Øverst har vi iPad Air, og nederst er det en iPad 3.
Foto: Mikkel W. Nielsen

Stortest: Med iPad Air nærmer Apple sig det perfekte

Stortest: Hurtigere, tyndere og lettere. Apples nye iPad Air indkapsler alt det, der gør en iPad fantastisk.

Der burde findes et ord for den dårlige samvittighed man rammes af, når man træder ud af butikken med et nyt Apple-produkt, som man ret beset set ikke har brug for.

Sådan tænker jeg, da jeg på lanceringsdagen for iPad Air, finder mig selv med den spritnye iPad i hånden og samvittigheds-kvaler, der trykker for brystet.

For derhjemme ligger der i forvejen en iPad 3 og en iPad Mini.

Men ret skal være ret. iPad Air byder på større opdateringer af iPaden, end vi længe har set.

Opdateringer som for mange af os kan retfærdigøre, at den gamle iPad bliver udskiftet med den seneste model.

Dramatiske forbedringer
Især på det ydre er opdateringerne dramatiske. Du mærker det straks, når du løfter iPad'en op i hånden.

Ganske vist er den ikke let som luft, som navnet antyder.

Men den er blevet 183 gram lettere samt 20 procent tyndere, og det gør en kæmpe forskel, når du sidder med den i hånden i længere tid.

Med de tidligere iPads ville der som regel melde sig en træthed i armen, hvis du ikke jævnligt skiftede hånd eller gik over til at holde den med to hænder.

Men det oplever du næsten ikke længere.

Den er dog ikke helt så komfortabel som iPad Mini, når du betjener den med en hånd, eller hvis du ligger ned og læser. Men det nærmer sig.

Den nye iPads form er nærmest en tro kopi af Minien.

Den har samme slanke profil og de samme såkaldte "chamfered edges" (en dansk håndværker vil sandsynligvis kalde det "affasede kanter", red), som vi også kender fra både iPhonen 5/5S.

Det bidrager til at give iPad'en et endnu mere elegant og eksklusivt udseende, men det betyder også, at den ikke har de samme bløde kurver, som den gamle iPad.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.