Artikel top billede

It-rådgiver: Drop nu al den snak om Agil 2.0

Den agile udvikling har vundet indpas i rigtig mange virksomheder og organisationer, og nu begynder mange at tale om Agil 2.0. Men det har vi slet ikke brug for lige nu, mener it-rådgiver.

Agil udvikling har i efterhånden nogle år været et af de store mantraer i it-branchen som et modsvar til de store og meget omfattende projekter, der tidligere dominerede.

For mange giver det god mening at kunne foretage ændringer og justeringer undervejs frem for at insistere på at følge et mål langt ude i horisonten, selv om vilkårene ændrer sig undervejs.

Det at udviklingsholdet kan levere mindre bidder undervejs frem for at vente til allersidst med det helt store projekt, falder også i god jord mange steder.  

Nu begynder mange at tale om næste generation af den agile softwareudvikling, Agil 2.0.

Forrester-rådgiver Diego Lo Giudice skriver dog i et blogindlæg, at det er for tidligt at begynde at snakke om Agil 2.0.

"Jeg hører folk tale en masse om Agil 2.0. Men når jeg ser på, hvad der sker inden for udvikling og levering af applikationer, oplever jeg, at mange organisationer først nu begynder at opleve de egentlige fordele ved det agile, og de har endnu ikke den maksimale eller konsistente fordel ud af det."

"Så lad os stoppe med at tale Agil 2.0 for en stund og i stedet fordøje og operationalisere det, vi har lært indtil nu."

Det bør vi i stedet fokusere på

Diego Lo Giudice forklarer, at der stadig er masser af potentiale for forbedringer inden for agil udvikling, og at der derfor ikke er nogen grund til at opfinde nye smarte forkortelser og måder at arbejde på.

I stedet bør man som udvikler-leder fokusere på at optimere brugen af de eksisterende metoder, eksempelvis Scrum, XP og Kanban.

"Deres næste mål er at skalere det hele op i organisationerne for at kunne opnå en større og mere konsistent indflydelse på forretningen," skriver Forrester-rådgiveren.

Det ligger der i Agil 2.0

Diego Lo Giudice fra Forrester baserer blandt andet sine udtalelser på en ny undersøgelse af virksomhedernes udvikling-metoder, hvor Scrum er i brug hos 90 procent af deltagerne, mens også både vandfaldsmodellen, Lean og iterative udviklingsmetoder fylder meget.

"Jeg tror ikke, at markedet har behov for Agil 2.0 - i hvert fald ikke endnu. Lad os først bruge det, vi allerede har, og få det til at fungere bedre."

Der eksisterer ikke nogen knivskarp definition af Agil 2.0, men blandt de tendenser, der ligger bag begrebet, er blandt andet, at man tager de bedste idéer og elementer fra flere forskellige verdener, det agile og fra Lean eksempelvis, og smelter det sammen til Agil 2.0.

Det betyder, at Agil 2.0 ikke længere kun er noget, it-afdelingen skal beskæftige sig med, men derimod en række metoder og principper, som hele virksomheden kan tage i brug på mange forskellige niveauer.

Læs også:

Sådan fik Skat halveret prisen på stort it-projekt

Styrelse dropper kravspecifikationer: Satser på agil udvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.