Artikel top billede

It-rådgiver: Drop nu al den snak om Agil 2.0

Den agile udvikling har vundet indpas i rigtig mange virksomheder og organisationer, og nu begynder mange at tale om Agil 2.0. Men det har vi slet ikke brug for lige nu, mener it-rådgiver.

Agil udvikling har i efterhånden nogle år været et af de store mantraer i it-branchen som et modsvar til de store og meget omfattende projekter, der tidligere dominerede.

For mange giver det god mening at kunne foretage ændringer og justeringer undervejs frem for at insistere på at følge et mål langt ude i horisonten, selv om vilkårene ændrer sig undervejs.

Det at udviklingsholdet kan levere mindre bidder undervejs frem for at vente til allersidst med det helt store projekt, falder også i god jord mange steder.  

Nu begynder mange at tale om næste generation af den agile softwareudvikling, Agil 2.0.

Forrester-rådgiver Diego Lo Giudice skriver dog i et blogindlæg, at det er for tidligt at begynde at snakke om Agil 2.0.

"Jeg hører folk tale en masse om Agil 2.0. Men når jeg ser på, hvad der sker inden for udvikling og levering af applikationer, oplever jeg, at mange organisationer først nu begynder at opleve de egentlige fordele ved det agile, og de har endnu ikke den maksimale eller konsistente fordel ud af det."

"Så lad os stoppe med at tale Agil 2.0 for en stund og i stedet fordøje og operationalisere det, vi har lært indtil nu."

Det bør vi i stedet fokusere på

Diego Lo Giudice forklarer, at der stadig er masser af potentiale for forbedringer inden for agil udvikling, og at der derfor ikke er nogen grund til at opfinde nye smarte forkortelser og måder at arbejde på.

I stedet bør man som udvikler-leder fokusere på at optimere brugen af de eksisterende metoder, eksempelvis Scrum, XP og Kanban.

"Deres næste mål er at skalere det hele op i organisationerne for at kunne opnå en større og mere konsistent indflydelse på forretningen," skriver Forrester-rådgiveren.

Det ligger der i Agil 2.0

Diego Lo Giudice fra Forrester baserer blandt andet sine udtalelser på en ny undersøgelse af virksomhedernes udvikling-metoder, hvor Scrum er i brug hos 90 procent af deltagerne, mens også både vandfaldsmodellen, Lean og iterative udviklingsmetoder fylder meget.

"Jeg tror ikke, at markedet har behov for Agil 2.0 - i hvert fald ikke endnu. Lad os først bruge det, vi allerede har, og få det til at fungere bedre."

Der eksisterer ikke nogen knivskarp definition af Agil 2.0, men blandt de tendenser, der ligger bag begrebet, er blandt andet, at man tager de bedste idéer og elementer fra flere forskellige verdener, det agile og fra Lean eksempelvis, og smelter det sammen til Agil 2.0.

Det betyder, at Agil 2.0 ikke længere kun er noget, it-afdelingen skal beskæftige sig med, men derimod en række metoder og principper, som hele virksomheden kan tage i brug på mange forskellige niveauer.

Læs også:

Sådan fik Skat halveret prisen på stort it-projekt

Styrelse dropper kravspecifikationer: Satser på agil udvikling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere