Tre finalister til kæmpe it-kontrakt har lig i lasten

Meget snart bliver vinderen af milliardstort sundhedsudbud fundet. Alle kandidaterne har dog blodpletter på cv'et.

Man fristes til at sige, at indkøberne bør tage sig en nervepille.

For meget snart skal én vinder ud af tre finalister vælges til et milliardstort sundhedsudbud.

Det i sig selv er et stort ansvar, men også historikken hos de tilbageværende kandidater bør få øjenbrynene til at løfte sig en anelse hos selv de mest erfarne indkøbere.

Tre it-spillere er således nået hele vejen til finalen.

Medio november skal Region Hovedstaden og Region Sjælland vælge leverandør til et nyt EPJ-system.

Og underskriften skal falde i december.

De tre finalister er holdet IBM Danmark og Systematic, teamet Cerner Ireland Ltd og CGI og den sidste konstalllation består af Epic og NNIT.

I øvrigt blev Cambio Healthcare Systems og Siemens A/S droppet op til finalen.

Milliardkontrakt, kød og blod
Faktisk er der tale om en kæmpe investering, som vil løbe op i milliardklassen.

Dertil kommer naturligvis vigtigheden af selve systemet, der skal bruges til syge folk.

Som Mikael Skov Mikkelsen, administrerende direktør for It, Medico og Telefoni (IMT) i Region Hovedstaden, så rammende har udtalt til Computerworld:

"Når vi begår en fejl, er det ikke bare et snørebånd, der knækker. Det handler i sidste ende om mennesker af kød og blod."

Det er vilkårene, men også motivationen, der holder drivet højt hos ordregiveren i det daglige.

Blodigt it-område
Og netop på EPJ-området vil der næppe være den store forståelse for fejl.

For den danske historik på området er ikke ligefrem prangende, - hvis man spørger flere aktører - og er blevet kaldt "Danmarks blodigste it-skandale".

Men også i udlandet finder man også flere skandaler på området.

I England er planerne om en ny, landsdækkende it-sundhedsplatform endt i budgetoverskridelser og politiske skandaler.

Tjek en "rædselsliste" fra landet her.

Budgetoverskridelserne skyldes blandt andet massive problemer med implementeringen af Cerners system, Millennium, på en række hospitaler i London og det sydlige England.

Èt sted brugte man undervejs mere end 16 millioner pund på ekstraordinær konsulenthjælp alene.

Her stopper it-hovedpinen på sundhedsområdet dog ikke ude i den store verden.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.