Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk it-firma: Derfor dropper vi centralt forretnings-område

Dansk it-firma dropper hosting-drømmen og vender tilbage til rødderne. Se her hvorfor.

Med frasalget af sin succesfulde outsourcing- og hosting-forretning til Hostnordic, vender firmaet ServiceGruppen nu tilbage til sine rødder i service- og support-branchen, hvor der ifølge direktør Preben Duus Jørgensen lige nu er gode muligheder for at udvikle forretningen.

Nyheden om frasalget markerer samtidig et bemærkelsesværdigt strategiskift.

Det kommer, efter ServiceGruppen på bare fire år har opbygget en hosting-forretning, som udover en årlig omsætning på omkring 30 millioner kroner også har kastet anerkendelse af sig i form af partnerpriser hos Microsoft.

Preben Duus Jørgensen ser dog en fremtid på hosting-markedet, der vil blive præget af yderligere konsolidering på grund af øget konkurrence fra især globale hosting-udbydere.

Brug for konsolidering

"Så der er brug for konsolidering - både i forhold til de største udbydere herhjemme og de globale spillere. Der er simpelthen for mange hostere i Danmark. Men mange af de små hosting-forhandlere rundt om i Danmark har et tæt og fornuftigt forhold til kunderne. De skal se sig om efter andre samarbejdspartnere indenfor hosting, hvor de så selv udvikler services til kunderne, mens det så er de rene hosting-firmaer, der leverer grundydelsen," siger han.

Men fremover satser ServiceGruppen altså nu på gamle dyder, hvor man siden grundlæggelsen i 1985 har arbejdet med service- og support opgaver for nogle af de største producenter og brands indenfor it-hardware.

"Vi skal tilbage til der, hvor vi kommer fra med service- og supportforretningen, hvor der er et spændende vindue lige nu. De globale spiller, som vi arbejder sammen med søger konsolidering af deres supportopgaver. Derfor får vi mulighed for at byde på nogle store deals på nordisk plan. Vi har blandt andet overtaget en opgave med service på storskærme hos Philips," fortæller Preben Duus Jørgensen.

"Pointen er, at alle de store producenter indenfor print, tv, tablets, smartphones, pc'er og point of sales-udstyr melder ud, at de ønsker nordiske aftaler. Der kommer vi til at spille en stor rolle, hvis vi gør det godt. Så det er det, vi skal bruge kræfter på," siger han.

Hvorfor droppe område med vækst og anerkendelse? Se svaret her

Men hvorfor sige farvel til et forretningsområde, hvor man både har skabt vækst og fået anerkendelse?

"Vores hosting og outsourcing bygget op på relativt kort tid. Det har kostet store investeringer. Derfor skulle vi vælge, om vi skulle fortsætte ad den vej, eller om vi skulle fokusere på service og support. Der valgte vi det sidste," siger Preben Duus Jørgensen.

Han mener, at fokusering på kerneforretningen er en tendens, man ser mange steder i it-branchen.

At det nu er endt med et frasalg, er derfor ikke nogen tilfældighed, mener Preben Duus Jørgensen som siger, at købstilbuddet fra Hostnordic langt fra er det første tilbud han har fået om opkøb.

"Jeg har drevet ServiceGruppen som eneejer siden 1985. I den periode har jeg haft rigtig mange henvendelser om opkøb. De senere år har der så også været rigtig mange forespørgsler på outsorcing-forretningen, fordi vi åbenbart har gjort noget, som er blevet bemærket i branchen," slutter han.

Læs også:

Endelig: Dansk hostingfirma har fundet en konkurrent at købe

Hosting-branchen i et vadested




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere