Artikel top billede

Så lang tid levetid har din harddisk inden den går ned

25.000 harddiske er blevet tracket i årevis. Se her, hvor lang tid din disk statistisk set vil kunne overleve ved flittig brug.

Ikke mange ting er så vitale i din computer som harddisken, som jo er en sliddel i kraft af dens konstante roteren.

Som alle andre sliddele har harddisken en begrænset levetid, men den er længere, end vi måske tror.

Det viser nye målinger fra storagefirmaet BackBlase, der i fire år har tracket 25.000 harddiske i selskabets storage-center, hvor harddiske kører konstant.

Tallene viser, at godt hver fjerde harddisk - 26 procent - gik i stykker i løbet af de fire år, hvor målingerne er blevet foretaget.

Omkring hver 20. harddisk i målingen er gået i stykker i løbet af de første halvandet år - primært på grund af produktionsfejl, der altså viser sig relativt hurtigt, efter at harddisken er blevet taget i brug.

Når din harddisk således at køre i de første halvandet år uden at dø, er der en god chance for, at den er bygget ordentligt.

Slitagetegn

Ifølge målingerne fra BackBlase begynder de første slitagetegn typisk at vise sig efter tre års brug, hvor selskabet kan måle en massiv stigning i antal fejl og nedbrud i de målte harddiske.

I målingens tredje og fjerde år er omkring 12 procent af de målte harddiske således ramt af årlige fejl og nedbrud.

Harddiske er dog mere solide end forventet.

Tallene viser nemlig, at mere end 90 procent af de målte harddiske stadig var i brug, tre år efter at selskabet begyndte at indsamle data.

Efter fire år var næsten 80 procent stadig i brug, hedder det.

Alligevel understreger tallene, at det fortsat er vigtigt at sørge for at tage back up af alle vitale data, da der altså er en risiko for, at din harddisk går ned - enten relativt hurtigt eller efter tre års brug.

BackBlaze har haft sin datafarm i gang i fem år og kan derfor ikke med sikkerhed sige, hvor lang tid en gennemsnitlig harddisk kan leve.

Dog viser en fremskrivning, som selskabet har udarbejdet på baggrund af de kendte nedbruds-tal, at mere end halvdelen af selskabets harddiske vil overleve i seks år.

Læs også:

Stor som et køleskab: Se harddiskens utrolige udvikling

Dette er (måske) de mindst stabile pc'er og tablets

Helt ny type harddisk realiserer årtier gammel drøm

Husk det nu: Tag backup af din Gmail- og Facebook-konto




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere