Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Ateas koncernchef Claus Hougesen undrer sig over, at et stykke grats software kan overtrumfe en prisforskel på 13 millioner kroner.

Atea undrer sig over mistet kæmpeordre

Hvordan kan et stykke gratis software betyde mere end en prisforskel på 13 millioner kroner? Atea-chef undrer sig efter at have tabt en gigantisk netværksaftale til 280 millioner kroner.

Koncernchef i Atea Claus Hougesen undrer sig, efter at Klagenævnet for Udbud har afvist Ateas klage over udfaldet af Danmarks største aftale om leverance af netværksudstyr for op mod 280 millioner kroner.

I udbudsmaterialet havde Moderniseringsstyrelsen skrevet, at prisen ville vægte med 70 procent, mens kvalitet vægtede med 30 procent.

Alligevel blev Atea vraget, selv om deres tilbud var mere end 13 millioner kroner billigere end vinderen af udbuddet, netværksspecialisten Axcess.

"Vi accepterer den afgørelse, der nu er faldet, og vi går ikke videre med den her sag. Men vi undrer os over, at vi tabte, når vi var næsten fem procent billigere end det næstlaveste tilbud og når prisen vægtede med 70 procent, mens kvalitet vægtede med 30 procent. Men så skal Axcess godt nok være meget bedre på kvaliteten, end vi var i vores tilbud," siger Claus Hougesen til Computerworld.

Hans undren bliver ikke mindre, fordi den eneste forskel på tilbuddene fra Atea og Axcess efter hans opfattelse var, at Axcess ville levere et stykke software, som angiveligt kan downloades gratis.

"Axcess vurderes at have en bedre kvalitet i deres tilbud, end vi har. Det handler om, at Axcess har et stykke software i deres tilbud, som vi mener bare kan downloades. Så vidt vi kan se, er det det, der gør forskellen. Det siger klagenævnet så er i orden, og det accepterer vi," lyder det fra Claus Hougesen.

Læs også:

Atea taber klage: Må vinke farvel til 280 millioner

Atea dropper vækstmål og varsler nye fyringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs