Artikel top billede

Dansk it-firma: Derfor dropper vi centralt forretnings-område

Dansk it-firma dropper hosting-drømmen og vender tilbage til rødderne. Se her hvorfor.

Med frasalget af sin succesfulde outsourcing- og hosting-forretning til Hostnordic, vender firmaet ServiceGruppen nu tilbage til sine rødder i service- og support-branchen, hvor der ifølge direktør Preben Duus Jørgensen lige nu er gode muligheder for at udvikle forretningen.

Nyheden om frasalget markerer samtidig et bemærkelsesværdigt strategiskift.

Det kommer, efter ServiceGruppen på bare fire år har opbygget en hosting-forretning, som udover en årlig omsætning på omkring 30 millioner kroner også har kastet anerkendelse af sig i form af partnerpriser hos Microsoft.

Preben Duus Jørgensen ser dog en fremtid på hosting-markedet, der vil blive præget af yderligere konsolidering på grund af øget konkurrence fra især globale hosting-udbydere.

Brug for konsolidering

"Så der er brug for konsolidering - både i forhold til de største udbydere herhjemme og de globale spillere. Der er simpelthen for mange hostere i Danmark. Men mange af de små hosting-forhandlere rundt om i Danmark har et tæt og fornuftigt forhold til kunderne. De skal se sig om efter andre samarbejdspartnere indenfor hosting, hvor de så selv udvikler services til kunderne, mens det så er de rene hosting-firmaer, der leverer grundydelsen," siger han.

Men fremover satser ServiceGruppen altså nu på gamle dyder, hvor man siden grundlæggelsen i 1985 har arbejdet med service- og support opgaver for nogle af de største producenter og brands indenfor it-hardware.

"Vi skal tilbage til der, hvor vi kommer fra med service- og supportforretningen, hvor der er et spændende vindue lige nu. De globale spiller, som vi arbejder sammen med søger konsolidering af deres supportopgaver. Derfor får vi mulighed for at byde på nogle store deals på nordisk plan. Vi har blandt andet overtaget en opgave med service på storskærme hos Philips," fortæller Preben Duus Jørgensen.

"Pointen er, at alle de store producenter indenfor print, tv, tablets, smartphones, pc'er og point of sales-udstyr melder ud, at de ønsker nordiske aftaler. Der kommer vi til at spille en stor rolle, hvis vi gør det godt. Så det er det, vi skal bruge kræfter på," siger han.

Hvorfor droppe område med vækst og anerkendelse? Se svaret her

Men hvorfor sige farvel til et forretningsområde, hvor man både har skabt vækst og fået anerkendelse?

"Vores hosting og outsourcing bygget op på relativt kort tid. Det har kostet store investeringer. Derfor skulle vi vælge, om vi skulle fortsætte ad den vej, eller om vi skulle fokusere på service og support. Der valgte vi det sidste," siger Preben Duus Jørgensen.

Han mener, at fokusering på kerneforretningen er en tendens, man ser mange steder i it-branchen.

At det nu er endt med et frasalg, er derfor ikke nogen tilfældighed, mener Preben Duus Jørgensen som siger, at købstilbuddet fra Hostnordic langt fra er det første tilbud han har fået om opkøb.

"Jeg har drevet ServiceGruppen som eneejer siden 1985. I den periode har jeg haft rigtig mange henvendelser om opkøb. De senere år har der så også været rigtig mange forespørgsler på outsorcing-forretningen, fordi vi åbenbart har gjort noget, som er blevet bemærket i branchen," slutter han.

Læs også:

Endelig: Dansk hostingfirma har fundet en konkurrent at købe

Hosting-branchen i et vadested
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.