Artikel top billede

Sådan sporer du din forsvundne eller stjålne Android-mobil

Få din forsvundne mobil til at ringe på fuld lydstyrke, spor den via Google Maps, lås den og slet indholdet på den. Det hele kan klares med et par klik på nettet, og du behøver ikke installere apps.

Har du sporingssoftware på din mobil? Hvis du har en nyere Android-model, er svaret ja. 

Flere producenter har allerede gjort en del af forarbejdet og lagt det på i en pæn indpakning som eksempelvis Sony, men faktisk kan de fleste Android-telefoner spores uanset mærke. 

Klik dig ind på Android Device Manager (eller Android Enhedsadministrator), og du får mobilens placering vist på Google Maps. 

Her er også en lang række andre muligheder. Du kan få telefonen til at ringe med volumen skruet helt op i fem minutter - også selv om mobilen er sat på lydløs.

Finten er særlig praktisk, hvis du er glemsom og ved, at du har glemt din telefon i nærheden. Så frem med computeren og sæt mobilen til at kime som en gal.

Slet alt på mobilen

Med Android Device Manager har du også langt mere avancerede muligheder.

Det kræver dog, at du foretager en simpel opsætning på mobilen, hvor du giver mulighed for fjernkontrol.

Efterfølgende kan du via nettet kontrollere din mobil og eksempelvis skifte adgangskoden. Det er også muligt at slette alt indhold på mobilen og gendanne den til fabriksindstillingerne.

Hvis din mobil er forsvundet og ikke længere er koblet til en data- eller Wi-Fi-forbindelse, er det ikke via Android Device Manager muligt at gøre noget umiddelbart.

Det kan dog lade sig gøre at slette indholdet på mobilen alligevel. Hvis den ordre sættes i værk, vil det ske, næste gang telefonen er online.

Du kan læse mere om, hvordan du sætter din mobil op til fjernkontrol her.

Du kan også vælge at gå ind på Android Device Manager og få sendt et link til opsætningen på din mobil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere