er svaret ja. 

Flere producenter har allerede gjort en del af forarbejdet og lagt det på i en pæn indpakning som eksempelvis Sony, men faktisk kan de fleste Android-telefoner spores uanset mærke. 

Klik dig ind på Android Device Manager (eller Android Enhedsadministrator), og du får mobilens placering vist på Google Maps. 

Her er også en lang række andre muligheder. Du kan få telefonen til at ringe med volumen skruet helt op i fem minutter - også selv om mobilen er sat på lydløs.

Finten er særlig praktisk, hvis du er glemsom og ved, at du har glemt din telefon i nærheden. Så frem med computeren og sæt mobilen til at kime som en gal.

Slet alt på mobilen

Med Android Device Manager har du også langt mere avancerede muligheder.

Det kræver dog, at du foretager en simpel opsætning på mobilen, hvor du giver mulighed for fjernkontrol.

Efterfølgende kan du via nettet kontrollere din mobil og eksempelvis skifte adgangskoden. Det er også muligt at slette alt indhold på mobilen og gendanne den til fabriksindstillingerne.

Hvis din mobil er forsvundet og ikke længere er koblet til en data- eller Wi-Fi-forbindelse, er det ikke via Android Device Manager muligt at gøre noget umiddelbart.

Det kan dog lade sig gøre at slette indholdet på mobilen alligevel. Hvis den ordre sættes i værk, vil det ske, næste gang telefonen er online.

Du kan læse mere om, hvordan du sætter din mobil op til fjernkontrol her.

Du kan også vælge at gå ind på Android Device Manager og få sendt et link til opsætningen på din mobil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.