Artikel top billede

It-firma vil slås - med dansker i spidsen

Belkin udfordrer nu konkurrenterne på erhvervsmarkedet. Dansk veteran skal styre offensiven.

Netværksproducenten Belkin satser nu stort på at gøre det nyindkøbte Linksys til et hit på SMB-markedet.

Belkin overtog i januar Linksys fra Cisco, som i nogle år havde behandlet det populære consumerbrand som en slags stedbarn ved siden af Ciscos skarpslebne enterprise-produkter.

Men allerede nu knap et år efter overtagelsen af Linksys er Belkin klar med en plan for at gøre Linksys til et populært brand blandt SMB-kunder på verdensplan. Produktkataloget spænder fra switches og trådløse routere til også at omfatte ip-teknologi og diverse softwareløsninger.

Da Belkin købte Linksys, fulgte danske Jesper Dauw, der hos Cisco havde det europæiske ansvar for consumer-markedet, med over i det nye regi hos Belkin, hvor han har fået jobbet som salgs- og markedsføringsansvarlig for enterprise og SMB i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA).

Han fortæller, at Belkin/Linksys med den nye satsning helt bevidst udfordrer en række konkurrenter som HP, D-Link, Zyxel, Net-gear og ikke mindst den tidligere ejer Cisco.

"Da handelen med Cisco blev indgået, var stemningen helt klart, at nu måtte den bedste mand vinde. Men vi samarbejder stadig med Cisco på en række områder. I det hele taget er det et meget åbent marked, men med den historik og den placering, vi har, mener vi bestemt, at vi har noget at byde på i forhold til SMB-kunderne," siger Jesper Dauw.

Han ser også muligheder i, at SMB-kunder er mindre bundet af deres leverandører og derfor måske kan omvendes til at vælge en Linksys-løsning.

"Denne her ende af markedet er lidt hårdere, og der er nok ikke så meget, der binder," siger han og peger samtidig på, at det netop er i SMB-markedet, man ser de bedste vækstrater for netværksudstyr.

Det skulle ifølge Jesper Dauw gerne føre til, at business-delen af Belkins samlede forretning kommer til at fylde lige så meget som salget til consumer-markedet.

Herhjemme går Belkins business-satsning til markedet gennem et salgskontor med fire ansatte. Distributionen bliver som hidtil overladt til Also og Noblelink, og ambitionen er at øge forretningen gennem både store spillere og mere specialiserede forhandlere og systemintegratorer, slutter Jesper Dauw.

Læs også:

Cisco sælger Linksys til kendt konkurrent

Jesper Dauw er nu chef for Cisco privatsalg i det halve Europa

Dansk Linksys-chef: Belkin-opkøb gør os store - også i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.