Artikel top billede

Foto: Dan Jensen.

Ansatte hos it-gigant gider ikke firmaets egen software

En amerikansk it-gigant kan ikke få sine ansatte til at benytte selskabets egen mail-service. Læs her, hvad it-giganten så gjorde for at få de ansatte til at droppe Microsoft Outlook.

Kun 25 procent af Yahoos omkring 11.500 ansatte har efter krav fra ledelsen skiftet deres Microsoft Outlook-mailklient ud med selskabets egen Yahoo Mail til virksomheder.

Det skriver All Things Digital, efter at Yahoo har modtaget massiv kritik for den store oktober-opdatering af Yahoo Mail, som blandt andet inkluderer introduktionen af nye multitasking-funktioner og tabet af tab-funktioner.

Nyhedsmediet er kommet i besiddelse af et memo fra Yahoo-topledelsen, hvor senior vicepræsident for mail-servicen, Jeff Bonforte, og selskabet it-direktør, Randy Roumillat, står som underskrivere.

Yahoo: Vi har fejlet
De indleder memoet med at være nedladende over for Microsoft Outlook med budskabet 'Windows 95 ringede og ville have sit mail-program tilbage'.

Og så kommer det egentlige budskab fra Yahoo-ledelsen til de ansatte:

"Tidligere i år bad vi dig om at flytte din virksomheds-mail til Yahoo Mail. 25 procent er skiftet (tak for det). Men selvom vi har indført det blidest muligt, så har vi åbenbart fejlet i vores mål med at rykke vores kolleger over på Yahoo Mail."

"Nu skal de resterende 75 procent så til at foretage skiftet. Ud over de praktiske fordele ved at give feedback til Mail-holdet har vi som selskab et princip om at bruge de produkter, som vi selv udvikler," lyder det fra ledelsen.

Kom så, sømand!

Derefter følger flere hårde stød i et humoristisk tonefald mod Microsoft Outloook, som blandt andet bliver kaldt en dinosaur, mens ledelsen i memoet står fast på budskabet om, at de Yahoo-ansatte skal benytte selskabets egen mail.

Humor pakket ind i gennemskuelig og overdreven motivation er også blandt de værktøjer, som Yahoo-ledelsen gør brug af i sit forsøg på at vende arbejdsstyrken mod Yahoo Mail.

"Kan du mærke en kildrende fornemmelse? Tag en dyb indånding, for du kan godt. Vi vil have dig ombord, sømand!"

Du kan selv læse den ganske underholdende mail fra Yahoo-ledelsen her.

Læs også: 
Prisvindende dansk it-virksomhed: Derfor tager Yahoo fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.